14-16/5 2010

HejsanSvejsan!

Här kommer en uppdatering om min helg. Som vanligt gick det alldeles för fort men kul hade jag.

Lördag:
Ställde klockan på 9 och sen tog jag, Sarah och Ruby 10 tåget in till city, där vi skulle spendera dagen. På kvällen var det nämligen dags för en Disco Cruise som Culture Care anordnade. Men mer om det senare. När vi kom in så mötte vi upp min vän Malena, det var sååå roligt att se henne igen. Har ju inte träffats på ett tag så det var verkligen jätteroligt. Vi vandrade runt lite i city. Efter ett tag var Malena tvungen att åka hem för att göra sig iordning. Så jag, Ruby och Sarah gick till Bryant Park, slappade lite och sen gick vi också och gjorde iordning oss. Vi  gick och bytte  om och fixade oss  på toaletterna på Starbucks. Nöden har ingen lag men det gick bra. Sen mötte vi upp Malena igen, gick och åt och sedan bar det vidare mot Disco båten. När vi kom dit skrev vi in oss och gick på båten. Det var jättekul, musik spelades, man fick se fantastisk utsikt över NYC från The Hudson River som vi åkte på. Jag träffade även på massor med kompisar från Au Pair skolan. Vilket var jättekul. Vi dansade och minglade under de 5 timmar vi var ute och åkte. Fick också många fina bilder på den underbara staden NYC. Kan inte fatta att jag bor 40 minuter från en av världens häftigaste städer, jag borde åka in oftare. Rfter kryssningen var planen att gå ut men Ruby blev inte insläppt vilket ver jäklig tråkigt. Kändes lite elakt att lämna henne där ute så jag följde med henne och så tog vi sista nattåget hem. Vi var lagom trötta sen när vi kom hem till mig så vi stupade i säng efter en lång men mycket rolig dag!



Ruby, jag och Sarah i Bryant Park



 Jag på båten



NYC



NYC



Malena och jag



Jag, Ruby och Sarah



NYC by night



NYC by night



Fick en fin bild på frihets gudinnan

Söndag:
Sov tills 12.30, var välbehövligt då vi inte var hemma föranns 4 tiden. När vi vaknade gjorde vi iordning oss. Logans systrar var här för att hans ena syster fyllde år så det var lite tårta och sjungandes för henne. Efter det åkte vi in till Ridgefield och hyrde två filmer. The Stepfather och Greta hette dem. Åkte hem, tittade på dem. The Stepfather var så bra men läskig. Verkligen rekomenderad om man gillar thrillers. Efter filmerna blev det mest slapp, städade upp i mitt rum och sen var det redan dags att sova. Att helgerna alltid ska gå så fort, kan inte förstå det. 

Hoppas att ni hade en bra helg!

Josefin

10-14/ 5 2010

HejHej!

Nu kommer en uppdatering om veckan.

Måndag-Fredag:
Det var ännu en vanlig vecka over here.. Jag gjorde det vanliga läxor, tvätt, matlagning och massor med lek och bus. Vi hade även två vattenkrig, riktigt roligt. Ett vattenkrig bestod av enbart mig och L men det andra var grannarna med. Kan ju säga att jag blev ganska blöt haha . Men det hör väl till. Värmen kom torsdag och fredag så det var riktigt skönt! På tisdagen träffade jag öven en ny svensk tjej, Sarah! Hon hade inte så trevlig start här så hon har redan gått in i rematch. Så jag tog ut henne lite för att få henne på lite bättre humör. Det funkade  och jag kände att jag hade gjort en god gärning. Nu får vi hålla tummarna för att hon får en ny familj och och om vi har riktig tur så kanske hon till och med kommer hamna i närheten.
På fredag kväll så åkte jag, Ruby, Sarah, Nadine, Jonathan och en tjej till till en resaturang som heter Habachi. Det är en restaurang där varje bord har en egen grillplata vid bordet. Men får en egen kock som gör maten precis framför en. Det var jättehäftigt och han spexade som bara den vår kock. Jag tog kyckling med ris och det var jättegott. Verkligen en rolig upplevele, dit kommer jag garanterat gå fler gånger. Vi satt där och pratade   ett bra tag och sen åkte vi vidare till Friendlys för efterätt, inte helt fel. Mycket bra avslutning på arbetsveckan.



Här tänder han på grillen, häftigt!



Här lagar han maten






Middagsgänget

8-9/5 2010

Hejsan mina kära vänner och alla som jag känner!

Nu kommmer ett inlägg om min helg i Washigton D.C. Hade en jättebra helg med min värdfamilj  och deras släktingar.

Lördag:
Jag sov i min värdmammas systers+ hennes dotters rum. Det gick jättebra då dottern ( Elle) är lika gammal som mig och vi kommer jättebra överens. Vi valde att sova ut så sov tills 10 tiden, skönt! När vi vaknade gjorde vi iordning oss och gick ner till frukostbuffen. Det fanns massor med gott. Det fick bli fruktsallad, youghert och te för mig. Gott! Efter frukosten så frågade L mig om jag ville bada med honom i hotellets pool. Det ville jag så han jag och Elle gick dit och busade några timmar Riktigt kul! Efter det var det dags att göra sig iorning för college avslutningen. Jag hade på mig en svart midjehög kjol, vit body och svart kavaj. Riktigt fint var det. När vi var klara gick vi ner till lobbyn och sen var det dags att ta sig vidare till universitet. När vi kom in till universitets idrottshall såg det ut precis som på film. med en stor scen, talare och en person som stog med alla diplom. Efter ett tag började eleverna droppa in och talaran började prata. Sen var det dags för eleverna att gå up på scen och ta emot sitt diplom. Efter ett tag kom Cam up, han gick ut med raka MVG. Inte så dåligt! Efter cermonin var det dags att gå och äta på en restaurang. Det var en jättemysig liten restaurang. Jag tog sallad och lax, jättegott! Det var jättekul att prata med alla systrar+ deras respektive till min värdmamma. Ena systern hade också haft au pairer men nu var hennes barn så stora så dem inte behövde det inte längre. Men deras senaste var en svensk tjej som träffade en amerikansk kille, hon bor här nu och ska gifta sig till sommaren. Lite häftigt! Men ni behöver inte oroa er, jag kommer garanterat hem till Sverige. Sverige i mitt hjärta! Efter Restaurangen gick vi till ett Frozen Youghert (mjukglass) ställe. Man  fick ta på sin egna topping ich sen betalde man efter vikten. jag tog på massor med färsk frukt och godis. Så himla gott, har vi det i Sverige? Annars måste det öppnas snarast. När vi var klara med glassen var det dags att dra sig tillbaka till hotellet-. Jag och Eller roade även vår taxi chaufför , det var ju roligt att man kunde göra det. När vi kom tillbaka till hotellet pratade vi ett bra tag men vid 01 kände vi att det var dags att läggasig så, så fick det bli.

Söndag:
Tog en sovmorgon denna dag med. Åt en snabb frukost och sen var det dags att göra iordning sig och packa ihop mina saker. Vi checkade ut och sen åkte vi ut i Washington D.C.  för att turista lite. Vi såg Vita Huset, Lincon Memorial och Washington Munument. Det var kul att se det även om jag hade sett det på min tidigare resa med Ruby. Jag fick även en t-shirt av min värdmamma som ett litet minne, snällt! Efter det var det dags att åka vidare . På hemvägen stannade vi till hos min värdpappas bästa kompis och hans fru. De bodde på en jättestor gård med ett jättefint hus. De var ett jättetrevligt par och det visade sig att frun hade svensk härkomst. Så vi pratade mycket om Sverigeoch hon hade en tavla som sa " varje morgon är en gåva". Det tycket jag var lite roligt. De visade oss även deras hästar, de var jättefina och L fick sig en liten rundtur. Han var så nöjd eftråt. Vid 17 var det dock dags att åka hem. Tyvärr fastnade vi i trafiken så resan tog 8 timmar istället för 5. Så var inte hemma föranns 01, var lite segt. Men vi bara lastade ut grejerna lite snabbt och stupade i säng.



Vita Huset

Det var verkligen en rolig helg fylld med nya upplevelser. Jag är verkligen glad och tacksam för allt jag får uppleva over here. Jag kan verkligen titta tillbaka på det här året och  minnas alla roliga saker jag fick vara med om.

P.S. Ursäkta att det inte blir några bilder. Jag var väldigt dålig med kameran. Men min värdmamma har massor med bilder men vet inte riktigt när jag att få dem.

Josefin


3-7/5 2010

Hejsan!

Ursäkta att uppdatering kommer sent men det har varit fullt upp här med lite av varje. Men nu kommer dte en uppdatering av veckan som gick och snart kommer även ett om helgen som spenderades i Washington D.C.  men mer om det senare.

Måndag-Fredag:
Vad gjorde jag nu då, det är fasen svårt att komma ihåg ibland. Jobbade på som vanligt med allt vad det innebär. På tisdag kväll så följde jag med Sarah för att titta på en klänning som hon kunde ha på sitt värdbarns konfirmation. Vi hittade en jättefin och jag hittade ett par shorts+ ett linne till mig själv. Så det var en lyckad shoppingkväll. På Onsdag kväll kom Ruby hit, vi tittade på en film. Den var helt okej! Blev tyvärr sjuk natten till torsdag så var väldigt hängig hela den dagen. Hade lovat att följa med på L`s födelsedags kalas i hans klass så gick dit en snabbis annars sov jag mest den dagen. På fredagen var det en speciell dag, det var L`s födelsedag. Min lilla kille blev äntligen 7 och är en stor pojke nu. Jag kan knappt förstå vart tiden har tagit vägen, ibland går det alldels för fort. Grattis L, du är en underbar lite pjke som nu blir ett år äldra med allt vad det innebär. Jag älskar dig som om du hade varit min egen lillebror, du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta!  Vi började med att fira honom på morgonen med tårta och presenter. Av mig fick han en lego t-shirt och en spindelmannen bok. Det var lyckat och han tycket om det, kul! Efter det var det dags för skola och jag gick och vilade  lite mer. När L kom hem packade vi det sista och sen bar det av mot Washington D.C. för att vara med på min värdmammas systersons graduation (avslutning av college). Så efter en lång bilresa på ca 7 timmar så var vi framma. Hotellet var jättefint men vi kom dit ganska sent så vi checkade bara in och sen blev  det sängen. Jag och Elle, min värdmammas systerdotter delade rum. Hon är också 19 och jättesnäll så det var roligt. Men det var min vecka det, snart kommer en uppdatering om helgen. Hoppas att Er vecka varit bra!

Josefin

1-2/ 5 2010

Hejsan svejsan!

Nu kommer en uppdatering om helgen som faktiskt har varit helt okej. Jag hade inga bra förutsättningar då både Sarah och Ruby skulle vara borta på helgkurs hela helgen. Men det blev helt okej ändå, jag klarade mig!

Lördag:
Idag var planen att åka in till city för att möta upp Johanna. Gick upp vid 8.00, åkte in till tågsationen och var i city vid 9.30. Strax efter det mötte jag upp Johanna. Vi gick, gick, gick och gick. Vi tittade och jag visade henne lite grejer även om mitt lokalsinne är det bästa haha. Men det var jättekul att träffa Johanna, tack för att du kom in.Men vid 16 tiden var det tyvärr tid för mig att tågte hem, hade lovat Sarahs familj att vara barnvakt på kvällen då hon var borta över helgen! Så kom hem vid halv sex, duschade, tankade bilen och sen åkte jag och var barnvakt resten av kvällen. Tre barn  mellan 3 och 10 men det gick bra faktiskt, det var väldigt enkla att ta hand om. Gött att tjäna lite extrapengar också! Så kom hem vid midnatt och då blev det sängen efter en bra lördag!



Jag var inne i M&M affären också, för första gången. Där inne träffade jag stjärnan själv. Mr. M&M

Söndag:

Tog sovmorgon, vaknade vid 10 tiden av ljudet från L`s leksaksrobot Wall E, det ljuva lite som Au Pair haha. Men slappade mest på förmiddagen, solade, tog en dusch och sen var det dags att jobba från 14-18. Vi var ute mestadels av tiden då, även fast det var väldigt varmt, säkert 30-35 grader. Efter jag slutat hade vi Barbeque dvs grillat med en stor sallad. Det var jättegott!! Nu sitter jag här i mitt rum och håller på att svettas ihjäl, det är verkligen jättevarmt. Äve fast jag har öppet fönstret+ att fläkten är på. Ska nog dra mig ut på en promenad, ja så får det bli! Ut i friska luften!

Ha det så bra så länge. Nu tar jag nya tag nästa vecka och bestämmer mig för att det ska bli en bra vecka!

P.S. Idag frågade L mig om jag kunde stanna 1 år till! Det skär i hjärtat när jag säger att det tyvärr inte går, hur ska jag någonsin kunna lämna min lilla kille?!

Josefin

26-30/ 5 2010

HejHej!

Nu är det Söndag kväll och jag kommer med ett inlägg om veckan men snart kommer även ett om helgen upp.

Måndag-fredag:
Den här veckan har varit lite upp och ner av olika anledningar. Men det kan ju inte alltid vara perfekt och om jag skulle säga det så skulle det var lögn. Allt  är inte jättebra alltid och ska inte vara heller. För om allt alltid var  super skulle man aldrig uppskatta när det var bra, man skulle ta det för givet! Men som pappa alltid har sagt " The show must go on" och det kommer den göra. Det bästa är att lära sig av sina misstag och gå vidare. Ingen är perfekt men alla kan lära sig av sina misstag. Nog pratat om det. Annars har veckan rullt på okej, gjorde min sista målningskurs i onsdags. Lite tråkigt att det är över men samtdigt skönt att jag är klar med mina credits. Så nu är det bara visa papprena för min LCC på mästa möte så  hon kan bocka av mig, skönt! I fregas kväll var det inte heller något speciellt som hände. Gick ut och åt på Restaurang Ninos med familjen, trevligt! Jag åt en riktigt god ceasar sallad, mums.

Nu tar vi nya tag. Snart kommer ett inlägg om helgen!

Josefin

RSS 2.0