29/7 09 Min 19 årsdag

Hejsan!

nu har jag tid och ork att skirva om min födelsedag här på andra sidan atlanten. Det var en helt underbar dag och jag tror inte att det kunde blivit så mycket bättre, det enda som kunde gjort det bättre vore om alla mina nära och kära från sverige kunde vara här men det får vi ta igen på min 20 års dag!

På dagen jobbade jag på som vanligt. L var som en ängel hela  dagen, helt underbar! Så vi hade en rolig dag ihop som innebar målning, leka med tåg, vara ute m.m. Jag passade också på att ringa lite samtal till Sverige och fick prata med underbara människor som förgyllde min dag, mycket Sen på kvällen när mina värdföräldrar kom hem så åkte vi till en restaurang för att fira mig, den heter the red lobster. Vi åt två rätter och till förätt och vi tacochips med en god dipp, huvudrätten var för mig, räkor, hummer och ostron med råris. Det var verkligen jättegott! Mums! Sen så satt vi och prata ett tag och jag fick lite presenter av dem, mycket snällt. Jag fick två jättefina bokmärken. Ni vet sådana där som håller reda på vilken sida man är på och sen fick jag en ipod tpuch. Hade inte alls förväntat mig så fina presenter, verkligen jättesnällt. Skämdes nästan lite när jag tog emot dem men som sagt så blev jag jätteglad. Sen när jag tror att vi ska gå så ser jag att det kommer ut fyra servitörer med en skål med glass med ett ljus i och sjunger happy birthday. Jag blev så chokad, förstod inte att det var till mig först men det var det. Det var faktiskt riktigt häftigt! Så det var en helt underbar middag med min underbara värdfamilj.

När vi kom hem så bad de mig gå upp på övervåningen ett tag och sen  skulle de ropa när jag kunde komma ner. Så efter ett tag ropade dem på mig och då stod de där nere med en jättefin glasstårta där det stod happy birthday josefin på. Den var god också kan jag lova!  L sjöng också en särskild sång till mig som han sa att han hade kommit på själv. Den gick så här:

Happy birthday to you
I love I do
You are my au pair
I love you I do!

Det tycket jag var gulligt!

Efter det så gick jag upp till mitt rum för att öppna presenterna jag hade fått skickade till mig. Jag fick en bok av jimmy, tack! Av mamma och Pontus fick jag veckorevyn, ett kort på mig och Pontus, två halsband, kaviar och te. Perfekt! Tack så jättemycket. Det var verkligen uppskattat och kul!

Som sagt kunde inte min födelsedag blivit så mycket bättre och jag är glad att jag bor hos den familjen jag gör. De förgyllde verkligen min födelsedag!

Tyvärr så gick min kamera sönder på morgonen så jag kunde inte ta en enda bild. Men som tur var så tog min värdmamma månag bilder med sin kamera men jag har inte fått dem till min dator än får se när det blir. Det kan nog ta ett tag. Men det kommer när det kommer.



Ha det så jättebra!

Josefin

29/7 09

Hejsan!

Är jättetrött nu och orkar inte skriva om min dag. Men den har varit jättebra och helt underbar! Skriver mer imorgon!

Ha det så bra och godnatt!

Josefin


27-28/7 09

Hej Hej!

Nu ska jag göra en liten sammanfattning av två dagar här på andra sidan jorden.

Igår hade jag och L en superbra dag. Vi tog det lugnt på förmiddagen och bara slappade, byggde med lego och så vidare. Vid 12 tiden så skjutsade min värdmamma mig och L till poolen för det var så himla fint väder ute, strålande sol och säkert 30 grader, inte helt fel. Vi hade en jättebra dag ,vi badade och han visade allat han hade lärt sig på sina simlektioner. Han var så duktig, han kan nog snart lära sig simma på riktigt utan hjälp. Ska försöka klara av det den här sommaren. Det skulle vara bra för honom! Vi var vid poolen ca 5 timmar utan att han trotsade eller något sånt. Skönt! Sen gick vi till en närliggande lekplats och gungade, det var år och dar sen jag gjorde det men roligt var det! Mer sånda dagar tack!

Idag fick jag dock betala för den bra dagen igår. Min värdmamma jobbar inne på manhattan så hon tänkte att jag och L kunde följa med in till city och få gå på ett stort museum i NYC medans hon skulle göra en jobbgrej som skulle ta ca 2-3 timmar. Jag tycke det lät som en superbra ide och det tyckte L med till en början. Alltt gick bra fram tills min värdmamma lämnat av oss, då gick vi och köpte biljetter. Sen gick vi in och då började han trotsa direkt och han forsätta under hela dagen. Det var jobbigt, värsta hitills! Tillslut fick jag ringa min värdmamma och det hela slutade med att vi åkte hem och han fick en timeout för resten av kvällen. Inget tv-tittande, ingen cykeltur och han var tvungen att vara på sitt rum. Hans timeout varade från att vi kom hem tills han somna så jag tror han förstod var han gjorde. Han har bett om ursäkt nu så det känns bättre både för mig och honom. Något som jag är väldigt tacksam för att jag har i sådana här stunder är mina världföräldarar, de är verkligen jättebra och stöttande när det gäller sånt här och annat också.Nästan alla au pairer möter såna här utmaningar och jag tror att det är bra med dem också även om det inte känns så för stunden. Det stärker väl banden mellan oss och får oss att lita på varandra. Han vet vart han har mig och jag vet vart jag har honom. Hoppas på en bättre dag imorgon!

Nu över till något roligare. Igår fick jag två födelsedagskort, ett av mormor och morfar och ett  av gun och nisse. Så snällt av er. Tack så jättemycket, de står här troget här på byrån. Sen fick jag ett paket till av mamma och Pontus, tack! Oh, så spännade. Jag ska vänta med att öppna det tills imorgon då det är min födelsedag här på denna sidan av jorden. Tack så jättemycket mamma och Pontus, Tack också för födelsedagshälsningarna från hannah, alfred, morgan och mamma. Det var snällt av er. Det betyder mycket!


Paketet från mamma och Pontus , spännande . Tack!


 Kortet från mormor och morfar, tack!



Kortet fårn Gun och Nisse, tack för det med!

Imorgon fyller jag 19 år, jippi! Jag börjat bli stor nu! Imorgon ska jag ha en superbra dag . Hoppas ni också får det!

Josefin

25-26/7 09

Hejsan!

Nu ska jag berätta lite om helgen som gått. Det har varit en bra helg med mycket aktiviteter på schemat men det är bara roligt.

Igår, Lördag så var jag på ett nöjesfält som heter 6 flags, det var jättestort. Det bestod av en stor vattenpark och en stor aktivitetspark med huvudinriktning på berg och dalbanor. Jag har aldrig sett så stora och häftiga berg och dalbanor i hela mitt liv. Det var verkligen häftigt att se! Så jag hade en bra dag men den var väldigt varm så jag brände mig lite men jag klarar mig. Jag har tyvärr inte fått bilderna än så kan inte visa några bilder från gårdagen. Hoppas det går bra med texten, det får det göra

Vi kom hem vid 9 tiden på kvällen och då åkte jag direkt till ridgefield, vår närmaste stad för att möta upp tre andra au pair tjejer nämligen Linnea, Jackie och Marianne. Vi hade jättekul och de är verkligen jätteroliga att umgås med. De har redan varit här i 6 månader så de har 6 månader kvar om de inte väljer att förlänga vilket bara skulle vara kul för mig. Men det får vi se. Vi var inne i en stor affär hör som har allt möjligt. Bland annat kläder så jag kunde inte låta bli att köpa ett par jeans och två par linnen. Det var lyckade köp och allt gick enbart på 270 kr, perfekt! Så det var verkligen en bra avslutning på dagen, mycket trevligt.

När jag kom hem såg jag att jag hade fått ett kort. Det var ett födelsedagskort från Ulla och Gunnar, tack så jättemycket. Jag blev jätteglad! Jag gillade den svenska flaggan på kuvertet!



Mitt fina födelsedagskort som jag fick av Ulla och Gunnar, tack!

Idag har jag inte gjort så mycket om jag ska vara ärlig. Jag har ringt till mycket trevligt folk hemma i Sverige bland annat mamma, pappa, mormor och morfar med flera. Det var jättekul att prata med er och jag ska ringa snart igen. Sen har jag städat lite här på rummet så nu är det inte rörigt längre. Skönt! Om några timmar kommer Jackie och hämtar mig. Vi ska på au pair möte , det är möten som min LCC håller i. Med LCC menas att hon hjälper till med frågor och funderingar. Om någon au pair har problem så kan man kontakta henne, jättebra tycker jag. Så ikväll har vi möte där det skulle bli en barbeque, mums. Det ska bli kul för mig att träffa lite andra au pairer också jag ser verkligen fram emot det.

Nu ska jag kolla klart på filmen jag började kolla på härom dagen, the parent trap heter den. En familjefilm, lite mysig!

Ha det så jättebra och hoppas att allt är bra där hemma!

Josefin

25/7 09

Hejsan!

Nu har jag äntligen tid att uppdatera efter en dag, perfekt. Får försöka fortsätta med det så gott jag kan!

Idag har det varit en bra dag. Jag fick  sovmorgon idag med, vilket var mycket skönt. Sen så har det varit fullt upp hela dagen. Vi har mest varit ute. Jag och L har spelat basket, fotboll, han har cyklat och vi har  legat ute i trädgården och läst böcker. Vi har vart lite inne också och byggt med lego. Idag byggde jag svenska flaggan är faktiskt stolt. L sa att jag började lära mig nu haha han är för rolig.

25

svenska flaggan gjord av lego!

På eftermiddagen åkte vi till den närmaste staden här för att uträtta lite ärenden. Bland annat fixa med mitt bankkort. Jag har mänligen skaffat ett bankkonto här i usa och jag fick 2 likadana kort hemskickade i veckan, skumt! Sen gick det inte att aktivera dem heller. Men det löste det på banken så nu ska det kortet redo för att användas. Skönt då slipper jag oroa mig över det. Sen hämtade vi lite mat. Idag åt jag och min värdmamma kycklingsallad och L och min värdpappa åt  pizza. Pizzorna här är väldigt annorlunda om man jämför med sverige. De är jättetjocka bottnar här och jättemycket ost på dem, de såg verkligen annorlunda ut. Kan tänka mig att den svenska pizzan särskilt skövdes pizza är mycket bättre!

Nu ikväll upptäckte jag också att det låg paket på vår trappa och det var till mig. Jippi! Det var från min morbror Jimmy! En födelsedagspresent så jag har inte öppnat den än, fyller inte år förens på onsdag nästa vecka så jag får allt hålla mig ett tag till. undra vad det är i ? Det var ett kuvert med men där stog det tydligen vad det var i paketet så min värdmamma läste upp hälsningen för mig. Hon ville träna svenska sa hon och hon klarade det ganska bra, tro det eller ej.  Det var så roligt när hon pratade, skrattade som bara den. Sen gömde hon kuvert för mig så jag inte skulle tjuvkolla. TACK så jättemycket, det var jättesnällt av dig Jimmy. Blev jätteglad!



paketet från sverige, tack igen!

Imorgon bär det till en nöjespark, six flags. Kommer åka dit med två andra au pairer, hoppas det blir roligt! Ni får veta hur det var imorgon eller på söndag.

Nu ska antingen läsa i min bok eller kolla lite på film. Får se vad det blir, det märker vi!

Ha det så bra!

Saknar alla underbara människor hemma i Sverige! Kramar till er, tänker på er!

Josefin

23-24/7 09

Hej!

Känner att jag har börat uppdatera varannan dag nu. Det är inte riktigt meningen. Vet inte riktigt varför det blir så. Jag brukar vara så trött på kvällarna nu ännu mer då jag tar hand om L själv på dagarna och han är lite trotsig nu i början men det blir bättre för varje dag som går. Han börjar acceptera mig mer och mer vilket känns skönt. Det är bara att kämpa på , jag vet att det här kommer blir bra!

Hur har de senaste två dagarna varit då? Jag har fått sovmorgon båda dagarna och det ska jag få imorgon också. Jätteskönt! De är verkligen snälla som låter mig få det! Älskar att sova på morgonen

Igår hade vi playdate, käns som vi har det varje dag. Men det är bara kul för det mesta, när de sköter sig. Det är roligare för L för då har han någon i sin ålder att leka med och sen är det bra för mig för jag hinner tvätta och sånt.  Så dagen flöt på ganska enkelt och smidigt vilket resulterar i en glad L och en ännu gladare Josefin.

Men idag så var vi själva hela dagen. Eller min hostmamma var hemma men hon jobbade. Kände att det var bra att vi fick tid att vara själva också, det behövs för att han ska lära känna mig ordentligt och jag ska lära känna honom. Så idag har vi spelat spel, byggt med lego, var vore en dag utan lego?, spelat basket. Det var riktigt kul och L är faktiskt riktigt duktig. Det visade sig att min hostmamma hade varit väldigt duktig på basket, hon hade tydligen spelat på college och hade chansen att spela på heltid men då skadad hon sig, otur!  Men det var lite häfitgt att hon hade varit så bra. Hon hade lär L lite knep som han lärde mig idag, kul!  Ikväll var vi på karateträning också, det är alltid lika kul att se honom. De tränar verkligen mycket här. Jag menar han är bara 6 år och tränar Karate 3-4 gånger i vekckan och simning en gång i veckan. I vanliga fall är det fotboll också men det är sommar uppehåll nu. Simningen har jag aldrig varit med på för den är på lördag morgon. Brukar sova då men jag får följa med någon gång och se hur det går för honom.

Känner att jag inte har visat så mycket bilder på senaste tiden! Så n$u ska ni få se lite bilder på mitt älsakde rum:



Min supersköna säng!




Min garderob som garanterat kommer fyllas på, MYCKET!



 En annan sida av rummet

Nu ska jag läsa lite i min bok och sen är det dags att gå och sova!

Josefin






Måndag och Tisdag

Hejsan!

Nu har jag lite ork att skriva. Fick en bra nyhet precis nu att jag kan ta sovmorgon imorn för min värdmamma kunde ta ledigt från jobbet på  förmiddagen. Jippe, det betyder sova ut, jag älskar det! Särskilt i den här supersköna sängen!

Jag kan börja med gårdagen. Det var en bra dag, L testade mig lite men inte allt så farligt som jag hade trott. Dagen flöt på bra och vi gjorde det vanliga. Han bygdde med lego, jag lyckade bygga ihop svenska flaggan. Jag är stolt! Sen försökte vi bygga den amerikanska flggan men det var lite svårara särsklit med alla stjärnor. Sen var vi ute hela eftermiddag, det var underbart väder. Riktig sommarvärme! Vi hade vattenkrig, spelade fotboll och kastade frisbee. Helt enkelt en perfekt eftermiddag!

Dagen idag har dick varit mycket kämpigare. L har testat mig ordentligt och vid lunch fick han ett ordenligt uttbrott. Ingen anldening att gå in djupt på det men han blev väldigt arg helt utan anledning. Men efter en stund lyckades vi lösa det och jag fick en kram och förlåt.  Antagligen var detta  utbrott  ett sätt för honom att  utrycker sina känslor om att den förra au parien har åkt. Jag förstår honom men det var ändå jobbigt, Men det är bara att gå vidare och hoppas på att det blir en bättre dag imorgon. Men vi hade en bra kväll för vi gick nämligen ut och åt, det var jättetrevligt och vi åt tre rätters, snacka om att jag är mätt nu. Till förätt åt vi cecarsallad, till huvudrätt kyckling med rostade potatisar och till efterätt vaniljglass med chokladöverdrag. Snacka om att jag är mätt nu, det var verkligen jättegott!



Manhattan!

Nu ska jag se till att få några timmars sömn

Ha det så jättebra!

Josefin

Helgen

Hej Hej!

Nu har Carina, den förra au pairens och hennes familj lämnat huset. Det känns lite tråkigt att hon åkte för vi trivdes bra ihop. Sen har hon också varit en jättestor hjälp för mig, hon har verkligen hjälpt mig. Jag tycker det har varit superbra att ha henne här.Jag hoppas att hon får en jättebra resa och verkligen njuter. De ska vara på resande fot i 28 dagar det ni. Riktigt häftigt!

Hur har helgen varit då? Jo den har varit bara bra mycket folk som sagt , men det har bara varit roligt.. Igår så hjälpte jag min hostmum med förberdelserna inför kvällens barbeque. Vi gjorde rent stolar och bord, fixade med mat m.m. Vi åkte även till en liten stad som ligger ca 15 min bort för att uträtta lite ärenden bla köpa en tårta till Carina. Det var också lite markand som vi gick runt och titta lite på men jag hittade inget speciellt. Sedan var det dags att åka hem och göra sig i ordning för kvällens barbeque. Första gästerna var mina världföräldrars bästa vänner och de var verkligen hur trevliga och roliga som helst. De ser jag verkligen fram emot att träffa fler gånger! Så kvällen var mcyket trevlig och vi åt mycket god mat bla korv, fläskkotletter, potatis m.m. Verkligen roligt, jag ser fram emot fler barbeque kvällar.

Idag har jag inte gjort så mycket. Vaknade vid 10 tiden, gjorde mig iordning, åt frukost och sen dess har jag mest tagit det lugnt och hjälp Carina med olikasaker som behövdes fixas innan hon skulle åka så dagen har gått ganska fort ändå. Ikväll ska jag inte göra så mycket mer, kanske kollar på en film. Vi har hyrt massor med filmer och de ska lämnas tillbaks på tisdag så jag får nog börja se på dem nu. Har bara sett en hitills.

Från och med imorgon är jag helt ensam med L. Jag har jobbat två dagar själv med honom men då har Carina ändå funnits i närheten eller så har jag träffat henne på kvällen om det är något jag har undrat över. Men nu är det dags att starta igång det här livet på riktigt. Självklart är jag lite nervös men jag ska göra mitt bästa och jag är ju inte mer än människa. Hoppas allt går bra!

Nu ska jag ta och kolla på någon film, hoppas jag hittar någon bra bland de där hyrfilmerna.

Ha det så jättebra så hörs vi snart igen!

Josefin


2 dagar solo som au pair

Hejsan!

Nu har jag äntligen tid att skriva igen. Det har varit lite fullt upp här i och med att den förra au pairens familj kom igår kväll. Nu har alla gått och lagt sig så nu är det tyst ch lugnt i huset igen. De kommer vara kvär här tills på söndag för då kommer de åka vidare till Las Vegas, Niagarafallen, Grand Canyon. Är lite avundsjuk måste jag säga. Häftigt att se såna ställen. Det skulle jag också vilja göra!

Nu har jag vart solo au pair i två dagar och det har faktiskt gått förvånansvärt bra. Självklart har L testat mig lite men inte mer än att jag inte har klarat av det, hitills i alla fall. Som sagt har det varit två bra dagar. På förmiddagarna har L varit på Legocamp från 9-12 . Både idag och igår hade vi playdate med grannen så han får leka av sig på riktigt nu. Både playdatsen har varit bra och de har inte blvit alls osams, vilket har varit skönt. Det är så smidigt med playdate, de sköter sig bra själva och jag behöver inte aktivera dem hela tiden. Igår var vi hemma hos oss och idag var vi hemma hos grannen. Vi bygger med lego (såklart) spelar spel, målar, berättar historier och mcyket mer. Det är otroligt hur mycket fantasi barn har, de är verkligen roliga att lyssna på.

Idag har jag även hunnit med att prata med lite folk från Sverige. Jag ringer från Skyoe till deras hemtelefoner och det kostar bara 42 kr i månaden eller något liknande. Det är verkligen superbra för då kan jag passa på att ringa till de som inte har tillgång till dator och så. Det är verkligen ett tips till alla blivande au pairer eller andra som ska ut och resa. Skaffa det, det är superbra och smidigt! Så idag passade jag på att ringa gammelfarmor, Simone och Lovise, mormor och morfar, Pontus och Jannike. Det var underbart att prata med dem alla och jag saknar dem verkligen! I helgen ska jag prata med Hannah, Mamma och Pappa tror jag, längtar! Det är verkligen skönt att höra sina nära och käras röster, det hjälper mer än man tror.

Mina två första dagar som solo au pair har gått kanon. Tänk vad bra om L alltid kunde vara så här snäll och välluppfostrad. Det kanske han är, hoppas det! Idag sa han en gullig sak. Precis innan jag skulle gå in och lämna honom på campet så får jag en blomma och så säger han "this is from your little boy" (det här från din lilla pojke). Han är så söt och charmig. 


På Lördag kväll ska vi ha en stor barbeque här för Carinas , den förra au pairens familj. Vi har köpt jättemycket god mat så det kommer nog bli superbra. Min hostdad är  verkligen duktig på att grilla så jag längtar redan efter all god mat.

Nu spöregnar och åskar det här. Hoppas att det är bättre väder hos er! Usch nu kom det en jättestor blixt precis i närheten! Tur att jag inte ha i datorn i elkontakten, kör på batteriet när det är sånt här väder.

Nu ska jag göra mig i ordning för natten och sen ska jag fortsätta läsa min bok "en shopaholic säger ja". Den tredje boken i serien. Älskar de böckerna, de passar mig bra.

Ha det bäst allihopa och ha en bra helg!

Josefin




Mitt hjärta och min stjärna.

Älskar er ända från månen och tillbaka. Ni är världens underbaraste!
Saknar er otroligt mycket!


Dagen

Hejsan svejsan!

Dagen har varit väldigt bra, en bland de varmaste hitills, det var ca 35 grader. Det gillar vi! L var på Legocamp på förmiddagen och på eftermiddag så bestämde vi oss för att åka till pool området. Det var jätteskönt så här i värmen och jag lärde L att simma, hyfsat i alla fall. Han var stolt över det och visade alla som kom i hans väg. Så vi var där från ca 14.00-19.00 så det var länge men han älskade det. Till slut var vu tyvärr tvungna att åka hem men det var kul så längde det varade. När vi kom hem så lämande vi bara av L för både hostmum+hostdad hade kommit hem så då passade jag och den andra au pairen på att åka och handla, vilket jag kommer få börja göra själv nu från och med att hon åker hem. Det är enorma mataffärer här så det kommer säkerligen ta lite tid första gången men det går säkert bra !




Idag var det sista arbetsdagen för den förra au pairen så från och med imorn så ska jag klara allt själv.  HJÄLP! Hur kommer det här gå? Jag får hoppas att det går bra och att han gör som jag säger. Det är säkert jobbigt för honom nu när hon snart ska försvinna men jag får göra mitt bästa mer kan jag inte göra. Han är en underbar liten pojk så det ska nog inte bli några problem i alla fall inte några som inte går att lösa! Det här kommer bli bra! (hoppas jag)

Imorgon kör vi, första dagen solo som au pair!

Josefin

måndag+tisdag

Hejsan!

Nu kommer uppdatering för två dagar, hann inte skriva något igår så det kommer idag i stället.

Det har vart tvp bra dagar. I måndags började L på Legocamp, han älskar det. Han ska vara där varje dag hela veckan från 9-12, det är bra för honom. De får lära sig sammarbeta för de har ett nytt tema varje dag och idag var temat restaurang och då var de en grupp på 4 personer som skulle hjälpas att att bygga en restaurang. Den blev jättebra och han var så stolt. Annars har det inte hänt så mycket, vi har byggt med lego, trodde jag skulle få en liten paus nu när han bygger med lego hela förmiddagarna men ocke sa nicke. Igår hade vi vattenkrig, jag blev jättevått men dte var så varmt ute så det gjorde inget!

En ny grej har hänt, jag såg L första karateträning idag, de har en superbra lärare. L tycker det är jättekul och han är riktigt duktigt faktiskt. Jag är imponerad. Han säger att Karate är hans favoritsport och det märks. Det var kul att sen honom, det kommer garanterat bli fler gånger!

Idag besökte jag okså en ny butisk cvs hette den. Som en blandning mellan rusta och öb. Jättebra verkligen. Hittade massor med bra saker!

I helgen pratade jag med underbara människor, min mamma, gammelfarmor och min underbara vän Hannah :D<3 Ni fick mer verkligen på bra humör, de samtalen kommer jag leva på länge!

Har ju glömt berätta en sak. L tappade sin förstatand i Lördags så nu går han runt och ler hela tiden så folk ska se att en tand är borta och tandfen kom också , han är så söt!

Ikväll så ska jag bara ta det lugnt, kanske komma på en film. Min hostmamma hyrde flera stycken här om dagen så jag ska nog kolla på någon av dem, hoppas jag hittar någon som verkar bra men det gör jag säkert.

Nu ska jag gå ner och äta kinamat som min hostmum tog med sig hem, ingen mc donalds här inte haha!

Ha det underbart!

Josefin

Helgen

Hejsan!

Har inte hunnit uppdatera i helgen, det har varit fullt upp.

Tog sovmorgon igår till ca 10.30 och sen åkte jag in tll NYC och träffade Malena. Det är en tjej som jag gick på au pair skolan tilsammans med. Vi gick runt och tittade lite i NY, vi kollade på forever 21 och lite andra affärer, vi såg shrek, musse pigg och ett bröllop, det var häftigt. De måste verkligen älska sin stad om man gifter sig mitt i NYC bland alla taxibilar och skyskarapor.Självklart så pratade vi mycket också, jag var jättenyfiken på hur hon hade haft det och hon var jättenyfiken på hur jag hade haft det första veckan. Det är skönt att kunna prata med någon som är i samma situation som en själv, det hjälper mycket!! Så tack för en trevlig dag, det måste vi garanterat göra om!






När jag kom hem så åkte vi direkt till en carneval som är en gång per år. Det var lite karuseller, matställen och så. Det var jättemysigt och vi hade det jätteroligt. Det var jag hostmum och L+ grannarna som åkte. Det var en lyckad kväll med många skratt. Vi åkte radiobilar, gick i lustiga huset, åkte parisehjulet m.m. Vi kom hem ca 23.00, ås det var en lång men  mycket rolig dag!







Idag så har jag skypat lite med mamma, marie och gun och nisse. Det var jättekul att prata med dem alla och jag saknar dem riktigt mycket. Tyvärr kunde jag inte prata med mina favoritungar men jag ska ringa snart igen så får vi se om de är inne då, saknar dem så mycket. Sen har jag inte gjort så mycket mer, ska väl plocka iordning  lite här i rummet och så. Sen ska jag jobba från ca.15.00-17.00 så det är helt okej.

Det var allt för den här gången , ha det så bra så länge!

Josefin

10/7 09

Hejsan!

Idag har det varit en väldigt bra dag. Jag var ledig på förmiddagen och började inte jobba förans ca.14.00, me like! Eftersom L var och provspelade för en biroll i broadway showen Billy Elliot. Hade ingen aning om att han gillade skådespeleriet men det gjorde han visst.. Haha, blev värsta förvånad när hostmum och hosdad sa det igår. Men vi får hoppas att det går bra för honon och att han får rollen. Det är tydligen 10 barn kvar så de ska välja ut två av dem och höra av sig så snart som möjligt. Vi håller tummarna här!

Så jag och Carina, den förra au pairen åkte till ett köpcenter för att kolla runt lite. Det var jättestort och det fanns massvis med olika affärer. Det var kul och sen köpte jag min första dryck på starbucks men det var inte kaffe haha. Det var typ som en smoothie, det var riktigt gott! Jag köpte också två flip flops, ett par som jag kan jobba i och dett par lite finare. Sen köpte jag också, tror det eller ej foppa tofflor. Jag kände mig riktigt nördig men det finns faktiskt en bra anledning, de är jättebra när jag jobbar. Speciellt när L vill gå ner till floden och fiska osv. Så jag hoppas att de blir bra , det sägs ju att de ska vara väldigt sköna!

P

På eftermiddagen så tog vi det lugnt, vi gjorde det vanliga. Byggde med lego, lekte, osv. Men det funkar. Sen har jag ätit lite middag och nu sitter jag här. Carina ska ha avskedsfest med sina vänner ikväll, hon frågade om jag ville följa med ut, det var tydligen någon klubb med 18 års gräns. Jag har inte riktigt bestämt mig än, får se hur jag gör. Det märker vi.

Det var allt för nu!

Ha det bra!

Josefin

...

Hejsan!

Om ni undrar varför jag inte skriver ut min hostfamilja namn är det för att de inte vill det , de vill heller inte att jag lägger ut bilder. Jag förstår dem och respekterar det. För att göra det hela lite enklare så kallar jag dem följande:

L- Mitt hostbarn
Hostmum
Hostdad

Josefin

Torsdag 10/7 09

Hej Hej!

Idag har det varit en lugn dag, det var skönt. Vi har byggt med lego, målat, busat, läst böcker och cyklat såklart. På eftermiddagen hade L en playdate med en pojke som bor granne med oss. Det var förstå gången de träffades för de har precis flyttat hit. Vi tänkte att  det kunde vara bra för dem att träffas i och med att de ska börja i samma klass nu till hösten. Playdaten gick jöttebra och de kom bra överens. De gillade det så mycket så L ska till hans hus och ha en playdate imorgon eftermiddag.

Ikväll var vi och handlade, jag har ju vart det en gång förut men idag storhandlade vi. Det var verkligen mycket. Jag handlade köttfärs så nu kan jag göra svenska köttbullar till dem. Jag ska göra det innan C , den andra au pairen åker hem, Det blir nog att jag gör det på måndag eller tisdag. Hoppas att jag klarar det! 

Ikväll så träffade jag och C en annan au pair. hon kom hem till oss och vi grillade marsmalows eller hur det nu stavas på terassen, det var mysigt. Sen satt vi och pratade lite, det var trevligt och kul att träffa lite nytt folk. 

Jag har lärt L lite svenska nu, han är verkligen duktig. Jag har lärt honom "hej jag heter L**** och hej mamma/pappa jag älskar dig. Han sa det till de när de kom hem från jobbet idag , de blev allt lite förvånade men han var jättestolt. Det är kul, jag ska allt lära honom lite mer och när året är slut kanske han kan hyfsad svenska, vem vet.

Imorgon är vi lediga på förmiddagen så då ska jag passa på att köra lite bil med värdmamman, hoppas det går lika bra den här gången. Men det tror jag!

Nu måste jag sova så jag är pigg när jag ska köra imorgon!





Mamma och jag, saknar dig!


Ha det så bra!

Josefin


igår+idag

Hejsan svejsan!

Hoppas allt är bra hemma i Sverige!

Var så trött så jag orkade inte skriva igår men här kommer en sammanfattning på båda dagarna. Det har vart två bra dagar, vädret har varit helt okej och vi har för det mesta varit ute. Vi har fiskat, byggt med lego, vart ute och cyklat (såklart). Igår spelade vi minigolf, det var jättekul och riktigt häftigha banor. Tyvärr var vu tvungna att gå hem pga att det började att spöregna och åksa men det var kul så länge vi gjorde det.

Idag har vi också vart vid poolerna. Det finns en poolanläggning ca 20 minuter bort som vi åkte till för att bada lue. Det fanns tre olika pooler och en liten vattenpark som är perfelt för L. Han tyckte det var jättekul och vi övade också på simningen, han börjat lära sig nu. Det gillar vi. Han har som mål att lära sig innan skolan börjar som är någon gång i slutet av augusti. Jag tror han kommer klara det ! Vi tog också med oss L:s granne, en kille som är lika gammal. Det var kul för honom att ha någon att leka med förutom mig och den andra áu pairen.

Idag körde jag bil för första gången. Det gick faktiskt riktigt bra och jag börjar sakta men säkert lära mig vägarna här runt om kring vilket känns skönt. Det var lite ovant att köra med automat men som sagt gick det bättre än förväntat så jag är nöjd. Nu gäller det bara att öva och öva på att köra bilen och lära mig vägarna skapligt så ska det nog gå bra.

Ha det så jättebra så  hörs vi snart igen!

Josefin

Första arbetsdagen

Hejsan!

Nu har jag gjort min första arbetsdag som en au pair. Jag gjorde den dock inte själv utan jag hade den förra au pairen till hjälp. Hon ska stanna här tills på torsdag nästa och tills dess ska vi jobba ihop. Vissa kan tycka att det känns jobbigt men jag tycker att det bara är bra. Hon kan visa mig runt, visa hur hon hanterar värdbarnet och ge mig massor med tips och trix helt enkelt. Jag tycker det är super!!

Idag så började min arbetsdag vid 9.00 och sluatde ca 18.00. Det var en helt okej dag, På förmiddagen byggde vi med lego, L älskar verkligen det så jag antar att det kommer bli mycket legobyggande för mig det kommande året. Han har nyss lärt sig cykla så självklart ville han ut och göra det lite så det fick det bli. I den stekheta solen men det gick bra , vi gick ner till en bäck och tittade lite, Det var mysigt! Sen åkte vi hem för att äta lunch och efter det har det varit lugnt. Vi har målat, lekt, berättat historier för varandra, han älskar verkligen att lyssna på historier, så det är ett plus om man har vild fantasi, jag får se till att utveckla min lite!

När jag och den andra au pairen slutade så åkte vi till några av hennes kompisar. Det var en svensk tjej och en från Österrike, de var jättetrevliga och vi hade det kul. Vi var inte där så länge men en stund i alla fall. Det var kul att träffa lite nytt folk.

Det var allt för idag , nu somnar jag snart här haha!

Ha det så bra!

Josefin


Första arbetsdagen!

Det är nu det börjar på riktigt!

Det känns kul men annorlunda.

Hoppas allt går bra nu!

Josefin

Yankees+Barbeque

Hej Hej!
 
Idag så har jag varit på min livs första baseball match. Det var bland det häftigaste jag gjort, jag är inget stort fan av baseball men stämningen på arenan var helt galen och man kunde inte annat än att älska det. Det var NY Yankees som spelade hemma på nya Yankee stadium, så det var en ganska stor match och massor med fans!

Vi åkte tåg för att komma till arenan, de har byggt en ny tågstation till den nya arenen, det tyckte jag var ganska häftigt. Så nu har jag åkt tåg för första gången också.  En rolig grej som hände på matchen var att i paus så visade dem gratulationer osv på en stor skärm, där poängen annars visasa om ni förstår vad jag menar? Hle tplötsligt kom det upp Will you marry me? Det var så gulligt, som tur var så sa hon ja och alla hurrade och applåderade. Det var coolt! En annan sak som också var häftigt var att när de kom ut för att göra iordning planen så började de dansa YMCA, de som jobbade och alla runt om hängde med. I really enjoyd my first baseball game :)

Här är lite bilder på the Yankee stadium:


Baseball planen







När vi kom hem hade värdpappan V förberett en barbeque, det var verkligen jättegott, vi åt kyckling, fläskkottletter och korv med potatis. Oh, det var verkligen jätegott. Det ser jag fran emot att göra fler gånger ! Efter vi hade ätit så åkte jag och den andra au pairen som jag ska ta över och handlade. Det var skumt att handla i en amerikansk mataffär men det gick bra och vi hittade vad vi skulle ha. Vi köpte massor med frukt och grönsaker, till min stora glädje. Så allt gick bra och det var väldigt bekvämt, det var en person som packade ner alla varor och sen en person som körde bort kundvagnen åt dig, me like.

Imorgon är det första arbetsdagen, undra hur det kommer  att  gå? Jag är nervös men samtidigt förväntansfull, det är nu det här jobbet börjar  på riktigt. Cant wait!

Nu måste jag verkligen gå och sova, klockan kommer ringa 06.20 imorn.

Ha det  bäst!

Josefin

Första morgonen hos min hostfamily

Hejsan !

Idag vakande jag för första gången upp hos min hostfamily! Det kändes kontigt men ändå bra!

Nu sittar jag här och äter världens godaste vanilj youghert! Tänk valios, fast bättre . På tal om mat idag till frukost fick jag äggröra, fast gjord i micron. Skumt va? Har aldrig hört talas om det förut men det var jättegott faktiskt , .

Idag så har jag och värdmamman S varit på en stor markand, Det fanns massor med häftiga saker, tyvärr köpte jag inget men det kommer ju fler tillfällen! Sen åkte vi runt lite och hon visa mig runt lite. Det känns jättebra med henne och vi kommer jättebra överens, vilket känns väldigt skönt :) Vi kom hem för en stund sedan, så nu har jag suttit och svarat på lite mejl och tagit det lugnt. ikväll ska vi som sagt iväg och se på lite fyrverkerier, det ska bli jättekul. Det är ju deras nationaldag här så det är lite extra firande!

Föresten, kom på nu.  För de som undrar så är det 6 timmars tidsskillnad från Sverige. Det vill säga när klockan är fyra på eftermiddagen i Sverige är den 10  på förmiddagen !

Det var allt jag hade att säga för den här gången men det kommer fler uppdateringar. Jag ska lägga in alla bilder så snart som möjligt! Ska bara lägga in dem på datorn först men sen ska ni bli bombade med bilder, kul va?:)

Ha det så jättebra så hörs vi snart igen!

Josefin

cykeltur+presenter

Hej igen!

Trodde inte att jag skulle skriva mer idag men det får bli ett litet kort inlägg. Ni ikväll så lärde sig L att cykla, jag är så stolt över honom. Han är verkligen jätteduktig :D

De fick presenterna också, de gillade dem jättemycket och det gjorde mig glad. Det kändes verkligen skönt. Nu sitter jag här i min supersköna säng och njuter. Men ska gå och lägga mig snart , klockan är bara 20.00 på kvällen här men 2.05 i Sverige så jag känner mig lite trött.

Imorgon är det 4 of july här så då hittar vi säkert  på något roligt. Vi skulle i alla fall åka och titta på fyrverkerier på kvällen och på dagen så skulle vi till någon stor marknad så det blir nog en väldigt bra dag.

Om ni har några frågor om något är det bara att fråga på:)

Josefin

De två sista dagarna på au pair skolan+mötet med familjen

hejsan :)

Nu har jag äntligen tid att skriva igen, jag är nu hemma hos familjen och har precis packa upp alla mina saker .

De två sista dagarna på skolan var bra, igår hade vi lektioner halva dagen och sen på eftermiddagen åkte vi int till the big apple. Det var verkligen häftigt. Allt var mycket större än var jag trodde och vi såg massor med häftiga saker. Vi hade en guidad tur där vi såg olika scener där de spelat in kända  filmer och serier. Vi såg många platser där de spelat in sex and and the city och andra olika filmer. Vi tog oxå en båt över till staten Island, under den resan såg vi frihetsgudinnan på nära håll, det var coolt :D. Efter guidningen hade vi fritid i två timmar och då gick vi på stan, vi besökte bla victoria secret, me like! Vi kollade oxå en en jättebra klädaffär men jag hittatde inget tyvärr.. Sen kom vid tillbaka kl 23.00 och då fixade vi med bagaget och duchsa och sen så gick jag och la mig, somande direkt.

Idag då, den dagen jag har gått och väntat på så länge. Jag var verkligen nervös. Vi hade först frukost där vi fick hamburgare och äggröra till frukost, typiskt skolans mat haha :P. Men sen hade vi ett kort info möte och sen var det dags att sätta sig i bussen och ge sig av mot white plans, där min hostfamily skulle hämta mig.
På bussen satt jag bredvid Maggie, men hon ska till Boston så det är ju en bit bort. Jag kände mig inte så nervös medans vi åkte men sen så såg jag massor med familjer stå och vänta vid the bus stop, då blev jag verkligen nervös haha:P. När jag gick ut i bussen så hade inte de kommit än men de kom sen efter fem minuter . Mitt hostbarn kom springandes med en stor blombukett och kramade mig, han är verkligen jättesöt. Sen fick jag en stor kram av mamman och pappan, de är verkligen jättetrevliga:). När vi pratat lite så gick vi till ett ställe och åt, jag tog kyckling och grönsaker, det var verkligen jättegott .

Efter restaurangbesöket åkte vi hem till deras hus och jag säger bara oh my god vilket hus. Det var typsikt amerikanskt, jättefint och gulligt. Jag gillar det verkligen och det är så  mysigt. Mitt rum är också jättemysigt, jags ka ta kort på det och lägga ut det här om jag kommer på hur man gör, men det gör jag nog tids nog :).

Nu har jag precis packat upp och ska gå ner till dem nu, de ska få sina presenter. Hoppas att de gillar dem :D

Ha det så jättebra!

Josefin

Flygresan+ två dagar med au pair skola!

Hejsan allihopa!

Nu har jag varit här på skolan i två dagar. Det går bra och lektionerna är intressanta och roliga. Vi har långa dagar vi börjar vid 8.00 och slutar ca, 20.30. Men jag lär mig otroligt mycket och jag trivs bra här, Det negativa är väll huset vi bor  i , det är stenhårda madrasser och flugor i duschen och ALL mat är verkligen friterad. Men men jag klarar mig, på fredag kommer jag till min hostfamily och då hoppas jag att det blir bättre mat, vilket jag tror och även en lite mjukare säng håller jag tummarna för.

Flygresan gick bra, den var lång men jag sov en del av tiden så det gick ganska snabbt ändå. När vi kom till skolan så samlades vi i vårt hus och de hade ett kort infomöte och sen skulle vi få ett snack, gissa vad det var då, chips! Skräll! Typiskt usa haha :P

Nu ikväll så hade vi en jätterolig föreläsning av en polis osm jobbar i NYC. Han var verkligen jätterolig och man lärde sig mycket om olika regler och lagar i USA.

Imorgon har vi en workshop  på morgonen och sen ska vi åka in till NYC, woho! Det ska verkligen bli jätteroligt! Vi ska se allt som är värt att se och jag ska garanterat köpa en I love NY t-shirt så jag ser ut som en äkta turist! Jag fick den här resan av mina värdföräldrar i välkomms present och sen fick jag lite annat med, det ver snällt av dem :)

Jag ringde min hostfamily idag och tackade för presenten och så och de lät lika teevliga som vanligt. Det är verkligen jätteskönt, hoppad de är lika tevliga i verkligheten!

På fredag åker jag till min hostfamily. Bussen från skolan går 09.15 och jag är framma 10.15 och då ska de möta upp mig där, white plans heter det. Sedan så skulle vi gå ut och äta någon stans, jag kan ju garanterat säga att jag inte kommer ta något friterat haha :P

Jag har inte riktigt listat ut hur man lägger upp bilder än men det kommer så fort jag vet, Om det är ngn som vet så får ni görna säga till!

Nä, nu måstye jag gå och lägga mig om jag ska orka upp imorgon. Uräskta om det är lite vimsig text, jag är jättetrött så det är därför isf :P

Jag skriver så snart som möjligt igen, men som ni säkert förstår så är dagarna fullspäckade så det är svårt att få ett tillfälle då man kan skriva men jag ska göra mitt bästa!

Ha det så jättebra så hörs vi snart igen!


Josefin 


RSS 2.0