24-25/4 2010

Heeej på Er!

Hoppas att ni har fått en bra start på veckan! Nu kommer lite läsning om min helg som för övrigt var helt underbar!

Lördag:
Sov till 10 tiden, gjorde iordning oss och sen var det dags att gå ner och äta hotelfrukost, mums! Det blev en skandinavisk frukost för mig som innehöll ägg, kaviar, skinka, ost, grönsaker m.m. Det var jättegott och en bra start på dagen. Efter frukosten spatserade vi ut på stan, hade unerbart väder med solsken och vindstilla! Hittade en jättebra affär där jag blev en kavaj och ett par jeans rikare, ca350 kr för allt! Helt okej! Efter det sa Maria att hon hade en överasskning, VA? tänkte jag. Hon har ju redan gett mig två hotelnätter i NYC, vad mer kan man begära ?!. Men det visade sig att hon tog mig för att se en Broadway show hon hade fått biljetter till av sina värdföräldrar i Hej Då present. Showen hette A Little Night Music och Catherine Zeta- Jones spelade en av huvudrollerna, det var kul att se henne i verkligheten . Den var tydligen Sverige inspererad vilket jag tycket var lite roligt! De använde svenska städer och uttryck, häfitgt! Efter showen mötte vi upp Marias kompisar och sen kom även Ruby till vårt Hotel, jättekul! Vi gjorde oss iordning och jag kom på den ypperliga iden att beställa in champange till Maria för att fira henne som vän och en liten hejdå present så där från oss alla. Så det gjorde vilket var mycket lyckat! Efter det var det dags att ta sig vidare till Webster Hall som är en underage club, man måste bara vara 19 år istället för 21. Vi kom in som VIP, så slapp stå i kö samt betala, gött! Har alltid velat göra det så det var kul haha! Klubben var stor, 3 våningar med olika musikstilar och sen akrobater lite överallt för det var någon cirkus kväll. Det var helt okej faktiskt, kul att ha sett det! Det blev en lång natt, kom tillbaka till hotellet vid 4 tiden på morgonen, det var jag, Maria och Ruby. Vi satt uppe och pratade lite så det blev inte att lägga sig föranns 5 tiden men det var det värt! Så jäkla bra dag / natt!







Alla tjejer!



Jag och Ruby!


Maria+champange



Söndag:
Vaknade vid 10 tiden, packade iordning på våra saker. Gick och åt den goda hotelbrunchen som fick bestå av hamburgare så vi skulle stå oss ett tag. Sen blev det att checka ut men vi lämnade våra väskor på hotelet så vi slapp bära på dem. När Maria checkade ut så visade sig att han som jobbade i receptionen var svensk och kom från Stockholm. Han pluggade Hotel manegment och hade sin praktik i NYC, var lite häftigt! Han var 21  år och i vanliga fall pluggade han i Schweiz men var klar I augusti så då skulle han åka hem till Sverige igen! Det var kul att träffa på en svensk, Sweidsh power som han uttrycket det haha!  Vi gick runt och tittade lite, gjorde lite shopping och Maria gjorde lite ärenden. Efter det insåg vi att det var lite tajt om tid så det blev att springa tillbaka till hotelet, hämta väskorna. Sen skulle den svenska killen visa sin IPad och grejer men var tvungen att springa till tåget, skulle jobba på eftermiddagen.. Men jag fick hans nummer i alla fall, så ska nog in till NYC nästa helg med Johanna och sen möte upp Maria+ hennes kompisar och sen han och hans kompisar. Kommer bli nice! Svensk Power! Hoppas på att det funkar så jag inte behöver att jobba men vi får hålla tummarna! Men jag och Ruby hann med tåget och när jag kom hem så möttes jag av en väldigt glad L som skrek ut :
Josefin, I missed you! I was a little bit down but now I`m happy again!  Love you!
( Josefin. jag har saknat dig! Jag var lite nere nyss men nu är jag glad igen! Älskar dig!)

Han är väl för söt min lilla pojke, puss på  honom!
Lekte med honom, byggde lego, åt middag, spelade x-box, läste  böcker och sen gjorde jag honom redo för natten. Kul att spendera tid med honom, hur ska jag någonsin kunna lämna mitt lilla monster som jag älskar som om han hade varit min egen lillebror?! Efter det packade jag upp mina grejer och sen satt jag mest vid datan och slappade, sen var det dags att sova efter en mycket lyckad helg! TACK Maria! Lätt bästa NYC helgen!

19-23/4 2010

Hejsan Hoppsan!

Nu kommer en uppdatering om ännu en arbetsvecka!

Måndag-Fredag:
I måndags åkte Martina iväg, hoppas allt gick bra för dig! Hoppas på att få skypa med henne någon gång nästa vecka. Denna vecka har då bestått av jobb, i tisdags var jag ute och sprang, gick faktiskt ganska bra! I onsdags så hade jag min sedvanliga målarkurs,lika svårt som vanligt. Men nu är det bara en gång kvar och sen har jag alla mina timmar JIPPI! Så skönt att ha det avklarat! I torsdags var jag ute och åt med Sarah och Ruby, kommer inte träffa dem i helgen för Maria har bjudit medmig till NYC, oh det ska bli sååå roligt! Jag kommer åka in nu i eftermidag runt 16 tiden, mötte upp henne och sen ska vi bo på på Hotell fredag och lördag natt, det ska bli så kul. Ser verkligen fram emot det, tack för att du bjöd med mig Maria, du är bäst! Så nu hart jag lite och stå i här, ska tvätta klart, tanka, sätta in pengar på banken, registrera mig för Au Pair kryssningen och packa inför helgen. Så nu har jag inte tid att sitta här!

Ni får ha det så jättebra så hörs vi när helgen är över. Då kommer jag tillbaka med mycket text och bilder om vad min NYC helg med Maria har inneburit! I`m so excited, I just can`t hide it!

UPDATE:
Min värdpappa och jag åkte och hämtade L på skolan vid 15.30 och sen skjutsade han mig till tågstationen. snällt! Kom in till NYC vid 17 tiden. Gick runt lite och tittade medans jag väntade på Maria. Hade en tung väska så efter ett tag gick jag tillbaka till Grand Central, läste min bok. Last Song, jättebra! Efter en stund kom hon, gick och chekade in på hotelet . Rummet var jättefint, borde tagit bilder på det! Men man kom in i ett vardagsrum som var ganska stort sen var det ett stort sovrum och sen ett stortbadrum. Bra jobbat där Maria! Vi kom dit vid 23 tiden så bestämmde oss för att kolla lite film och bara slappa, ladda inför morgondagen som skulle innebära NYC äventyr!



Josefin

15-16/4 2010

Hej Hej!

Nu kommer det en uppdatering från helgen som var en riktigt slapparhelg på alla sätt!

Lördag:
Sov ut till kl.11.00 ungefär, skönt! Jag gillar verkligen det där med sovmorgon! Efter att jag gjort iordning mig åkte jag och Ruby iväg till mallet (köpcentret). Vi var där en stund och hittade lite smått och gott. Jag hittade en fin klocka för 30 dollar som jag slog till med. Så nöjd är jag! Klarar mig inte utan klocka i det här jobbet! Så det var kul, gick även runt och tittade lite mer men hittade faktiskt inget så direkt. Provade också lite fina klänningar som vi kan ha när vi ska på vår Au Pair kryssning! Oh,den kanske jag inte har berättat om. Den 15 maj är alla Au Pairer i NY och CT inbjudna till en båttur runt NYC, det kommer bara var Au Pairer på båten och det kommer vara lite som ett disco! Det ska bli jätteroligt, ser verkligen fram emot det ! Efter mallet åkte vi vidare och åt sushi(skräll haha) , hyrde två filmer , This is it och Cupels retreat. Det fick bli kvällens underhållning, This is it med Michael Jacksson var SÅ bra, vilken show det hade blivit. Han var verkligen "the king of pop".

Söndag:
Sov ut öven denna dag tills 11.00 tiden. Efter det åkte vi iväg och åt brunch på ett nytt ställe. Det var jättefint och inte alls så dyrt som det brukar vara runt omkring här! Det blev Egg Benedict för mig. Det är stekt ägg, skinka, hollandiesås (?) och stekt potatis typ. Det var jättegott och till efterättblev det mörkt chockladmouse, mums! Var så mätt efteråt så det blev till att åka hem vila, kola på en film , "Taken" som var riktigt bra. En bland de bästa filmerna jag sett, se den om ni får chansen! Åkte hem vid 18 tiden, städade undan lite , åkte och storhandla och sen var det mest slapp och sängen som gällde. Var så skönt att ha en riktig lugn helg , kände mig som en ny människa på Söndag kväll, härligt!

12-16/4 2010

Hejsan på Er!

Nu kommer det en uppdatering igen , ibland tar det lite lång tid mellan inläggen men det får ni stå ut med. Som jag brukar säga, bättre sent än aldrig!

Måndag-fredag:
Denna vecka har bestått av att jobb, målningsklass i onsdags. Den börjar föresten bli väldigt svår för mig nu, jag är ju inte den mest konstnärliga människan haha! Men det är bara två gånger kvar nu så jag ska nog överleva. Sern har jag också hunnit med att åka till den svenska affären med Martina, där spenderade jag 20 dollar (150 kr) på svenskt godis , ahlgrens bilar, maraboue gånger två m.m. Passade även på att fika lite och ha det bra. Det var även sista gången jag träffade Martina. Hon har varit här 1 år nu men hon valde att förlänga fast i en annan familj . Så på Måndag flyttar hon till San Fransisco och bor där ytterligare 1 år. Hoppas att du får det bra gumman, jag tror du kommer trivas som fisken i vattnet. Lite sorgligt att säga hej då men det är ju så det funkar, tyvärr! Jobbade på fredag kväll så den blev lugn. Annars har det inte hänt så mycket mer under veckan , rullat på som vanligt så att säga!

En uppdatering om min helg kommer snart upp!

Ha det så bra tills dess!

Josefin

10-11/4 2010

Hej igen!

Nu kommer även en uppdatering från helgen som har gått!

Lördag:
Började med att jag tog en ordentlig sovmorgon som varade till 11 tiden, så skönt!  Efter det så åkte jag och Ruby in till Ridgefield, uträttade lite ärenden, köpte bland annat en present till min värdmamma. Måste hitta en present till L snart, han fyller sju år den 7 maj. Tiden går fort! Passade även på att käka en sen lunch som fick bestå av tex mex burgare för min del, lika gott som vanligt! Efter lunchen var jag tvungen att åka hem för jag skulle nämligen börja jobba vid 14 tiden, mina värdföräldrar skulle nämligen iväg på ett födelsedagskalas. Så jag och L lekte ute i skogen och målade med gatkritor de två första timmarna, gick in, byggde lego, åt middag, tittade på tv och sen nattade jag honom. Det gick riktigt bra och han somnade gott efter vår lekfulla eftermiddag! När han hade somnat kom Ruby förbi och vi kollade på filmen Mean Girls! Efter  det var det runt midnatt, värdföräldrarna kom hem, Ruby åkte hem och jag gick och la mig, somnade gott!

Söndag:
Vaknade redan vid 9 tiden, antar att jag hade fått tillräckligt med sömn morgonen innan. Gjorde iordning mig, hjälpte min värdmamma att planera L`s kalas som han ska ha på något grottliknande ställe, där de ska gräva efter stenar och grejer. Jag tror det kommer bli jättebra! Tyvärr kommer jag inte kunna vara med för att vi har en Au Pair kryssning samma dag, har lite dåligt samvetemen jag tror det kommer gå bra ändå! Efter förmidagsfix åkte jag till Ruby`s, vi åkte vidare till Sarah och sen till en annan au pair David. Vi slappade lite där, spelade basket, hoppade studsmatta, spelade tennis m.m , jättekul! Sen kom Maike och hämtade upp oss och vi for vidare till dagens huvudaktivitet, Go Cart! Det var ett au pair möte så vi hade fått lite rabatt! Betalade 30 dollar för 2 race, inte så farligt! Vi fick ta på oss racingoveroller, munskydd, hjälm och nackskydd, man kände sig riktigt proffsig! Efter det var det dags att köra, jag kom 7 av 14 första loppet med andra loppet kom jag 3:a av de 14 som körde, inte så dåligt. De som kom före mig var två killar, så jag var bäst bland tjejerna i alla fall, bra där Josefin! Riktigt kul var det i alla fall, vill åka dit någon mer gång! Efter Go Cartingen bestämde ett gäng av oss för att gå och äta, det fick bli applebees. Jag tog kyckling och potatis, helt okej! Sen var det dags att köra hem, kom hem vid 20 tiden! Tog en dusch, satt lite vid datan och sen blev det sängen, hyfsat nöjd efter min debut som go cart förare. 



Ruby, jag och Sarah!

Hoppas att ni hade en bra helg!

Josefin

5-9/4 2010

Heej!

Nu kommer en liten uppdatering om arbetsveckan som har passerat!

Måndag- Fredag:
Det har varit helt UNDERBART väder hela veckan mellan 20 och 30 grader varmt, riktig sommarvärme! Så  himla härligt! Det har lett till att L och jag har varit ute så mycket som det bara har gått! Vi har klättrat i träd, lekt i skogen, spelat basket, vart i parken med Ruby och hennes två barn m.m. På min fritid så har jag träffat Ruby, Sarah och Martina! Jag och Martina tänkte åka till den svenska butiken i Norwalk i tisdags men när vi väl kom dit efter lite omvägar så visar det sig att de hade stängt på tisdagar, så himla typiskt! Men men det slutade med att vi åt lunch tillsammans, alltid något! I fredags åkte jag och Ruby till Sarah för att kolla på film, det blev filmerna 10 things I hate about you och the hitchhiker (liftaren), tror jag den hette. En komedi och en skräckis, det var bra fredagsunderhålning det !

3-4/4 2010 PÅSK


Glad Påsk på er därhemma! Hoppas att ni hade en jättebra påsk med mycket god mat och påskägg!


Nu ska jag berätta er om min påskhelg, som var riktigt lyckad!
Sov ut på lördag morgonen, sen målade jag, L och min värdmamma påskägg, riktigt roligt. Efter det åkte jag och Ruby in till Ridgefield för att göra lite ärenden. På kvällen hade vi en stor påskmiddag med skinka, potatis, sallad . Till efterätt blev det en jättegod glasstårta, mums! Det var också mycket trevligt sällskap. Ruby kom också, vilket var jätteroligt! Det var jättetrevligt och gott! Vi pratade och hade oss, jag gav även L och hans kompis en liten påskpresent som bestod av lite godis, kritor, gosedjur m.m. De blev glada så det var kul. 

På söndagen som kallas Easter Sunday, denna dag började med att leta efter påskägg, Jag och L hittade alla. Sen hittade vi även en korg var från påskharen. Jag fick en bok, två linnen, sockar och massa godis. Han är för väl för snäll den är påskharen. Efter det gick vi till kyrkan och sen åkte vi och åt brunch på en riktigt tjusig restaurang. Brunchen kostade 45 dollar/person (ca 400 kr). Jag har aldrig i mitt liv varit på en sån fin restaurang. Det var en trerätters, till förätt var det sparris med gravad lax, till huvudrätt var det eggs benedict. Det var stekt egg, skinka, potatis, grönsaker och hollandiesås, väldigt gott. Till efterätt blev det chockladmouse, en av de bästa efterätterma jag någonsin ätit! Det var en rolig upplevelse att vara på en sån fin restaurang även om jag kände mig lite vilsen! Efter brunchen åkte vi hem och jag och L lekte ute i det fina vädret några timmar, på kvällen åkte jag in till Ridgefield med Ruby, gjorde några ärenden och sen tog vi oss en glass. Perfekt avslut på en underbar påskhelg. Det har också varit riktigt fint väder hela påsken, runt 20 grader och strålande sol!



Mitt påskägg!


 Påskmiddagen




Den fina påsktårtan



Min present från påskharen


Hoppas att ni hade en lika underbar påsk som jag hade!

Josefin


29/3- 2/ 4 2010

Hej igen!

Nu kommer en uppdatering om veckan som har gått. L har haft påsklov under veckan så det har varit mycket jobb men det gick ganska fort så det var helt okej. Det är väl som många säger att när man väl kommer in i det så går det riktigt bra.

Måndag-Fredag:
L hade som sagt påsklov hela veckan så vi spenderade mycket tid tillsammans. Det gick faktiskt bättre än vad jag trodde och jag kom snabbt in i det. Vi har haftmycket playdates, bakat chockladbollar, haft brottningsmatcher, spelat x-box, lekt med lego (såklart). Måndagen och tisdagen var lite sega då det regande hela dagarna men sen sprack det upp och vi var mycket ute på onsdag och torsdag. På torsdag morgon åkte jag , L och hans kompis till en park i närheten och hade en Easter Egg Hunt, det vill säga att vi letade påskägg. Det var kul, efter det stannade vi kvar och lekte lite, trevligt! På fredagen jobbade mina värdföräldrar halvdag då vi hade något som kallas för good friday, tror det kan liknas vid långfredagen. Vi har ingen skärtorsdag här dock, men det gick bra ändå. Så jag var off redan vid 12 tiden på fredagen, härligt! Tränade, åkte in till Kohls, hittade ett par gladiator sandaler som var jättefina så de köpte jag. Sen tränade jag och på kvällen åkte jag och Ruby på bio. Vi såg filmen The Last Song med Miley Cirus, den var verkligen jättebra! En äkta tjejfilm, jag rekomenderar den verkligen. Tror inte det var ett öga som var torrt när det var över, helt underbar film!





27-28/3 2010

Hejsan på Er!

Nu kommer äntligen min uppdatering om min lilla helgtripp till Philadelhia, Washington D.C. och Baltimore. Jag kommer inte riktigt ihåg allt nu när jag ska skriva ner det men jag ska göra mitt bästa så att ni kan ta del av min helg.

Lördag:
Det blev uppstgining mitt i natten för att ta oss in till NYC  och Chinatown där bussen skulle avgå. Resan in gick bra även fast vi var lite sega och trötta. De som var med på resan var alltså jag, Ruby och hennes vän Ashley som bor i New Jearsy!
Vi han i tid till Chunatown och sov största delen av resan till vårt första stopp Philadelphia. Vi hann där se deras huvudbyggnad, Independece Hall. Det var en jättefin byggnad och är en stor del av Phillys historia. Något annat som jag inte såg men väldigt gärna skulle viljat se var Liberty Bell som också är en stor del av Phillys historia. Men kanske tar en endagstrip dit och kolla den staden lite mer då vi tyvärr inte fick så mycket tid där. Efter Philly blev det lunch, sushi och sen åkte vi vidare till Washington D.C. Den staden var helt underbar, så himla fin. Körsbärsträden blommade och vädret var helt underbart, strålande sol och ca 20 grader varmt! Verkligen perfekt! Det vi såg var Kapitolium, en av USA:s regeringsnyggnader, Jefferssons  memorial, vi såg även det stora tornet som kallas Washington monumentet. Det var jättefint där, verkligen! Efter Washington D.C. var det dags att åka vidare till middag och sen hotellet. Hotellet var Shereton och jag tyckte faktiskt att det var helt okej, skönt med sömn!



Independence Hall!



Häst och vagn i Philly



Våren hade kommit till Philly, härligt!




Kapotolium, regeringsbyggnaden i Washington D.C.



Jag och regeringsbyggaden







Jeffersson Memorial



Washington var jättevackert!



Washington Monument!



Jag och Monumentet


Söndag:

PAPPAS FÖDELSEDAG, GRATTIS PAPPA. HOPPAS ATT DU HADE EN UNDERBAR DAG. ÄLSKAR DIG !


Tidigt på söndag morgon bar det vidare in till Washington D.C., vi såg Lincon memorial som var väldigt stort och fint. Så vi gick runt och tittade där ett tag, mysigt! Även idag var det fint väder med ca 15 grader och sol, härligt! Efter det var det dags att åka vidare till vita huset, dte var mycket mindre än vad jag trodde att det skulle vara. Det var dock väldigt fint och kul att se! Efter det ar det dags för lunch och sen åkte vi vidare till Baltimore som ligger ca 1 timme ifrån Washington D.C. Vi fick 2 timmar att vandra runt och bara kolla på Baltimores centrum. Det var en fin stad med mycket vatten. Vi såg inte direkt några kända sevärdigherer utan mest njöt av staden och vad den hade att erbjuda.Kollade lite i hamnen, lite i affärer osv. Sen bar det vidare av hemåt igen, det vill säga till NYC. Det var en bussresa på ca 3 timmar, men det gick ganska bra. Sov mesta delen av vägen. När vi kom tillbaka så hade vi ca 20 minuter på att ta oss från chinatown till Grand Central, vi hann med tunnelbanan och när den kom in hade vi 3 minuter att springa till tåget. Jag och Ruby kutade, jag såg tåget på rälsen, hann fram till det men precis när jag står det börjar det rulla, jag bankar på fönstret men det åker iväg, sån jäkla otur, Typsikt min otur. Så det var bara att vänta ytterliggare 1 timme på nästa tåg, fanns inte så mycket att välja på. Vid 22 var vi i alla fall äntligen hemma, efter en lång men rolig helg!


Lincon Memorial



Abraham Lincon



Vita Huset






Baltimore



Baltimore



Baltimore


Hejdå Baltimore


Resan var bra men intensiv. Det bästa var helt klart att man fick se så mycket på så kort tid! Sen var det ju inte helt fel att vädret var underbart!

Ha det nu så bra så kommer det sart upp ett inlägg till om L`s påsklov!

Josefin

RSS 2.0