25-28/9 09

Hejsan på er!

Fredag:

Idag var det vanlig skoldag för L vilket innebär de vanliga morgonsysslorna och sedan släppa av honom på skolbussen vid 8.30. Efter det gick jag hem och sen kom Jackie och hämtade mig, vi åkte in till Ridgifield. Vi besökte bla Starbucks, trevligt. När jag kom hem så gjorde jag iordning i handdusksåpet som var mäkta rörigt. Bra jobbat Josefin. Efter ett tag var det dags att gå och hämta L och vi bestämde oss för att leka utomhus och det gjorde vi ända tills min värdmamma kom hem. Idag var även första gången L sa I love you till mig. Det tyckte jag var lite roligt, ett bra tecken på att jag är omtyckt! Min värdmamma och L åkte iväg på en welcome back picninc med L`s skola. Jag gjorde mig iordning lite snabbt och sen åkte jag och Jackie till Linnea. Därifrån åkte vi vidare till Danburry för att äta födelsedags middag med Marianne och några till. Det var jättetrevligt och god mat! Efteråt gick vi till ett utesälle, ICON tror jag det hette. Det var inget vidare, typ jättelitet och ingen bra musik. Kom hem vid 01.00 så då blev det sängen!

Lördag:
Åkte och hämtade upp Jackie på morgonen och sen åkte vi till en Libary fair som var här i närheten. Det var trevligt och jag gjorde riktiga fynd ska ni veta. För 13 dollar, ca 100  svenska kronor fick jag 8 böcker och 3 filmer. Det ni var kap som hette duga. När vi var klara där så gick vi hem igen och sen åkte vi in till Ridfield för att kika runt lite. Blev en glass innan vi bestämmde oss för att dra oss vidare till Mallet i Danburry. Men jag köpte faktiskt inget, Riktigt stolt över mig själv. Åkte sedan hem till Jackie och det slutade med att jag sov äver där och vi hade en trevlig kväll med bla en Pippi Långstrump film. Oh, då blev jag allt lite sverige nostalgisk.

Söndag:
Idag fyllde min värdpappa år, grattis! Kom hem ganska tdigt från Jackie och tig en snabbdusch. Efter det blev det Happy Birthday, presentutdelning och lite tårtätning. Av mig fick min värdpappa ett NY Yankees grillförkläde. Han älskar att grilla och hans absoluta favortlag , alla kategorier är NY Yankees så jag tycket det passade perfekt. Han blev så glad så för det så det var kul. Efter tårtätningen så åkte vi och åt brunch på ett ställe, det var jättefint. Jag tog omellet, mums. En lite rolig grej som hände var att när L satt i mitt knä och kramde mig så kom det fram en dam och sa:
- You really love your mommy, dont you?

Haha, nu blev jag kallad för L`s mamma. Jag vet inte riktigt hur jag ska ta det.
Efter brunchen så åkte vi hem och jag jobbade på eftermiddagen fram till 18.00. Sen kom Jackie och hämtade mig och vi åkte till en kinarestautang i Ridgifield och åt. Jag tog kyckling och Brocooli, riktigt gott. Sen åkte vi till CVS, jag köpte bara lite pysselsaker och tuggummi, bra josefin!


Måndag:
Idag har L varit ledig från skolan vilket innebär att jag har jobbat hela dagen. Men det har faktiskt varit riktigt roligt att umgås en heldag med honom. På morgonen gjorde vi inte så mycket, byggde med lego och jag tvättade hans tvätt. Vid lunch så gick vi över till grannen för att hämta honom, vi skulle ha playdate i vårt hus. De lekte hela eftermiddagen och vi gjorda massor med roliga saker. Vi bakade chokladbollar. spelade UNO och anda spel och bara busade runt. Vid 16.30 gick grannen hem och playdaten var över, jag lät L titta på tv en halvtimme innan han skulle iväg på simningen. Vid. 17.30 kom min värdmamma hem och de åkte iväg till hans simlektion. Hon hade köpt en present till mig, en luvtröja som det står NYC på. Så snällt och omtänksamt av henne! Blev jätteglad! Jag stanade hemma, har bla gjort en sallad till middagen och nu sitter jag här och inväntar L+ min värdmamma. De kommer nog vilken minut som helst. Usch, jag måste plugga spanska idag också. Jag får verkligen tillbaka minnen från gymnasitiden, typiskt mig att alltid börja med allt kvällen innan det ska vara klart. Vi ska göra klart kapitel 2 och sen ska vi prata om våra familjer på spanska, blä jag har redan ångest. Kanske blir ett paniksamtal till Jimmy imorn, vi får se hur mycket jag fattar ikväll. Nä, nu kom dom hem här så det är väl dags att kila ner!






Min spanskabok, 500 sidor!

Ha det så bra alla där ute!

Josefin

21-24/9 09

Hejsan!

Nu var det några dagar sen senaste uppdateringen så det är väl dags igen.

Måndag:

Idag så var det skolfoto som gällde för L. Efter många om och men fick han på sig de rätta kläderna och allt såg ut att gå ganska bra. Men vi blev lite stressade och lämnade huset 10 minuter innan skobussen skulle gå. Men på vägen blir han lite irriterad och sur. Detta resulterar i att allt går lite långsammare än jag hade tänkt mig. Men vi han precis till skolbussen, skönt! När jag kom hem så plockade jag iordning lite och fixade här hemma. Sen åkte jga och Jackie till Norwalk, vårt college för att köpa spanskaboken, jag hde tyvärr inga pengar men jag tror att jag kommer åka dit på fredag och köpa den istället. Det går lika bra det. Dagen gick ganska fort och helt plötsligt var klockan 15.30 och det var dags att gå och hämta L från skolbussen. När jag satt och väntade så kom min värdmamma körandes , hon hade kommit iväg ditigt från jobbet. Vi satt och väntade på L`s skolbuss och när den kom så lekte vi  lite med grannen och sen gick vi hem för att göra lite läxor. Det gick ganska bra och när läxorna var klara åkte min värdmamma+L iväg till hans simning. Jag gjorde iordning på L`s skolpapper . Efter ett tag fick jag ett sånt enormt sug något sätt så jag satte mig i bilen och åkte till stop&shop. Det blev glutenfria kakor och när jag kom hem så blev det kakorna med ett glas mjölk. Måste bara tillägga att det var det första glaset med mjölk jag drack sen jag kom till USA. Jag som drack mycket mjölk hemma, där ser man. Men hemma är mjölken mycket godare, här smakar den mest grädde även fast vi har fettfri. På kvällen kollade jag på Idol och ett avsnitt av Svenska Hollywood fruar, har hört så mycket om det programmet så var tvungen att kika var det var för något. Det var lite harkärlek till det, men roligt var det allt! Kommmer jag garanterat titta på fler gånger när jag får tid.  Så det var en lugn kväll då jag laddade inför resten av veckan.

Tisdag:
Morgonen med L gick riktigt bra. Han var på bra humör när jag lämnade av honom på skolbussen. När jag kommit hem och plockat iordning lite så ringde Jackie. Hon behövde skjuts fråm bensinstationen och hem. Hon hade nämligen lämnat in bilen på lagning. Så jag åkte iväg och hömtade+skjutsade hem henne. Jag stannade hos henne ett tag och sen skjutsade jag tillbaka henne för att hämta hennes bil. Tyvärr hade reperatören inte hunnit kolla på den än så hon fick ta den ändå och komma tillbaka nästkommande dag. Så jag åkte hemåt och när jag kom hem visade det sig att skolan hade ringt min värdmamma som jobbade hemifrån idag. De hade sagt att de ville att vi skulle hämta L för de trodde att han hade öroninflamation. Så vi åkte iväg och hämtade honom och sen åkte vi till läkaren. Det visade sig att det var L`s allergier som spökade så ingen öroninflamation, skönt! När vi var klara hos doktorn var vi  tvungna att åka till Target och hömta ut medicin. Det tog sin lilla tid men jag och L hade roligt i bilen i alla fall. På vägen hem stannade vi och köpte krabba och hummer.´som vi skulle ha till middag, mums! När vi kom hem så hjälpte jag L med läxorna , sen gjorde jag lite sallad och så. Vid 6 kom Linnea och hämtade mig, det var dags för spanska kurs igen. Den här gången var det riktigt bra och jag fattade lite mer vilket var kul. När jag kom hem så åt jag lite rester från middagen, packade L`s snacks och sen fastande jag vid datorn. Blev en ganska sen kväll men så blir det ibland.

Onsdag:
Denna morgon gick också bra, himla skönt med sån start på dagen. När jag skulle vinka av L fick jag en puss på kinden, det måste vara ett ganska bra tecken på att han tycker om mig lite nu i alla fall. Sen skyndade jag mig hem och plockade iordning på det vanliga och när jag var klar med det ringde Jackie. Så jag mötte upp henne vid bensinstaionen och skjutasde hem henne. Åkte hem imellan för att fixa med lite saker och sen åkte jag åch hämtade henne och släppte av henne. Hennes bil var klar så det var skönt för henne. Sen åkte jag hem , himla mycket bilkörande. Det är väl bra på ett sätt , får öva mig på körningen i detta landet. Jag kan ju helt klart säga att jag förstår inte hur visa personer har fått sitt kökort här. Jag ser i princip dagligen folk som inte stannar vid stopskylt, folk som krossar rött ljus, folk som kör om där man inte får köra om m.m. Som min värdmamma säger "förvänta dig att den du möter kan göra något väldigt korkat". Kom hem vid 1 och så gjorde jag inte så mycket mer fram tills att det var dags att hämta L. Vi gick hem och gjorde läxor . Efter läxorna tog vi ett bad, det var riktigt kul. Vi busade runt och hade det roligt.Sen var det dags för mig att åka iväg på LCC möte. Vi har de möten en gång i månaden, idag åt vi glass! Det var många nya au pairer vilket var kul. Började prata med en tjej från Göteborg, Camilla. Jättetrevlig var hon, hoppas på att vi ska ses någon gång nästa vecka! Kom hem vid halv 10 , pratade lite med min värdmamma och sen gick jag och la mig.

Torsdag:
När jag vaknade på morgonen så kände jag mig helt genomförkyld, usch! Jag gjorde alla morgonsysslor med L, det gick bra trots min dåliga energi i och med förkylningen. När jag släppt av honom vid skolbussen så kände jag mig riktigt risig. Jag tänkte gå hem och sova men sen kom jag på att städerskorna kom idag så det blev inget sova, attans! De gick vid lunch men då kände jag mig lite bättre så tvättade och vek alla lakan och handdukar, skönt att få det gjort! Sen var det dags att möta upp L vid skolbussen och även min värdpappa. Vi skulle nämligen till L`s allergidoktor. Han var jätteduktig och fick ett scooby klistermärke. När vi var klara där så åkte vi till Mc Donalds och sen till karaten. Det var moving up cermoni idag så L avancerade upp ett steg. Nu håller han på med sista steget på barnbältet och sen börjar han med vuxenbälten, men det kommer nog att ett tag. Han var jätteduktigt och klarade det galant! När vi kom hem var vi tvungen att göra läxorna och sen var jag off. Känner mig lite sjuk så ska nog gå och lägga mig nu och hoppas att jag blir bättre tills imorgon. Har ingen lust att vara sjuk i helgen, dels för att min värdpappa fyller år på söndag och imorgin ska vi förhoppningsvis fira Marianne imorgon, hon fyllde 21 i onsdags. Happy Birthday!



Frihetsgudinnan!

PS. idag är det tre månader kvar till Julafton!

Ha det så bra alla därute!

Josefin

17-20/9 09

Hejhej!

Nu kommer det en lång uppdatering här om veckoslutet.

Torsdag:
Väckte L vid 7.30 och gjorde alla morgonrutiner som vi brukar. Det går bättre och bättre för varje dag, vilket är skönt. Vid 8.30 gick vi ner till busstoppet och han åkte iväg 10 minuter senare. Efter det vandrade jag hemåt och passade på att tvätta lite. Sen ringde Camilla och frågade om hon fick komma förbi en sväng, självklart fick hon det. När hon kom gick vi ut på en långpromenad, riktigt trevligt. Skönt att få prata svenska också. Tiden gick väldigt fort men det började regna efter en stund ,attans. Men vi började gå hemåt och efter en stund såg vi min värdmamma komma körandes med bilen. Hon var så snäll att hon hade åkte för att hämta oss så vi inte skulle behöva gå hem i regnet.  Det är en sån sak som får mig att inse vilken bra värdfamilj jag har, vilken tur jag har haft! Sen gjorde jag lite lunch och slappade. Efter det var det dags att gå och hämta min lilla pojk igen, han var på glatt humör så det var skönt! Vi gick hem, gjorde läxorna och sen var det dags att åka iväg till karaten. När vi kom hem så gjorde jag lite middag till L och efter det var jag off. På kvällen gjorde jag inte så mycket, kollade på ett idol avsnitt och sen somande jag ganska tidigt. Skönt det med ibland.

Fredag:
Gjorde morgonrutinerna och lämnade av L vid bussen. Efter det var det dags att åka och storhandla. Om jag ska vara ärlig tycker jag faktiskt att det är riktigt roligt. Man går runt där och tittar på alla olika varor och plockar på sig det man behöver. Man betalar dessutom inte själv och får alla varor ipackade i  påsarna, kan inte bli så mycket bättre! Måste även berätta att jag hittade WASA knäckebröd. Jag kan ju nte äta det men det var allt lite häftigt. Visste inte om att det fanns här i vanliga matvarubutiker.Handlingen tog ca en och en halv timma så var hemma vid ett igen. Ringde och prata lite med pappa och tvättade min egen tvätt. Det var välbehövligt. Vid 15.00 gick jag över till grannen, vi skulle nämligen samåka till karaten och för att hinna var vi tvungna att hämta upp L och hans kompis D vid deras skola. När vi kom fram till skolan så gick jag in och hämtade dem, de hade ett väldigt system på hämtningen. Först fick jag gå fram och nämna namnet på det barnet jag skulle hämta och sen fick jag stå och vänta medans det strömmade in barn. Efter ett litet tag hittade jag L och D i smeten så vi fick pricka av oss och sedan gick vi ut till bilen och åkte vidare till karaten. Var lite stressigt på karaten men det gick bra tillslut. När vi kom hem gjorde jag middag till L, vi lekte lite och sen var jag ledig. Jag tittade på två idolavsnitt, riktigt bra! Efter det var jag så trött så jag somande direkt!

Lördag:

Tog sovmorgon idag så vaknade inte föranns halv 10, gött! När jag gått upp så hjälpte jag L med hans dator och sen gick jag och ringde Hannah och Gammelfarmor på skype, trevligt värre! När jag vat klar med det och hade fått i mig lite frukost åkte jag och hämtade upp Jackie och sen åkte vi in till Ridgifield. Jag köpte ett födelsedagskort till min värdpappa som fyller år nästa söndag och sen åt vi kinamat på ett nytt ställe. Helt okej! Vi sptaserade runt lite och köpte världens godatse mjukglass doppad i choklad. MUMS! Jag kom hem vid 17 och började jobba, mina värdföräldrar gick nämligen ut och middag  och umgick lite på tu man hand, det var de verkligen värda! Kvällen gick bra och jag fick L i säng vid 20.00 och han somnade 20.30. Bra jobbat Josefin! När L sov så började jag kolla på en film som min värdmamma hade hyrt till mig, Ghosts of girlfriends past! Riktigt bra film. Jag rekomenderar den verkligen!

Söndag:
Tog mig en sovmorgon och så ringde jag mamma. Oh, vad jag saknar henne! När jag gjort mig iordning lite så åkte jag hem till Jackie. Vi slappade lite och sen åkte vi till köpcentret eller mallet som man säger här. Vi kikade runt lite och jag hittade lite saker. Ett par leggins och ett par jeans. Vi tog varsinn sallad på subway och sen åkte vi till lite andra affärer och kikade. Riktigt trevligt! Kom hem vid halv sex tiden, då var det dags att göra lite middag så jag började med att göra salladen. Till det blev det pasta, tomatsås och kyckling. Det var jättegott även om jag inte var så jättehungrig. När vi höll på att plocka undan middagen så märkte vi att det droppade från köksskåpet och då hade röret gått sönder så det var vatten i hela skåpet under diskhon. Så det var bara tt hjälpas åt och städa upp. Tillslut fick vi i alla fall ordning på det, skönt det! Nu har jag precis kommit upp på mitt rum här och klockan är runt 20.00. Ska nog titta på ett idolavsnitt eller film eller en bok nu kanske. Nu får jag sån där beslutångest igen haha. Vi får se vad det blir, det märker vi!

Ha det så bra alla!



Johnes Beach i sommras!

Josefin

15-16/9 09

Hejsan!

Tisdag:
Gick upp den vanliga tiden det vill säga 07.15, väckte L vid 07.30. Han har inget vidare morgonhumör men jag klandrar honom inte haha. Men vi klarade oss igenom morgonen och var i god tid till skolbussen idag, skönt! När jag lämnat av honom gick jag hem och åt och sen tog jag en dusch. Vid 10-tiden kom Jackie och vi planerade lite småresor inför hösten. Vi har kommit fram till att vi vill åka till Niagarafallen och Philadelphia. Så vi kollade upp när det var möjligt, jag tror att vi har hittat två bra helger nu så vi kan boka . Måste bara kolla så det är okej med min värdfamilj, håll tummarna! Ska också ringa Malena någon dag nu och boka in ett besök i Brooklyn och även kolla med henne när det passar att åka till Boston och hälsa på Maggie. Tror det blir i början av November någon gång. Så det är mycket planer men det är bara kul! När Jackie åkte så plockade jag irordning lite, gjorde lite lunch och sen åkte jag iväg och handlade lite mat. Ska ta en större storhandling på torsdag men köpte det nödvändigast i alla fall. När jag kom tillbaka så var min värdmamma hemma så  hon gick och hämtade L medans jag packade upp varorna. Vid 17.00 så åkte L och min värdmamma till karaten så jag slutade. Slappde och sen gjord jag mig iordning lite och vid 17.45 kom Jackie och hämtade mig. Vi åkte till Subway och köpte lite mat sen åkte vi och hämtade Linnea och sen bar det vidare till Norwalk community College för att läsa min första spanska kurs. Vi har en helt okej lärare,,hon pratar mycket men det funkar. Hon påminer mig lite om min gymnasielärare Eco. Men det var en rolig kurs. Ska gå där tills mitten av November , varje tisdag men det kommer gå bra (hoppas jag). När kursen var slut skjutsade Jackie hem mig så var hemma vid 22.

Onsdag:
Gick upp vid den vanliga tiden, L vaknade av sig själv 7.30 idag så det var bra. Vi jobbar fortfarande på morgonhumöret men förhoppningsvis blir det bättre när han har kommit in i rutinerna mer.När jag lämnat av L så gick jag hem. Plockade iordning lite och sen kom en ny tysk tjej, Maike och hämtade mig. Vi åkte in till Ridgifield och fixade med hennes bank. Sen ville hon åka och äta frukost på något bra ställe. Efter mycket letande så blev det till slut att vi köpte glass istället. Men jag hade som tur var ätit frukost innan. Glassen var god i alla fall, Ben and Jerry blev det! Efter ett tag fick jag ett röstmeddelande från min värdmamma, hon ville att jag skulle ringa tillbaka. Typiskt nog fanns det ingen mottagning så fick ringa så fort jag kom hem. Som tur var, var det inget allvarligt som hänt utan bara att jag skulle lämna pengar till de som kommer och klipper gräsmattan, skönt! Vid lunch kom min värdmamma hem så vi pratade lite allmänt bara. Det är verkligen jättelätt och prata med henne och jag har verkligen tur att jag fick just den här värdfamiljen. Det är jag tacksam för! Sen så skulle jag installera L`s nya joystick på datorn men det funkade inte riktigt som jag ville. Något krångel med internet men jag får försöka lösa det imorgon. Sen var det dags för att hömta upp min lilla pojk vid skulbussen. På vägen hem så stannade vi en stund hos grannen och efter en halvtimma så gick vi hem och gjorde läxorna. Det gick snabbt idag så efteråt lekte vi med lego, lekte flygplan och busade runt. Riktigt härligt att leka med L idag, han var på så bra humör. Sen gjorde jag lite middag och när den var klar och uppäten så kom min värdpappa hem, han och L åkte på clubscouts möte. L kanske ska börja scouterna i år så det blir roligt för honom. När de åkt så gjorde jag mig iordning lite och sen åkte jag till Linnea. Hittade dit själv för första gången och jag behövde bara ringa henne en gång. Jag är faktiskt lite stolt. Där blev vi i alla fall bjudna på födelsedagsfika, det blev  fruktsallad med glass för min del. Mycket gott! Var kvar till ca. 22 sen åkte jag hem och nu har jag precis gjort mig klar för natten. Nu ska jag sova, behöver energin till imorgon bitti!

Idag fyller Linnea 20 år! GRATTIS!

 

Ha det så bra alla svenskar!

 

Josefin


13-14/9 09

Hejsan!

Söndag:
Idag så var det en lugn förmiddag. Jag sov ut och sen åt jag lite frukost, fixade iordning lite i mitt rum. Jag läste också ut min bok. Nu vill det till att hitta någon ny bra. Vid halv två kom Jackie och hämtade mig. När vi åkte förbi grannens hus så såg jag att L+min värdmamma var där och han kom springande och ropade
- I need a hug!
Sötunge! Han fick en kram och sen åkte vi vidare till stop & shop för att köpa lunch. Det blev youghert och mintglass till dessert för mig. Sen bar det vidare till Target, det var som en stor affär som hade det mesta. Jag hittad allt lite fynd bland annat ett par uggs, sims 3, lite småsaker till L och så vidare. Efter Target åkte vi till Marshall och där hittade jag bla en tjocktröja, jätteskön. Efter det var vi ganska hungriga och det var middagstid. Vi åkte och testa ett nytt ställe eller det var nytt för mig i alla fall. Det hette chilis tror jag. Jag beställde nachochips med någon konstig grönsaksdipp men det var helt okej. Sen beställde vi även in pommes och kyckling, det var mums. Jag tog också med min livs första doggybag, haha. Jag måste erkänna att jag gjorde det mest för att det var en kul grej. Jackie följde med mig hem en kort sväng och sen var hon tvungen att åka hem. På kvällen så gick jag igenom vad som skulle vara fixat till L`s skolvecka med min värdmamma. Det är väldigt mycket papper de får och han går bara i första klass, helt otroligt! Resten av kvällen ägandes åt att sitta vid datorn och ta det lugnt.


Highway



Vår mat+ Jackie




Jag med min första amerikanska doggybag



Mina fynd!

Måndag:
Idag var det ingen rolig morgon, L ville inte gå upp, inte äta, inte klä på sig m.m. Det hela resulterade i att efter massa tjat fick springa till skolbussen och vi precis hann med den, tur det! Då är det skönt att man är ledig några timmar innan han kommer hem igen. Jag har tvättat, plockat iordning lite här och var. Vet ni vad jag gjorde till lunch? Svensk pankakor, det ni! De blev inte så bra men goda var de och det är det som räknas. Efter lunch  gjorde jag iordning på Logans skolsaker och packat hans simsaker som han skulle ha till träningen på kvällen. Slappade lite och sen var det dags för att hämta upp L vid skolbussen. Jag var där lite tidigt men det gjorde inget för vädret är så härligt nu så jag satt och njöt i solen en stund. När bussen kom gick vi hem för att göra klart hans läxor, det gick bra tillslut men det tog sin tid. Nu har L och min värdmamma precis åkt iväg till simningen och när de kommer hem ska jag gå igenom resten av alla skolpapper med min värdmamma och sen är jag off. Får se vad som händer, tror jag ska kolla lite på tv eller kanske försöka hitta någon bra bok jag kan läsa. Det återstår att se. Ha en bra kväll!

Josefin

12/9 09

Hejsan Svejsan!

Idag har det varit en väldigt lugn dag härborta. Vaknade vid 10.00 och sen åkte jag och gjorde lite ärenden och var tillbaka hemma vid lunch. Då gjorde jag mig iordning och sen åkte jag till Jackie. Vi gick ut och gick en promenad på en timma, trevligt. Sen slappade vi lite hemma hos henne och efter ett tag var det dags för henne att jobba så jag åkte hem. Det visade sig att hennes familj kollar på en ny au pair som ska ta över henne när hon ååker hem i januari. då hennes au pair år är över. Tråkigt men sant. Men det lite komiska var att den ansökan som de hade nu var en tjej från Sverige som hette Josefin, lite häftigt tycket jag. Jag kom hem vid 5 , gjorde lite mat och sen kollade jag på de senaste två avsnitten från Idol, riktigt roligt. Jag älskar Idol. Nu ikväll blir det nog att vara hemma. Var meningen att jag och  Jackie skulle gå på bio men hon var tvungen att jobba länge än vad det var tänkt men det är inget att göra åt. Jag hoppas att vi kan åka till Target imogon, det vore kul. Det är som en jättestor affär som har det mesta , en klassiker här i USA. Kan alltid vara kul att besöka. Nu ska jag nog gå och läsa i min bok, den är snart slut. Verkligen jättebra! Kan verkligen rekomendera shopaholic serien, den är jätterolig! Läs den!

Ha det så bra så hörs vi!

Josefin

9/9-11/9 09

Hej Hej

Onsdag:
Idag var det dags för den stora dagen. L började i första klass! Han var verkligen uppspelt kvällen innnan och kunde inte somna. När han vaknade så var han stressad för han var så rädd för att missa skolan haha, sötunge. Morgonen rullade på bra och han var på mycket bra humör. Vid 8.25 så började vi gå med skolbussen, mina värdföräldrar var också med så vi filmade lite, tog kort och så. När vi kom fram till busstoppet så var grannarna också ute så L lekte med dem till bussen kom. Sen bar det iväg för min lilla kille till hans första dag i första klass. Från och med det var jag ledig så jag gick hem och tvättade , hade mycket tvätt. Det blev hela 5 maskiner, jisses. Men det är skönt att ha det gjort. Var gjorde jag mer? Just det jag pratade med mamma och pappa, alttid lika roligt. Sen plocka jag iordning lite på L`s rum, bäddade sängen och så. Efter det klockan redan 15.30 och det var dags att hämta L vid skolbussen. Vi pratade ganska mycket om skolan på vägen hem. När vi kom hem så gjorde vi hans första läxa, det gick bra. Han säger att han älskar läxor och jag kan bara hoppas att han säger detsamma om ett halvår haha. När läxan var klar så gick vi över till D, L`s kompis. De hade en playdate på en timme och sen var det dags att gå hem redan och göra middag. Det blev kycklingsallad, gott och nyttigt. På kvällen åkte jag en sväng till CVS, behövde handla lite saker. Hittade öven Toblerone så det åkte med hem, mums. Jag kom hem vid 21.00 och då började jag kolla på Idol, mycket bra!



skolbuss

Torsdag:
Idag var det dags för andra skoladagen. Det gick bra den här morgonen också. Hoppas att det håller i sig! Vi gjorde alla morgonsysslor och sen bar det av till skolbussen igen. När jag kom hem så hade städerskorna redan kommit så de hade fått stå ute och vänta. Usch vad jag skämdes. Men de hade precis kommit så det var ingen skada skedd, skönt det. Efter en stund kom Camilla, en svensk au pair och hälsade på, trevligt! Vi gick ut på en promenad och sen kollade vi också upp weekend kurser. Vi hittade en på long island som verkade intressant den 11-13 december. Det blev billgare om vi kunde hitta en grupp på 4 personer men det blir nog inga problem. Jag hoppas verkligen att det blir så. På tal om kurser föresten. Jag har anmällt mig till en spanska för nybörjare kurs som drar igång på tisdag nästa vecka. Den kommer hålla på en gång i veckan tills den 17 November. Hoppas att den är rolig och intressant. Det bra med att få de här kurserna överstökade är att jag bara behöver läsa en liten kurs i vår om jag inte hittar någon mer i höst det vill säga. När Camilla åkte hem så slappade jag lite tills städerskorna var klara då tvättade jag alla smutsiga lakan, de byter nämligen allas sängkläder så det blir en del smutstvätt. Sen pratade jag även med Jannike på skype, det var kul! Efter det var det dags att gå och hämta L igen. Han hade haft en bra dag och vi gick bara hem och hämtade karatesakerna och sedan åkte vi dit. Min värdmamma mötte oss där så efteråt gick vi till en liten restaurang och åt. Jag åt omellet, det var gott. När vi kom hem så åkte jag till Jackie. Jag stannde där en och en halvtimme och sen var det dags att åka hem igen, har curfew på 22.30. Mne det var helt okej, jag kommer nog träffa henne imorgon igen så det blir kul.

Fredag:
11 september idag, det känns skumt. Allt känns lite ledsamt. Jag bor så pass nära NYC så det var många som kände personer som var med om terrordådet. Det är en sorgedag här i USA och jag lider verkligen med alla familjer och anhöriga som förlorade någon den hemska dagen.

Idag behövde jag inte ta hand om L på morgonen, min värdmamma erbjöd sig att göra det, snällt! Så jag sov ut till ca 9.30 och då gick jag upp. Jag åt lite frukost, plockade i ordning i köket och L`s rum. Sen ringde Carina, den  förra au pairen på skype så jag och min värdmamma pratade med henne en stund. När skypesamtalet var klart bestämmde jag mig för att gå ner och träna, min värdfamilj har ett jättebra gym i källaren så det är verkligen bra. Jag tränade en timma och sen gick jag upp och tog en lång dusch. När jag var klar med det så tog jag mig lite lunch, det blev sallad och fisk. Efter lunch har jag inte gjort så mycket, kolla på ett avsnitt av Idol och ringt Malena. En tjej som jag träffade på au pair skolan, jättesnäll. Hon bor i Brooklyn så ska försöka åka dit och träffa henne i början av oktober någon gång. Det ser jag fram emot! Plockade iordning lite i mitt rum och sen var det dags för att gå och hämta L vid skolbussen i världen ösregn. Inte så roligt men vad gör man inte, det glamourösa livet som au pair. Måste berätta en rolig sak L och jag pratade om på vägen hem från bussen.
L: Something really creepy happen to day Josefin
J: Oh no, what?
L:A girl told me that she loves me and I got so scared so I ran away

J: Haha, you are so cute!
Han är för rolig min lilla grabb!
När vi kom hem så lekte vi med lego och gjorde lite läxa. Sen kom min värdmamma hem så hon och L åkt iväg till Ridgifield för att köpa en födelsedagspresent till L`s kompis. Efter en stund kom Jackie och hämtade upp mig, vi åkte in till Ridgefield och köpte en födelsedagspresent till en ny tjej här och sen gick vi+den nya tjejen, en tyska och åt middag på 50 coins. Jag tog en favorti i repris,tex mex burgare. Mumsigt värre! Efter restauranggbesöket så åkte vi till Donkin Donuts, det var helt okej. Den nya tjejen verkar helt okej, väldigt blyg men det går nog över snart. Nu har jag precis kommit hem, ska försöka sova snart.

Ha det så jättebra alla därute!

Josefin


7-8/9 09

Hejsan!

Nu är det dags för en lite uppdatering om vad som har hänt på den här sidan av jorden.

Måndag:
Idag var det Labor day här i USA, det är arbetarnas dag. Lite som första maj hemma fast utan massor med demostrationer. Mina värföräldrar var lediga men jag jobbade lite ändå men det var ganska slött. Jag var med på playdaten hos grannen och sen gick vi hem hit. De kollade lite på film och sen lekte med lego så det var en smärtfri playdate och när den var över så slutade jag så det var skönt. Jag kollade lite på film och läste i min bok på kvällen, lugnt och skönt det vill säga.

Tisdag:
Idag när jag gick upp helt dödstrött vid 7.40 så hittade jag en lapp i mitt badrum som min värdmamma hade skrivet och det stod att jag kunde ta sovmorgon till 9.30 så jag gick tillbaka till sängen och somna direkt. Skönt att jag har lätt för att somna om. När jag tillslut gick upp så skulle jag görs frukost och det blev men första riktigt onyttiga frukost här, våfflor. Min värdmamma hade köpt glutenfri våffelmix häromdagen så hon tycket jag skulle testa den. Måste nämna en sak i och med mix. Här i USA är mix=hembakat. Om någon här säger att de har bakat hembakat så menas det oftast att man har använt sig av mix och tillsatt olja och vatten typ. Haha känns lite typsikt USA. Men våfflorna blev i alla fall helt okej, de är väldigt tjocka men det funkar. Måste säga att mammas är godare! Efter frukosten byggde vi med lego och skrev en saga. L hittade på storyn och vi turades om att skriva. Efter det gick jag och L ut och stannade ute ända till lunch och efter lunch gick vi ut igen, lekte med grannnbarnen hela dagen, kul! När vi kom in igen så tog L ett långt bad utan så många protester, bra jobbat av mig. Börjar verkligen lära mig hur L fungerar nu och kan därför förhindra vissa motsägelser och sen fick jag ett väldgt bra råd och det var att välja mina kamper, det ska jag köra med. Nu har vi precis ätit middag, det fick bli pasta med pastasås en ständig följegångare här. Men gott är det och snabbt går det. Nu blir det att plocka iordning lite i rummet och sen är det duschen som väntas, skönt!



Mitt och L`s legotorn



Vår saga om Katie the cupcake 


Imorgon är det dags för första skoldagen i min lilla killes liv. Han är både nervös och förväntansfull och jag med. Jag tror att han kommer ha ett superbra första år och att han  kommer trivas som fisken i vattnet.

Nä, nu får det att bli att plocka i ordning lite här. Hörs snart igen!

Josefin




 

3-6/9 09

Hejsan!

Nu kommer det en uppdatering för resten av veckan som har gått.

Torsdag:
Fick sovmorgon idag till 9.30, det var himla skönt. Annars så såg arbetsdagen ut som vanligt. Vi var ute och lekte, byggde med lego och busade runt. 17.00 åkte vi iväg till L`s karate, det gick bra och han är så himla söt min lilla pojk när han springer runt där i sina kläder och sitt bruna bälte som han är så stolt över. Fick öven beröm av Sense, tränaren idag Han sa att L hade gjort stora framsteg och att han uppskattar att L går fram och tackar honom efter varje lektion. Det visste jag inte ens om att han gjorde men det var verkligen kul att höra. Efter karaten mötte vi upp mina värdföäldrar och så gick vi ut och åt. Drt var riktigt trevligt, vi åt på en kina restaurang. Det var jättegott. Jag åt en sushi rulle och kycklin med ris och brocolli mums! Var verkligen jättemätt när vi åkte därifrån. När vi kom hem så tog jag en dusch och sen slappade jag framför datorn. Hade lite svårt att somna för att när jag skulle lägga mig så började jag sakna Sverige så mycket, helt plötsligt så där. Jag saknade alla mina nära och kära. Jag kom på att jag verkligen har det bra. Jag har en familj och en stor och underbar släkt som bryr sig om mig, jag har underbara vänner så jag har verkligen tur som har allt det hemma, det är jag verkligen tacksam för. Till alla mina nära och kära i Sverige, ni är BÄST! Jag hade aldrig klarat det här utan ert stöd och er hjälp. Tack för det, jag älskar er!

Fredag:
Var lite trött men det rullade på ganska bra ändå. Jag och L var ute i princip hela dagen. Det är lika bra att passa på så länge det är fint väder. Vi var nere vid bäcken och vid de andra husen. Det var riktigt trevligt och L underhöll sig med sina grannkompisar och jag var med lite så där ibland. När jag var off så åkte jag hem till Jackie och slappade lite. Var inte där så länge, kom hem redan vid 11 men det var skönt det med för jag var ganska trött efter den långa dagen + den lite dåliga sömnen natten innan.

Lördag:
Sov till 9.30, det var skönt. När jag hade vaknat så ringde jag gammelfarmor och pratade lite och sen hade jag en lång pratstund med Hannah på skype, riktigt trevligt! Tänkte ringa några andra också men det hann inte riktigt med får göra det snart. När jag hade ätit frukost så bar det av till Jackie en sväng. Vi gick ut på en promenad med deras hund och det är verkligen vackert här där vi bor. Det ser ut som i Sverige med naturen, det gillar jag verkligen! Sen åkte vi in till Ridgifield för att möta Linnea men vi drog oss vidare till Danburry för Linnea skulle köpa en present till sitt värdbarn och när det var klart drog vi oss tillbaka igen. Vi stannade för att köpa glass, världens godaste mjukglass med världens godaste chokladsås, mums! Sen var det dags för mig att åka hem och jobba. Jag började vid fem och hade ansvar för hela kvällen tills han somande och tills mina värdföräldrar kom hem. Men kvällen gick bra lite trots hit och dit men inte mer än jag kunde bemästra. Mina värdföräldrar kom hem vid 23.30 så då gick jag och la mig.

Söndag:
Gick upp vid 9.30 och ringde till Simone och Lovise. Fick prata med båda två i 15 minuter var, riktigt roligt. Precis när jag tänka börja prata med Marie så dog datorn så himla typsikt och det gick inte att få liv i den. Ibland gör den så, den bara dör och sen kan jag inte starta den på en bra stund. Så himla skumt. Vid 11 så åkte jag jag och hämtade Jackie och sen åkte vi till Linnea, vi var ditbjudna på födelsedagsbrunch för hon fyller år snart. Det var jättekul och god brunch fick vi med ! När vi var klara där så bestämde vi oss för att åka till mallet och det enda jag köpte var ett halsband, jättefint på forever 21. Jag tyckte jag var riktigt duktig som inte köpte några kläder alls idag. Efter mallet så åkte vi hemåt och nu har jag precis kommit hem till mig. Nu är klockan redan 21.30 här så det händer inte så mycket mer ikväll. Bara ta det lugnt och ladda inför en ny arbetsvecka men på onsdag börjar skolan, spännande!



Staden men inte kan få nog av, NYC!


Ha det så bra alla så hörs vi snart igen!

Josefin





31/8-2/9 09

Hejsan!

Nu kommer det en uppdatering igen efter halva arbetsveckan.

Måndag:
Idag var det en lång dag. Jobbade från 8.00-20.00. Men dagen gick ganska fort ändå så det var helt okej. I söndags fick L massvis med lego av en kompis så de skulle tvättas. Så början på min arbetsdag var att tvätta lego i två timmar men jag fick hjälp av L så det gick bra. När vi gjort det så tog vi det lugnt fram till lunch och efter lunch gick vi över till L`s kompis B och hade en playdate, roligt! Efter en timma där var det dags att gå hem  och plocka in alle lego som hade torkat och sen lekte L med det hela eftermiddagen och det sista gick vi ut och spela lite fotboll. När min värdpappa kom hem så åt vi lite middag och sen gick en trött josefin upp till sitt rum och tog det lugnt.

Tisdag:
Idag så var det också en lång med rolig dag. Vi åkte nämligen till en vattenpark. Min värdmamma var ledig idag så då passade jag, L, min värdmamma, hennes kompis och hennes kompis dotter att åka iväg. Den låg ca 1 timme härifrån och hette Playland. Det påminner om Skara Sommarland och var helt okej. Barnen tyckte i alla fall att det var roligt och det var det viktigaste. När vi vär där så såg vi en jättehäfitg sak nämligen en flicka på 11 år som gjorde ett värdsrekord att gå på lina och hon lyckades. Var riktigt häftigt att se! Alla var helt döda i bilen på väg hem så när vi kom hem vid 20.00 åt vi en sanbb middag och sen gick jag upp och tog en  lång dusch, det var skönt ohvälbehövligt! Blev sängen ganska tidigt men det var välbehövligt.

Onsdag:
Idag vaknade jag upp på ett obehagligt sätt när jag öppnade ögonen så såg jag bara en stor äcklig insekt stirra rätt på mig. USCH! Annars var det verkligen en lugn morgon. Först lekte vi med lego. Efter frukost och lite trots angående tandborstningen så spelade L sitt Arthurspel på datorn. Efter lunch så packade vi ihop lite saker och åkte iväg till poolen. Troligen sista gången för i år, de stänger nämligen på tisdag nästa vecka. Tyvärr så var det iskallt i poolen så vi var bara där en kort stund och sen åkte vi hem igen. När vi kom hem så spelade vi lite fotboll, lekte med lego och sen var jag off, skönt! Jag tog en snabbdusch och sen åkte jag till Ridgifield. Skulle köpa en present till Linnea som fyller år nästa vecka så det blev gjort och sen tittade jag runt lite. Hittade självklart lite , det blev en t-shirt, en tjocktröja, två par sovshorts och en almenacka som förhoppningsvis kommer fyllas på med mycket roligt! Efter ett tag mötte jag upp Jackie, vi gick till Starbucks en sväng och sedna åkte vi hem. Nu har jag precis kommit hem , ska läsa lite och sen blir det sängen.


Mina nya shoppingfynd
Blå tjocktröja
T-shirt
Två par sovshorts
Almenacka som inte är med på bild tyvärr







Godnatt USA, Godmorgon Sverige

Josefin





RSS 2.0