28-30/8 09

Hejsan!

Nu tänkte jag skriva ner lite vad som har hänt i helgen i min lilla au pair värld här på andra sidan atlanten.

Fredag:
Var en väldigt lättsam dag. Den började med att båda mina värdföräldrar jobbade hemme så jag och min värdmamma åkte ut för att göra lite ärenden. Det blev en tripp till Blackbuster, stop and shop och till sist Kohls där jag passade på att köpa ett par svarta Converse skor. Väldigt billigt här. När vi kom hem så lekte jag med L och sen kom hans kompis över för en playdate så det var en lätt eftermiddag. Jag slutade redan vid 16.30 för min värdfamilj skulle på en Yankees match så det var skönt. När jag slutat så tvättade jag mina kläder och packade ihop mina saker och åkte iväg till Jackie. Där blev det filmkväll, vi kollade på en film som heter  dead in 3 days . Den var riktigt läskig men bra. Blev lite skrämd av en grej bara, det var så att i filmen så fick de ett sms där det stod you will be ded in 3 days och precis före en i filmen får det så får jag ett sms, det var lite läskigt haha. Till filmen blev det min nya favoritgalss , mintglass med mörk choklad. Det blev även nacho chips med dipp, mums. Vi hade en trevlig kväll och den blev ganska sen så jag bestämde mig för att sova över. Lika bra det så slapp jag köra hem när det var så mörkt och regnigt.



Mina converse



Filmerna



Film snacks!

Lördag:

Vi vaknade inte föranns 11 tiden, skönt att sova ut. När vi vaknat tog vi det lugnt, åt lite frukost och kollade på en annan film, banger sister heter den. Den var ganska bra. Vid ett tiden kom Linnea och Marianne och hömtade oss. Vi åkte in till Ridgefield och tittade lite, vi åkte till stop and shop och Kohls. Självklart kunde jag inte hindra mig från att handla något så det blev ett par levis jeans, sovshorts, ett linne och en jättesmart filt , den har ärmar.  Svårt att förklara men den verkar jättebra i alla fall. Efter det så åkte vi till 50 coins och åt, första gången för mig. Det var jättegott jag tog en tex mex bugare med salsa och guacemole. Det var mumsigt! När vi hade ätit upp så var klockan redan vid åtta så Marianne skjutsade oss hem till Jackie och där var jag en  stund och sen åkte jag hem till mig. När jag kom hem så var jag inte så trött så jag satte på en annan film mänligen en shopaholic i NY. Den var jättebra inte lika bra som boken men ändå väldigt bra.Jag hade i alla fall mycket trevlig dag och kväll!


Jag och Jackie



Mina fynd:
Levisjeans
Linne
sovshorts
filt som jag glömde fota


Söndag:
Vaknade vid 9.30 och då ringde jag hem till Sverige. Jag pratade med mina nära och kära i princip hela förmiddagen, underbart! På eftermiddagen så ha jag jobbat några timmar och när jag var klar så åkte jag till Jackie. Glömde lite saker där och sen var jag tvungen att svänga förbi biblioteket och lämna tillbaka lite böcker och filmer. Nu har jag precis kommit hem och jag ska nog plocka iordning lite här, min säng är hur stökig som helst. Det är det är nackdelen med att ah en stor säng, jag lägger alla mina saker på ena sidan så det blir en massa saker där efter ett tag så jag får nog sluta med den ovanan. Efter det blir det att ta någo att äta och sen läsa min bok, ladda batterierna för en ny arbetsvecka. Den sista innan skolan börjar!

Ha det så bra alla så hörs vi snart igen!

Josefin


27/8 09

Hejsan svejsan!

 Har precis kommit hem från ett galet äventyr med Camilla haha. Men mer om det senare.

Dagen har gått väldigt fort, vet inte riktigt varför men fort har det gått.  Jag och L har lekt med  lego i princip hela dagen med lite avbrott för lunch. Kan ju säga att mina fingrar är ganska ömma nu men det får man ta. Idag byggde vi ett jättehögt torn av lego. Har inte riktigt ensett charmen med lego än men det kommer väll. L har tydligen hittat den väldigt bra så jag kommer nog älsa lego om 10 månader, det vill säga lagom tills jag åker hem. Min värdmamma kom tidigt idag så hon tog L till karaten så jag var off redan 17.00, skönt Idag fick vi brev från L`s skola också, vi trodde att han skulle få reda på lärare+klass men ocke sa nicke det var massor med andra saker så som säkerhet, skolbuss m.m. Så nu väntar vi spänt på brevet med lärare + klass. Det är tydligen väldigt noga med vilken lärare man får här så vi hoppas på det bästa.

Nu till kvällen äventyre. Det började med att jag ringde Camilla och fråga om hon ville hitta på något och det ville hon så det blev så. Camilla är en svensk tjej som jag inte lärde känna för så längesedan, jättesnäll är hon och roligt som tusan har vi. Det mest komiska är att hon bor i Tidaholm i vanliga fall alltså nära mig i både Sverige och USA hur stor är chansen igentligen, väldigt häftigt. Men som sagt hon kom och hämtade upp mig och sen bar det iväg till Ridgefield för att kolla lite på Kohls. På vägen dit fick jag ansvar för att visa vägen och det gick väll lite sådär, vi körde inte vilse men blinkade lite sent och det absolut roligaste på ditvägen var när Camilla av misstag körde förbi en stoppskylt och kommentaren var opps en stop skylt haha. Det var verkligen jätteroligt, skrattade nästan ihjäl mig. Kan meddela att här i USA på mindre vägar är det stop skyltar precis överallt, mitt i gatan och det är inte en enda som stannar . jag brukar stanna och då blir jämt bilar bakom mig irreterade för att jag stannar men jag ska allt forsätta att stanna trots det. När vi väl kom fram till Ridgefield så åkte vi till Kohls, den underbara klädaffären. Hittade en luvtröja och en t-shirt och det hela gick på 170 kr , helt okej. När jag skulle gå ut så pepp det så gick tillbaka till kassan med kläderna , kassören var förövrigt väldigt långsam så det tog runt 10 minuter innan jag fick säga mitt och han förstod vad jag menade och då sa han att det var min mobiltelefon som pepp men jag var säker på att det var larm på kläderna så visade honom det och då tog han bort det så då gick jag ut utan problem. Men nu när jag kollade på den så visade sig att han bara hade tagit bort ena halvan av alarmet så jag får gå tillbaka dit imorgon igen suck! Men hemfärden var kul den med med lite för sena blinkningar och kraftiga svängar haha. Var en bland de mest knäppa och roliga bilturerna jag gjort i mitt liv.


Mina shopping fynd, en svart luvtröja och en lite rolig t-shirt

Imorgon skulle båda mina värdföäldrar jobba hemifrån. Då blir det lite sovmorgon för mig. Kommer nog börja runt 9.00 och sen slutar jag redan 16.30. Det beror på att mina värdföräldrar+l och hans kompisa ska på Yankees hemmamatch imorgon kväll och de måste åka hemifrån redan vid halv femtiden, nice!

Har glömt berätta en sak som jag fick reda på i veckan. Jimmy, min morbror kommer och hälsa på mig! Han kommer den 20 november ska möta upp honom i NYC och sen ska vi bo på hotell till den från 21-22 och på förmiddagen den 22 åker vi hem till mig och de sover över till den 23 och någon gång under dagen åker de tillbaka till NYC för att fortsätta sin resa Det kommer bli så kul! Längtar verkligen! Kul att ha något att se fram emot!



Jimmy kommer hit i Novemnber, jippi!

Dushen nästa och sen blir det bokläsning!

Ha det så bra så hörs vi!

Josefin

26/8 09

Hejsan!

Uppdatering efter en dag , det är inte dåligt för att vara mig.

Idag så har det vart en ganska bra dag, har rullat på hyfsat snabbt. L var på bra humör när han vaknade så vi tog det ganska lugnt på morgonen, kolla på tv, byggde med lego och så vidare. Efter det så passade vi på att göra lite sidor i hans workbook, typ en bok med matte, läsning skrivning m.m. Bra övning nu innan skolan börjar. Vi lyckades göra tre sidor, det är alltid något. Sen ville L spela lite mer på sitt nya Arthur spel så det fick han. Bra för mig för då hade jag tid att  göra några maskiner tvätt för tvätten tar aldrig slut här . Han även vika lite och fixa lunch till mig och L. Efter lunch så läste vi i hans nya bok, boxcar children. Riktigt bra faktiskt så det blev hela 4 kapitel. Efter det tyckte vi båda att det var dags att gå ut så det fick bli så . jag var ändå tvungen att lämna lite saker till grannen så det passade bra. Tyvärr så ramlde L på cykeln på vägen hem så han fick en liten skråma men det gick bra. När vi kom hem så tyckte jag att det var dags för att bad så efter lite motstånd gick L med på det. När min värdmamma kom hem så åt vi middag det blev kinamat och sushi, det var riktigt gott. Nu har vi precis plockar iordning efter middagen och jag ska nog ta en dusch snart. Måste prata med min värdmamma om college kurser jag måste läsa. Måste nämlgen plugga undert tiden jag är här, sorligt men sant. Men det kommer säket gå bra. Jag måste under året plugga 6 credits närmare bestämt 72 timmar. Som det ser ut nu så kommer det bli två kurser på Norwalk college här i närheten och sen kommer det bli en helgkurs i april nästa år så det blir nog bra, hoppas jag . Ne, nu får jag allt gå och fräscha till mig lite, duschen nästa!



Jag med Atlanten som bakgrund! Bilden är tagen den dagen vi var vid Johns beach!

Ha det så bra alla så hörs vi snart igen!

Josefin

22-23/8 09

Hejsan!

Nu vat det dags för ett blogginlägg igen.

Måndag:

Idag så har vi haft en jättebra dag , jag och L. På morgonen lekte vi med lego, L gjorde också ett grattis kort för en vän till familjen, det blev jättefint. Perfekt sätt för honom att öva sig att skriva. Efter det var det dags för lite lunch och sen gick vi ner och lekte i källaren. Vi byggde en koja som vi lekte i , i två timmar. Vi gjorde det riktigt mysigt där inne. När vi var klara nere i källaren gick vi upp och byggde legoskepp för de skulle ut i krig. Jag byggde allt ett legoskepp, inte dåligt för att vara mig.Senare på eftermiddagen så åkte vill till biblioteket, det var ett bra tag sen vi var där. L älskar det! Han lånade tre böcker och jag lånade en film, The Banger Sisters heter den. Hoppas att den är bra! När vi kom hem så var alla hemma så vi började laga mat, det blev krillat fläskottlet med potatis och en stir sallad, mums! Det var verkligen jättegott. Efter det gick jag upp till mitt rum och svarade på lite mejl, läste i min bok och bara tog det lugnt. Riktigt skönt faktiskt.
 
Tisdag:
Morgonen började med att ringa min mormor och morfar. mormor fyller nämligen år idag. GRATTIS mormor, hoppas att du fick en bra dag! Sen var det dags att gå ner till L , han kollade lite på tv så det var en lugn morgon. Efter ett tag fick jag stänga av tv:n för jag och L var tvungna att städa undan hans leksaker innan städerskorna kom så vi fick städa upp lite här och var. Skönt att huset blir rent nu och att det bäddas rent och så. Vilken lyx, den får jag verkligen njuta av det här året. Vi passade på att gå ut medans de städade, vi pysslade och "jobbade" lite i trädgården. Efter ett tag ville dock L gå in och spela sitt nya spel,  ett spel för  alla barn som ska börja i första klass. Bra för honom, han övar på matte, läsning m.m. utan att ens tänka på det. Sen var det dags för lunsch och direkt efter det  gick vi och hämtade en av L`s kompisar för en playdate i vårt hus. Vi hade playdate i ca 2 timmar och sedan var det dags att åka på karaten. Träningen gick bra och nu har vi precis kommit hem. När jag är klar med det här inlägget så blir det dusch och mat. Det låter som en bra start på kvällen får se om det händer något särskilt sen eller om det blir att vara hemma och ta det lugnt .



Grattis världens bästa mormor, jag älskar dig!

Ha det så bra alla så hörs vi  snart igen!

Josefin

21-23/8 09

Hejsan!

Nu är jag här igen efter veckans avslut. Nu ska vi se vad som har hänt:

Fredag:
Hade en lite jobbig förmiddag med L som resulterade i en inställd playdate men vi löste det. Eftermiddagen var dock riktigt bra. Vi gjorde det gammla vanliga, byggde med lego, måla och så vidare. Så det blev en bra dag trots allt. När jag blev ledig så ringde Linnea och frågade om vi kunde hitta på något. Visst tänkte jag så hon kom och hämtade mig i och med att hon ändå var i närheten och sen åkte vi till stop and shop för att köpa något gott. Det blev Edys mintglass med choklad. Den var riktigt god kanske till och med slår Ben and Jerrys men det tål att tänkas på. Vi hyrde en film också, Yes Man blev det. Den var lite seg stundtals men annars var den bra. helt klart sevärd. Efter filmen så åkte jag hem , en kul och mysig kväll.

Lördag:
Idag så frågade Linnea och Marianne mig om jag ville hänga med till NYC så det gjorde vi. Det var jättekul. Vi shoppade, åkte till Brooklyn delen och jag såg brooklyn bridge, jättefint. Vi åt även ute i Brooklyn på en resaturang som heter Uno. Den var riktigt mysig. Döm till min förvåning när jag såg att de hade glutenfri pizza. Jag blev verkligen jätteförvånad för här i USA har de inte glutenfritt bröd på Mc donalds t.e.x och det är en bra mycket större kedja. Men jag passade på att ta pizzan och den var god, helt klart godkänd. Så vi satt och åt ett tag och bara pratade , mysigt. Vi gick även till ett köpcentrum som låg bredvid och där hittade jag lösgodis så det passade jag självklart på att köpa lite. Det var ganska dyrt men helt klart värt det.Efter det åkte vi tillbaka till Manhattan och bara spatserade runt, jag köpte även en I love NY t-shirt, tyckte att det var på tiden. Vid 12 tiden tog vi tåget hem, trevlig kväll! Avslutet på kvällen blev tyvärr inte riktigt som jag hade tänkt mig kan man säga men det är en annan historia.



Brooklyn+ Brooklyn  Bridge



Marianne, Linnea och jag på restaurangen



Min pizza, mums!



Jag bid Brooklyn Bridge



Mina shopping fynd.
- 1 I love NY t-shirt
- 1 par Jeansleggins från HM
- Två scarfs, en från HM och en från forever 21

Söndag:
Idag har jag pratat med lite folk från Sverige, det var verkligen välbehövligt. Tack för att ni tog er tid att prata, behövde verkligen det. Ni är guld värda! Jag körde lite idag också, lär mig vägarna och den galna amerikanska körstilen. Jag börjar  lära mig nu och som min värdmamma säger förvänta dig alltid att någon gör något riktigt korkat i trafiken. Det som jag tycker är jobbigast med att köra här är att det är så mycket rådjur. De hoppar ut lite var som hälst och om det kommer en kommer det oftast fler så man får vara försiktig. Nu ska vi nog snart äta middag här och tills dess ska jag nog vila lite sov inte så många timmar inatt nämligen. Efter middagen blir det nog att svara på lite mejl och kolla någon film, ladda inför en ny arbetsvecka helt enkelt. Nu är det två veckor kvar till skolan börjar här, det kommer bli spännande. Hoppas ni får en bra söndagskväll för det ska jag allt försöka få!

Ha det bra så hörs vi snart igen!

Josefin

19-20 augusti 09

Hejsan Svejsan!

Hoppas allt är bra med er!

Onsdag:
Idag var vi hemma sjäva hela dagen jag och L. Det var lite annorlunda. Vi har inte varit det på länge då vi har varit på semester och sen har vi haft mycket playdates och så vidare. Men det gick helt okej faktiskt. Vi hade det gaska kul. Vi hittade på lite olika saker så som att läsa, måla, bygga med lego, leka med bilarna. En ny sak som vi gjorde var att spela Baseball, L förklarade för mig hur det gick till och det verkade inte så svårt. Vi var lite ont om spelare för det var bara jag och L men det funkade ändå och det blev mycket roligt spel, det kommer vi garanterat göra om. Mina värdföräldrar kom hem vid tre tiden men de skulle åka iväg och hämta min värdmammas nya bil som hon hade beställt så det åkte iväg ganska fort igen. Jag och L spelade lite mer baseball och sen slappade vi tills de kom hem. Så fort L hörde dem på uppfarten så sprang han ut med mig tätt bakom för att kolla in den nya bilen. Han första kommentar var sweet, det säger hana alltid när han tycker något är extra bra eller extra häftigt. Det var verkligen en fin bil, en marinbli mercedes SUV och vilk fineser den hade. Jag kan inte mycket om bilar men den var verkligen häftig. En bland de häftigaste sakerna var att det fanns en liten tv skärm i fram och den filmade när man backade så man kunde se att man inte backade på något, smart liten filmkamera det där. Det skulle jag vilja ha på min bil här haha! På kvällen tog jag det bara lugnt, duschade, åt och sen kollade jag lite på tv 3 webbtv, lite svensk tv skadar aldrig. Det saknar jag!

Torsdag:

Idag så gick jag upp vid 8.00. Mornarna här är sköna, jag går upp och L tittar på tv till kl.9.00 och då plockar jag ur diskmaskin, gör frukost och tar det lugnt. Det är en bra start på dagen. Min värdmamma jobbade hemifrån idag, det sker ibland men inte särskilt ofta. Så på förmiddagen frågade hon om jag kunde tänka mig att åka och storhandla första gången själv. Visst tänkte jag, kan vara skönt att komma hemifrån lite och börja göra saker på egen hand. Så jag tog bilen och åkte till stop and shop i Ridgfield. Det gick jättebra tog lite lång tid att hitta allt men annars gick det bra, kalaset gick på 171 dollar va 1200 kr vilket tydligen är helt normalt att betala för mat 1 gång i veckan här enligt min värdmamma. Maten är nämligen väldigt dyr här i USA särskilt grönsaker och frukt och det äter vi mycket av här, så smakar det så kostar de tyvärr .När jag kommit hem från handlandet så åkte jag och L till en av hans kompisar en bit bort. Det var första gången jag var dör, jättefint hus verkligen och stort. De hade även en pool på baksidan vilket passade perfekt när det är så varmt som det är här. det har nämligen varit en riktigt värmebölja här i nästan en vecka runt 30-35 grader. Efter playdaten åkte vi direkt till karaten och nu har vi kommit hem. Nu ska jag ta mig en kalll välbehövlig dusch och sedan äta något, får se vad det blir för gott.

I Tisags började mitt lilla hjärta eller stora rättare sagt skolan. Tänk att hon redan är 6 år, gud vad tiden går fort. Hoppas att du får ett riktigt bra första år i skolan och att allt kommer gå bra. Jag är så stolt över dig!



Mitt hjärta och min stjärna, är så stolt över er! Jag älskar er !


Ha det så jättebra alla därhemma!

Josefin

18-19/8 09

Hejsan!

Nu blir det ett sånt där två dagarsinlägg igen. Förlåt. Men det är inte lätt att hinna med att skriva varje dag här. Ni får försöka vänja er helt enkelt.

Måndag:
Idag så började jag inte föranns kl.13.00. Det berodde på att min värdmamma och L var på en begravning en bit bort i söndags och då stannade de över natt så jag hade en lugn förmiddag. Fixade dock lite fika som vi skulle ta med till poolen. När de kom hem så åkte vi direkt till poolen, det är så himla varmt runt 30-35 grader nu så det finns inte så mycket annat att göra. Så vi hade det skoj i poolen det vad jag , L och hans bästa tjejkompis och gud vilken mysig liten tjej. Mycket trevlig eftermiddag. vi var där ända tills det stängde vilket var kl.19.00 och det var varmt nät vi gick därifrån också. Ls kompis valde även att sova över, kul! Så fort jag kom hem så packade jag up barnens kläder, satte på en maskin tvätt, tog en snabbdusch och sen kom Jacike och hämtade mig. Vi åkte för att köpa ett tack kort till vår LCC. Det är mäligen så att culture care , min förmedling har en vecka nu där man ska uppmuntra sin LCC på något sätt och vi valde det att göra med att köpa ett tackkort och åka dit med. Så efter vi köpt det åkte vi hem till min LCC och lämnade det. Min LCC är även värdmamma åt min vän Linnea så det var trevligt att träffa henne också. Jag kom hem vid 22.20 och då var jag jättetrött så gick upp och la mig och somande ganska fort.

Tisdag:
Idag körde de vanliga heldagarna igång igen efter semestern. Nu kommer jag jobba från 8.00-18.00 för det mesta fram tills skolan börjar. Men det funkar det med. Det som är bra med heldagar utan mina värdföräldrar är att man får vara ifred och jag och L får tid att umgås, det är bra för oss.
Som sagt så sov Ls kompis över så de har lekt hela dagen idag, ganska slö dag för mig det vill säga. Vi har mest varit ute. och cyklat, sprungit i vattenspridaren och bara busat runt, roligt! Vi har även vart lite inne och då passade jag på att tvätta lite och så. Jag slutade runt 18.00 så sen dess har jag ätit lite och nu sitter jag här. Det blir nog en lugn kväll här hemma nu. Ska kolla runt lite på internet och kanske kolla på en film eller läsa i min bok. Får se vad som händer.

Ska försöka att börja lägga ut lite mer bilder här på bloggen igen. Mina kameror har krånglat mycket men börjar få ordning på det nu. Sen är det lite svårt att veta vad jag ska lägga ut bilder på i och med att de inte får vara på L och han är med på nästan alla mina bilder. Men jag får komma på något, det gör jag säkert.

Fick lite mer frågor här i bloggen så kan passa på att svara på dem nu också:
Hur gammal är du?
Jag är 19 år, fyllde det nyss.
Hur gjorde du när du kom på att du ville vara au pair?
Det var ett tag sen nu men jag tror att jag skickade efter en katalog från culture care`s hemsida och då blev jag jättesugen. Så jag ringde de på kontoret för att fråga lite frågor och sen bestämmde jag mig för att fylla i mina ansökningspapper och på den vägen är det!
Hoppas att du är nöjd med svaren Sofie och lycka till med allt. Vem vet om några år kanske du korsar Atlanten på väg mot ditt livs äventyr.

Just det har tänkt på en sak till. Jag skulle vilja ha lite roligare design på min blogg så om det är någon därute som förstår sig på sånt så får ni gärna höra av er. Vore väldigt tacksam för lite hjälp. Glöm inte att lämna mejladress så jag kan höra av mig.Tack på förhand!

Hörs snart igen!

Ha det så bra!

Josefin

14-16/8 09

Hejsan!

Hoppas allt är bra med er och att solen skiner för det gör den verkligen här, härligt!

Vad har jag hittat på de senaste dagarna då? Jo nu ska ni allt få en liten uppdatering vad som har hänt här:

Fredag :
Det var en lugn förmiddag. Jag och L var ute och lekte mest, vi spelade lite fotboll och busade runt. På eftermiddagen så var vi själva hemma. Det är nämligen så att min värdmammas bil har gått sönder så de åkte och kolla på en ny. Jag och L passade på att leka inomhus, vi byggde med lego, körde race med bilarna och bakade chokladbollar igen. Det har blivit en klassiker här. Tyvärr kan vi inte ha pärlsoocker på för det finns inte här men vi tog strössel istället och det blir lika bra det. När jag slutatde så kom Jackie och hämtade mig för att vi skulle möta Linnea och Marieanne. När vi kom dit så satt Linnes kvar i sin bil med motorn på så vi gick fram och fråga vad som hade hänt och då visade sig att hon inte kunde stänga av motorn. Det gick alltså inte att vrida på nyckeln  så bilen stod där med motorn igång och allting. Hon ringde sin värdpappa och han sa att hon skulle åka runt lite och sen försöka att stänga av motorn. Så hon åkte runt en sväng och kom tillbaka med motorn gick fortfarande inte att stänga av, skumt. Vi bestämmde oss för att hon skulle åka hem med bilen igen och vi andra åka bakom ifall något skulle hända. Så vi åkte mot Linnea och det gick bra. Hon lämnar bilen hemma och vi åker vidare i Jackies bil. Vi åkte först till CVS för att handla lite och sen så gick vi till parken som ligger precis bredvid, Där satt vi och prata och ha det allmänt trevligt. Vid midnatt bestämde vi oss för att dra oss hemåt , det var en trevlig kväll!

Lördag:
På morgonen ringde jag hem till Sverige. Mycket trevligt att prata med alla välbekanta röster, ni ger mig energi! Sen bestämde jag, Jackie och Linnea för att åka till ett köpcentrum som ligger typ 30 minuter bort. Jag har vart där en gång innan men blev ändå förvånad hur stort det är. Det finns hur mycket affärer som helst, me like! Så vi vandra runt där ett tag och jag inhandlade ett par byxor och en tröja på forever 21 och lite annat smått och gott. Forever 21 är en bland de bästa klädaffärerna, älskar den. Vi bestämde oss för att ät lunch på subway som ligger i köpcentret, det blev en kycklingsallad för mig, jättegod var den. Sen gick vi runt lite till och efter det bestämde vi oss för att åka till en outletstore som bara låg ca 10 minuter bort. Marshalls heter den. En jättebre affär med riktigt bra priser. Jag hittade en tjocktröja, en lång kofta och en lång skjorta. Mycket bra köp! När vi var klara där så gick vi till Wallmart för att köpa lite godis för vi bestämde oss att gå på bio och då måste man ha något gott till. Jag köpte pringles sour creme, mums! Efter det så gick vi till bion som ligger på andra sidan gatan. Vi bestämmde oss för att gå på filmen " Time travelsers wife". Det var en sorlig film men bra. Så det var ännnu en trevlig kväll här borta!

Söndag:
Idag pratade jag med lite annat folk från Sverige. Det var jätteroligt och jag blir alltid så glad när jag pratar med er! Jag pratade bland annat med Jimmy. Det visade sig att han kanske ska komma till USA i November, helgen före Thanksgiving om det blir som planerat. Självklart så ska vi träffas om det blir som vi har tänkt. Det vore jätteroligt Jag pratade också med min älskade vän Hannah och det visade sig att hon har fått ett heltidsjobb, GRATTIS gumman. Gud vad roligt. Jag är så stolt över dig!! När jag gjort iordning mig så åkte jag, Jackie och Linnea iväg till poolen för att bada. Härligt. Det är så himla varmt här nu så det var verkligen skönt att svalka av sig lite, det behövdes! Passade även på att sola lite så nu är jag lite brun i alla fall! Vi var där fram till ca 16.00 sen var vi tvungna att åka tillbaka för att Jackie ska jobba kväll. På vägen stannade vi till vid stop and shop, jag handlade för första gången i mitt liv tro det eller ej Ben and Jerry glass, det blev smaken Tripel Caramel chunk. Tänkte äta den senare ikväll, hoppas den är god! Nu är jag här hemma ska duscha och sen ska jag se vad jag hittar att äta. Jag tror det blir pasta med pastasås. Enkelt och snabbt. Efter det ska jag nog kika på en film tror det blir  50 first dates, lite småmysig film verkar det vara.


Mums, det här ser vi fram emot!

Fick en fråga här på bloggen häromdagen så passar på att svara på den nu:
Hur känns det att ta hand om ett barn  är det något du önskade?
Svar: Det var inte något jag önskade mig utan det bara blev så. Jag tycker det är jättebra att ha ett barn särskilt om man tänker rent praktiskt. Desto fler barn desto mer att göra så som tvätt, disk, mat m.m. Många kan säkert tänka att det blir långtråkigt med ett barn och att man måste aktivera barnet hela tiden. Så är det defenitivt inte i mitt fall, L har mycket playdates och annars så hittar vi på massa andra saker som att baka, leka, måla, pyssla. Det gäller att vara kreativ när du jobbar som au pair oavsett med ett eller fler barn.
Hoppas att du är nöjd med svaret Cassandra och lycka till med allt!

Ha det så jättebra allaihoppa!

Josefin

11-13/8 09

Nu har jag äntligen tid att skriva ner vad som har hänt de här dagarna. Komma ikapp lite här i bloggen.

Den här veckan har mina värdföräldrar semester med jag jobbar lite ändå.

Tisdag:
Jag började dagen med att packa  upp mina och L`s resväskor och tvättade alla L`s smutskläder. Skönt att ha det gjort. Sen så gick jag och L ut för att leka en sväng och vi passade även på att gå över till en kompis till L för att fråga om en playdate och det blev det. En lång playdate i vårt hus som varade i ca 4 timmar. Jag gillar verkligen playdates, de är bra både för mig och L. Jag får tid att ploka iordning och L får leka med sina jämnåriga kompisar. Efter playdaten så läste vi lite och spelade lite dator. På kvällen kom min värdmammas syster och hennes dotter förbi, de bor i upstate ny men de skulle till Washington DC förr att hälsa på deras son/bror så de passade på att stanna till här. Dottern ät lika gammal som mig så det var kul, vi kom bra överens. Så på kvällen umgicks vi med dem, vi hämtade hem lite mat det blv kycklingsallad för min del, gott. Efter middagen så umgicks jag med Ellie som hon heter. Vi hade jättekul och hon berättade om hennes liv här i USA. Hon ska börja andra året på college nu så det var spännande att höra om det.

Onsdag:
Jag gick upp vid 9 tiden, nästan alla var uppe redan så vi bestämde oss för att åka till Jones beach. Det är en strand som ligger på Long Island, NY. Vi  körde ca en timme för att komma dit. L tog med sig en kompis, vi tänkte att det kunde vara roligt för honom. Det var jättefint där och jag badade i havet närmare bestämt Atlanten, det var lite häftigt. Efter en stund började det blåsa upp och sen började det ösregna. Men som tur var han jag bada innan så jag har allt tagit mig ett dopp i Atlanten, det är inte varje sommar man gör det. Men som sagt så började det ösregna så vi ta oss hem igen efter bara några timmmar på stranden. Men det får bli fler besök där  innan sommaren är över. När vi kom hem så gjorde vi middag, det blev en stor sallad med fisk och hemmagjord potatissallad. I potatissalladen här använder man majonäs istället för gräddfil/creme freiche. Det var sådär. Momor, din är mycket godare! Sen kollade vi på en film, den var inget vidare men det var en trevlig kväll  ändå med många skratt.


 Jones Beach

Torsdag:
Idag gick jag också upp vid 9 och åt lite frukost. Sen åkte min värdmammas syster och hennes dotter vidare på sin lilla resa. Det var lite tråkig att hon åkte. Men vi kommer säkert träffas flera gånger på familjehögtider och så. Efter det gick jag för att plocka iordning lite på mitt rum och då upptäcker jag min kamera inte går att starta. När man startar den så åker linsen ut och går in direkt igen. Min  vanliga otur. Både min värdmamma och värdpappa kunde inte fixa den så det fick bli en tripp till Best Buy för att byta den. Jag hade fjorton dagar att byta den från det att jag köpte den och det var trettonde dagen idag så det var ju tur i oturen. När jag kom fram så fick jag byta den men de kunde inte byta till samma vara utan en annan kamera .Så nu har jag en fuji kamera. Hoppas den är bättre så de inte har lurat på mig något dåligt igen. Min värdmamma var med den här gången och hon vet ganska mycket om olika kameror och hon sa att den här var bra så jag hoppas verkligen det. När vi kom hem så lekte jag lite med L, spelade basket, cyklade m.m Nu sitter jag här men jag ska snart åka iväg igen, min värdmammas bil är på lagning så vi ska hämta den om en halvtimme ,Jag får skjutsa henne dit och sen åka själv hem det ska nog gå bra hoppas jag. Men nu ska jag gå ner och tvätta all min tvätt, det behövs!

Hoppas allt är bra med er , vi hörs snart igen!

Josefin

Min semester i North Carolina 3-10/8

Måndag:
Dagen började redan vid halv fem tiden på morgonen, vi åkte hemifrån vid 05.15. Jag var väldigt trött. Mina värdföräldrar hade beställt en bil så att de slapp köra så det var bekvämt att bara kunna sätta sig i bilen och åka mot flygplatsen. När vi kom till flygplatsen så hade vi lite bråttom men vi kom med planet. Efter två och en halv timma var vi framme i South Carolina. Det var väldigt varmt när man gick av planet, sån där värme som slår emot en. Men det var bara skönt .Vi gick och hyrde en bil för att sedan ta oss med bil till Nort Carolina och min värdmammmas syster. Det var en biltur på ca 2 timmar men det gick bra. L kollade på film och sen lekte vi lite billekar.

Det första jag tänkte när jag såg vart de bodde var att de var så vackert. På baksidan så ser man bergen bland annat the smokie mountain och på framsidan ser man också bergen, helt otroligt fint. När vi kom fram så fick vi lunch och sedan så hoppade vi i deras pool. Det var så skönt. Jag skulle nog inte klarat den varma veckan utan pool. Vi badade ända tills det var dags att äta middag. Det blev grillade räkor med ris, mums. När middagen var klar så tände vi en brasa och grillade marshmallows. Det var mysigt och  det blev en mycket lyckad kväll. Jag gick dock och la mig ganska tidigt för det hade varit en lång dag med mycket nya intryck så jag var ganska trött.



utsikten från baksidan



Utsikten från framsidan

Tisdag:
Tog sovmorgon, skönt! På förmiddagen så lekte jag med L och hans kusiner. Den minsta är bara 8 månader och de andra två är 9 och 12 år. Den minsta är så söt! På eftermiddagen bestämde vi oss alla för att få ut på hajk. Min värdmammas systers man är nämligen en riktigt friluftsmänniska. Vi åkte en bit upp mot bergen och oj vad vackert det var, helt otroligt. Vi gick upp på bergets topp och det var sån häftig och mäktig utsikt. Efter den strapatsen bestämde vi oss för att gå mot ett känt vattenfall. Det var också jättefint. Man kunde bada vid fallet och det var så häftigt. Det så lite ut som silverfallet fast mycket större. Efter ett tag var vi alla hungriga så vi bestämmde oss för att åka hem och grilla. Det blev kött, potatis och sallad. Det var riktigt gott! Efter det läste jag lite i min bok för att sedan gå och lägga mig. Kul dag!


Jag på hajk



Utsikten


Utsikt



Vattenfallet

Onsdag:

Iadg gick vi upp tidigt för att åka till en känd nöjespark som heter Dolly Wood. Det är ungefär som Disney world fast utan disney karaktärerna utan istället var det baserat på Dolly Parton som ockå äger denna park. Parken ligger i en annan delstat, Tennesee. Det var ca två timmar bilresa dit men det funkade. När vi kom fram så gick vi direkt in till parken. Vi började med att äta lite lunch på ett ställe. Det var buffe, det gillar vi. Efter det var det dags att åka lite saker. Vi åkte berg och dalbanor, vattenattraktioner, en som liknade flumride och en annan som liknade colorado. Roligt var det. Vi gick runt och splade lite spel, åkte massor med karuseller. Vi var där ända tills de stängde, det var jätteroligt. Efter det så åkte vi till hotellet som min värdmammas syster hade fixat för dagen efter skulle vi nämligen till en stor vattenpark i närheten, bara 10 minuter ifrån hotellet. Så vi åkte till hotellet och sedan gick vi ut och åt. Det blev en buffe i närheten där de hade allt från kött, sallad, pizza och ett underbart dessert bord m.m. Det var riktigt gott. När vi ätit klart åkte vi tillbaka till hotellet för att sova för nästa dag skulle bli fullspäckad.


Välkomms skylten



Det här var den roligaste attraktionen, som flum ride fast värre och bättre!


 En häftig berg och dalbana



Blöta jag på Dolly Wood!

Torsdag:
Vi gick upp vid 8.00 för att gå ner och äta frukost. Jag kan säga att amerikanska hotelfrukostar är inget vidare. Det som serverades till frukost var våfflor, munkar, andra kakor, bröd som man doppade i någon vit tjock sås och omelett. Det enda som jag kunde äta var omelett så det fick det bli. Men den var faktiskt helt okej. Efter frukost var det äntligen dags att bege sig till vattenparken. Hjälp vad stor den var och vad många vattenrutschkannor det fanns plus en stor vågpool. Vi hade det jättekul hela dagen, det var verkligen en häftig upplevelse att se den parken. När det stöngde så åkte vi raka vägen hem, vi var hemma vid nio tiden efter två långa men roliga och minnesvärda dagar. Tyvärr tog jag inte med min kamera för att den skulle förstöras av allt vatten men det var som sagt en jättebra dag i en ännu bättre vattenpark!

Fredag:
En väldigt lugn dag med bokläsning och badande i poolen. Jag och L`s kusin gjorde cupcakes. Det var första gången jag gjorde det här i USA och de blev faktiskt riktigt goda trots att de var glutenfria och allt. Han är en duktig bagare och vi var ett bra team. På kvällen gick de vuxna plus bebisen ut för att äta. En av L`s kusiner sov över hos en kompis så jag var bara barnvakt åt L och hans kusin. Vi åt lite kvällsmat och sen så kollade vi på en film. Efter filmen spelade vi uno, jag visste inte ens att det fanns här men det gjorde det tydligen. Sen var det dags för de små krabaterna att sova. Det gick bra att natta dem och båda somnade hyfsat snabbt. När de hade somnat var det bara för mig att vänta in de vuxna så jag fördrev tiden med att läsa min bok och när de kom hem gick jag för att lägga mig.



Cupcakes

Lördag:
Vi gick upp vid 9 tiden. Min värdmammas syster med familj hade planerat en heldag för oss och vilken dag säger jag  bara. Vi började med att ta bilen upp till the smokie mountain. När vi kom fram så hyrde vi såna där gumiringar som man åker med i vattnet. Det visade sig att vi skulle på rafting. Rafting är när man sitter i en gummiring och åker nedför en flod med stark ström. Det var bland det mest galna, roliga och skrämmade jag varit med om. Vi gick upp mot bergen för att sedan åka ner i gummiringen. Man var tvungen att styra den förbi alla stenar som var lite överallt i vattnet och sen var det som små vattenfall som man åkte nerför. Det var som en enda stor vattenrutshkana. Riktigt häftigt ! Vi hade en heldag där och det var jättekul. Verkligen något som jag vill göra någon mer gång om jag får möjlighet till det. På kvällen badade vi lite i poolen och sen gjorde vi en brasa oh satt runt den och prata för att sedan gå och lägga oss.

Söndag:
Jag var själv hemma hela förmiddagen för alla andra var i kyrkan. Det var riktigt skönt att vara själv, jag njöt av tystnaden. Jag tog det bara lugnt , läste mest min bok så den tog slut. När de kom hem runt lunch tid badade vi ett bra tag i poolen och sen bestämmde vi oss för att äta på en restaurang som låg mitt i bergen. Det var en helt underbar restaurang med jättevacker utsikt. Jag vet att jag har sagt det säkert hundra gånger nu att det är så fin utsikt över allt men det är det verkligen. Helt otroligt. Så vi åt en lång middag och sen stannade vi kvar och njöt av utsikten och värmen. Det var ju trots allt vår sista kväll i underbara North Carolina.



Sista kvällen i North Carolina


Måndag:
Vi gick upp vid 8 tiden och börjad plocka i ordning på alla våra saker. Det är en del. Men vi fick iordning på allt sen åt vi lite frukost och begav oss mot flygplatsen. Vårt plan skulle gå vid tre men det blev försenat på grund av en storm så det gick vid fyra men det var helt okej. Jag köpte en bok på flygplatsen, last kiss heter den. Har inte kommit så långt i den än men den verkar helt okej. Efter två och en halv timmes flygresa så var vi tillbaka i Nev York igen. Det kändes helt okej faktiskt. Vi blev upphämtade av samma bil som skjutsade oss till flygplatsen en vecka tidigare. Det var skönt att komma hem igen efter en veckas semester.



Bye North Carolina!

Jag har haft en underbar semester med många roliga  minnen som jag aldrig kommer att glömma. Min värdmammas syster med familj är oerhört snälla och gästvänliga . Kommer sakna dem faktiskt. Så tack min kära värfamilj för den här underbara semester, en semester jag alltid kommer att minnas!

2/8 09

Hej igen!

Ville bara påminna om att jag åker på semester från och med den 3/8-10/8. Jag kommer inte ha tillgång till internet och kommer i och med det tyvärr inte kunna skriva i bloggen och heller inte svara på mejl. Men jag ska ta igen allt när jag kommer hem. Då ska ni få se alla bilder och även läsa vad jag har vart med om på min semester i North Carolina!





Ha en jättebra vecka så hörs vi när jag kommer hem igen!

Josefin

30/7-2/8 09

Hejsan!

Ursäkta för den enormt dåliga uppdateringen de seaste dagarna. Men nu kommer det äntligen en liten resume för de dagar som gått.

Torsdag:
Dagen var bra, L var snäll hela dagen. Vi gjorde inte så mycket, tog en cykeltur, lekte och hade det allmämt bra-.På kvällen åkte vi till hans karate träning. Han var jätteduktigt och det är verkligen kul att se alla små barnen spring runt där, de är så söta. Sen åkte vi hem och lagade lite middag. Pasta med pastasås fick det bli, riktigt gott. Efter det kom Jackie och vi åkte till CVS, den affären som jag skrev om tidigare som är jättebra och där finns verkligen allt mellan himmel och jord. Sen åkte vill dunkin dounuts en sväng. Efter det var det dags att åka hem. Jag har curfew på 22.30 vilket menas att när jag jobbar dagen efter så måste jag vara hemma 22.30. Det kanske låter lite tråkigt men det är faktiskt helt okej. Då blir det inte att man går oh lägger sog alldeles för sent i alla fall.

Fredag:
Fredag var en bra dag det med. L var snäll och vi hade det bra. Vi var ute en lång stund på förmiddagen och spelade basket, cyklade, lekte m.m. När vi kom in åt vi lite lunch och sen var det lite lek igen och vi gjorde även lite workbook. En bok som förberder honom för första klass. Det gick jättebra vilket var skönt. Efter det så bakade vi chokladbollar, L tyckte det var jättekul och jag med. Goda blev de också. Vi tog strössel på dem för det finns inte pärlsocker här, skumt va? Sen lagade jag middag, det blev spaghetti och köttfärsås. Det blev faktiskt riktigt gott, jag har kanske underskattat mina matkunskaper där hemma. Jag åt dock inte så mycket för jag hade lovat Jackie och Linnes att följa med dem ut och äta på kvällen. Så efter middagen kom Jackie och hämtade mig , vi hämtade upp Linnea och begav oss till en restaurang för att äta lite. Jag tog kyckling med potatis. Det var gott!.  Efter ett tag kom också marianne , trevligt. När vi suttit där en stund bestämde vi oss för att gå på bio. Det blev filmen "the ugly truth" Jättebra film och rolig var den. Så det var allt ett lyckat biobesök! Efter det var det dags att åka hem!

Lördag:
På morgonen åkte vi jag och en anna tjej in till Danburry för att därifrån ta tåget till NYC, den underbara staden! Vi gick runt och kollade lite i affärer. Jag passade på att gå till bestbuy och kolla på en ny kamrera. Jag vill nämligen ha en innan vi åker på semester. Jag hittade faktiskt en , det blev en Kodak M340, jippi! Den kostade ca 1000 svenska kr vilket inte är så farligt för en kamera. Hoppas den är bra. Hör och häpna men jag köpte faktiskt inget annat förutom mat. Det blev kinamat, stekt vitlöksris med kyckling. Riktigt gott och inte så farligt dyrt heller ca 56 svenska kronor. Så det var bra. Vi gick runt och tittade lite i city efter middagen sen bestämde vi oss för att åka hem. Lika kul som det är att komma till city lika skönt är det sedan att åka för det är sån himla hög puls i den satden så man blir lite trött. Men det är helt klart en enormt häftig stad som jag garnaterat kommer besöka mer gånger under detta år!

Idag har jag inte gjort så mycket än men det kommer. Vi åker på semester imorgon och är borta en vecka så vi har mycket som måste göras så som att packa, tvätta, städa mitt rum osv. Så det är lite kaotiskt här men det ska bli jättekul att åka iväg. Vi ska  åka till North Carolina och hälsa på min värmammas syster. Vi ska bland annat åka till en stor nöjespark som heter Dolly world, den är uppkallad efter Dolly Parton och har henne som tema över parken, det ska bli häftigt att se. Vet inte riktigt vad vi skulle göra mer men kul blir det säkert! Jag vet inte än om jag kan ta med mig datorn det beror på om systern har trådlöst bredband vilket min värdmamma inte tror hon har. Så eventuellt så kommer jag inte kunna uppdatera på en vecka nu men sen kommer det en stor uppdatering när jag kommer hem på allt jag har gjort.

Eftersom jag inte har startat min kamera än så blev det tyvärr inga bilder från NY men ni kan få se några gamla:





Frihetsgudinnan


 Taxibilar ser man verkligen överallt i NYC




Min nya kamera, hoppas den är bra!

Ha en jättebra vecka så hörs vi efter min semester!

Josefin

RSS 2.0