26-29/ 10 09

Hejsan!

Nu har halva veckan passerat så det kanske kan vara dags för en liten uppdateringa eller vad tycker ni? Här kommer den i alla fall!

Måndag:
Morgonen gick bra och vi följer våra rutiner. L är ingen morgonmänniska och inte jag heller så jag är förvånad att mornarna går så bra som de gör. Men det ska jag bara vara tacksam för!När L åkt iväg med skolbussen gick jag hem, plockade iordning snabbt och sen kom Jackie och hämtade mig. Vi åkte in till Ridgifield, hon skulle titta på Halloween kostym och jag var tvungen att handla lite halloween saker som L ska ha med sig till skolan längra fram i veckan. Efter det åkte vi och åt frukost på starbucks, det var gott! Jag tog mitt vanliga vaniljte med grekisk youghert med honung och nötter i. Det är sååå gott! Kom hem vid 12. Gjorde lite lunch och sen slppade jag mest tills det var dags att hämta L. Vi gjorde läxorna och sen åkte han och min värdmamma iväg på simning. Jag gjorde lite middag till min värdpappa, + i kanten där . Sen åkte jag och Jackie till mallet och kikade. Jag köpte faktiskt ingenting förutom kinamat som för övrigt var helt okej men inte lika god som min värdmamma brukar köpa hem. Kom hem vid 9 tiden och gjorde inte så myckt mer den kvällen

Tisdag:
Denna morgon gick också bra trots att jag var hemskt trött. När jag lämnat av L, gick jag hem och plockade iordning. Vet ni vad jag gjorde efter det?  Jag gick faktiskt och la mig igen och kom inte upp igen föranns kvart över elva. Men det var nog välbehövligt så jag gick upp, åt en sen frukost och sen pratade jag med Jannike och mormor och morfar. Kul! När jag prata klart med dem tog jag mig ett långt bad, det var första gången jag bade i mitt badkar här. Det var riktigt skönt, jag borde göra det oftare! Efter det var det dags att hämta L efter en riktigt slappdag hemma för min del. När vi kom hem så gjorde vi läxorna och sen lekte vi med lego. Jag var off vid 18 tiden och gjorde mig klar för college. Jackie kom och hämtade mig och sen åkte vi dit. Men usch vad tråkigt och hemsk spanskan var den här gången. Kändes som den aldrig skulle ta slut och att läraren var grinig gjorde inte säken bättre. Nä usch och fy för spanska då, hoppas nästa lektion blir bättre! När jag kom hem så hade de sparat lite sushi åt mig som jag åt, mums! Så det blev ett bra avslut på dagen trots allt

Onsdag:
Denna morgon gick också hyfsat bra. L var lite grinigare än vanligare i morses men det funkade. När jag kom hem så var jag riktigt effektiv hela förmiddagen. Först plockade jag iordning, satte på en maskin tvätt, plockade iordning resten. Slängde in tvätten i tummlaren och sen åkte jag iväg till Ridgifield. Jag köpte en ram, choklad + blommor till mina värdföräldrar som firar 14 årig bröllopsdag imorgon. Det är inte illa det! Grattis till dem! De är verkligen ett jättebra par och komplementerar varandra jättebra! Hann även med att tanka. Kom hem vid halv elva tiden, vek tvätten och började göra iordning mina världföräldraras paket från mig och L. Idag gick jag och hämtade L vid 12 för personalen på hans skola hade utbildning hela eftermiddagen. När vi kom hem hann vi göra ena halvan av läxorna och sen kom hans kompis B som vi har playdate med på onsdagar. De busade runt här tii två tiden. När han åkte hem så gjorde vi klart L`s läxor och sen började vi med vår överasskning till mina värdföräldrar. L gjorde en teckning där det sår Happy Annivarsery och I love you på, den satte vi in i en ram och slog in tillsammans med chokladen. Vi satte även ihop 3 A4 papper och skrev V hjärta S på, gulligt va?  Så nu har jag och L planerat att jag ska smyga ner till köket när de har somnat och då ska jag sätta upp blommorna, skylten och lägga pakten på bänken. Så är det, det första de kommer se när de vaknar imorn. Det ska bli så roligt att se vad de tycker. Hoppas att de tycker om det men det gör de säkert, det skulle i alla fall jag gjort! Efter pysslandet tog L ett bad och sen lekte vi med lego en stund. Efter ett tag gick L och tittade på tv och då gjorde jag iordning alla halloween saker som L ska ha med till skolan på fredag. Han ska ha med en goodiebag innehållande halloween saker så jag har gjort 22 Halloween goodiebags till alla i klassen och sen ska alla även få varsin Pez så jag har suttit och klippit och skrivit Love L**** lappar på alla pezförpackningar. Men skönt att det är gjort nu! Efter det åt vi middag, pasta med en ny sorts pastasås blev det, det var riktigt gott! Hjälpa till att plocka iordning efter middagen och sen gick jag upp till mitt rum, svarade på mejl, tittade runt lite och nu har jag precis skrivit klart det här inlägget!



Min och L`s överaskning

Ha en jättebra resterande vecka så hörs vi snart igen skulle jag tro. På lördagen är det Halloween här, KUL!

Josefin

23-25/10 09

Hejsan!

Nu är det söndag kväll igen och jag tänka skriva ihop lite vad som har hänt under helgen som gått.

Fredag:
L var på helt okej humör på morgonen, efter lite stress kom vi iväg i tid och jag satte honom på skolbussen. Gick tillbaka hem och fixa iordning med L`s alla idrottskläder så som simning, fotboll, karate m.m. Åkte och handlade och hjälpte min värdmamma med lite saker. När klockan var 15.30 åkte jag + min värdmamma och hämtade L, vi skulle åka till karaten. Han hade en 45 minuters lektion idag, det gick riktigt bra för honom. När vi var klara där så åkte vi för att hämta lite kinamat och min värdmamma tog ut pengar så jag fick min lön, jippi! När vi kom hem så  åt vi lite middag och sen åkte jag till Linnea och kollade på film. Filmen var helt värdelös men sällskapet var mycket bra. Vi hade kul vi två svenskar. Kom hem vid halv ett tiden så då gick jag genast och la mig, var jättetrött.

Lördag:
Vaknade vid 9 tiden, var meningen att jag skulle skypa med Hannah. Men datan var helt knäpp så det blev tyvärr ingen skypning. Jag tog en dusch och gjorde iordning mig och sen kom Tibro Maria och hämtade upp mig. Och vi styrde kosan mot en skandinavisk affär. Jag har snart varit här i 4 månader och visste inte ens att den fanns bara 20 minuter ifrån mig. Helt otroligt! När vi kom fram dit och jag kom in så blev jag helt överväldigad. Det fanns hur mycket sakar som helst och personalen pratade svenska. Jag köpte massor med saker så som kaviar, maraboue, skinkost, hushållsost, hallonkräm, vaniljsås, julmust, flädersaft, pärlsocker, läkerol, lingonsylt och hjortronsylt m.m. Passade öven på att äta lunch där och jag tog svensk varmkorv med potatismos. Oh, det var så gott! Kalaset gick på ganska mycket typ 500 svenska kronor men det var verkligen värt varenda krona och nu ska jag verkligen njuta av allt svenskt jag kommer äta. Efter det så åkte vi hem till mig och kollade på film, det blev en klassiker pretty woman. Riktigt trevligt. När den var slut så åkte vi in till Ridgifield, jag ville visa Maria Kohls och måste jag säga att hon handlade något?! Det är omöjligt att komma ut därifrån tomhänt. Själv köpte jag ett par jeans och en tröja. När vi skulle åka hem var det världens storm, det blåste som bara den och det kändes som att himmlen öppnades med allt regn. Kan utan tvekan säga att det var det värsta vädret jag kört i sen jag kom till USA. Usch! Men hem kom vi och Maria var tvungen att åka hem för hennes föräldrar skulle komma senare. Jag gjorde inte så mycket mer på kvällen, tog det mest lugnt. Men det var riktigt skönt!


Dalahäst!



Min kundkorg, heja sverige!






Min GODA lunch. Fick hoppas över brödet förstås men det gjorde inget!



En mycket nöjd Josefin med sina varaor!


Söndag:

Idag bestämmde jag mig för att inte ställa någon väckarklocka och det var andra gången sen jag kom till USA som jag inte gjorde det tror jag. Fråga mig inte varför men jag har alltid haft någon tid att komma upp till annars. Vaknade inte föranns 11.15 så det var säkerligen en välbehövlig sovmorgon. Gjorde äggmackor med kaviar till frukost och sen gjorde jag mig iordning. Jobbade från 12.30-15.30 idag. L`s kompis D kom så vi var ute och lekte hela tiden för det var underbart höstväder idag. 15 grader och strålande sol, himla skönt! Efter jag jobbat så plockade jag iordning lite på mitt rum och sen värmde jag lite kinamat till midddag. Pratade även med Hannah på skype, mycket trevligt! När jag var klar med det åkte jag och lämna tillbaka en film och gick även till stop&shop och där hittade jag glutenfria pannkakor och glutenfria munkar. Det fick följa med hem, kan säga att det var jättegott! Efter det så gick jag upp till mitt rum, slö tittade lite på tv och nu sitter jag här. Samtidigt som jag skriver sitter jag och avnjuter en maraboue schweizernöt chokladkaka. Det är inte helt fel det. Mumsigt värre! Nu ska jag slappa vidare här och ladda batterierna inför en ny arbetesvecka!

Ha det så bra sverige folket!

Josefin


19-22/10 09

Hej Hopp!

Måndag:
Nu var det måndag igen och ny vecka. Kan ju erkänna att trots mina 11 timmars sömn var jag gansk seg på morgonen. Men L var på  bra humör så morgonen gick bra trots min trötthet. När jag lämnat av honom så gick jag hem. Plockade iordning, tvättade och medans tvätten var i maskinen så åkte jag till Ridgefield för att lämna tillbaka en film till min värdmamma lånat och passade på att handla lite. När jag kom hem så vek jag undan tvätten och lagade lite lunch, det blev pasta. Efter lunch svarade jag på lite mejl, vilade lite och kollade upp vad L hade i läxa. Sen var det dags att gå och hämta L vid skolbussen. Vi gick direkt hem och skypade med Carina, Logans gamla au pair i en timme. Det var riktigt roligt, både för henne, L och mig. När  det var klart gjorde vi läxorna och sen åkte L och min värdmamma iväg på simning. Jag åt lite kvällsmat och började skriva om niagarfallen, det tog sin lilla tid. Vid 20.00 kom L och min värdmamma hem. Jag visade L`s läxor och vi pratade bara lite allmänt. Förberede L`s snack och sen gick jag upp till mitt rum. Började läsa en ny bok av Sophi Kinsella (bokens namn), fastande i den och den verkar riktigt bra. Var tillslut tvungen att lägga ifrån mig boken och sova.

Tisdag:
Morgonen var bra idag med. När jag lämnat av honom vid skolbussen så gick jag hem, plockade iordning lite snabbt. När jag var klar med det åkte jag till Starbucks för att möta en ny svensk tjej, Fanny! Hon bor ca 15 minuter ifrån mig. Det var jättekul att träffa henne och vi kom bra överens. Vi kommer garanterat träffas snart igen, förhoppningsvis redan på fredag. Då kanske vi skulle till någon Halloween park här i närheten, skoj! Klockan gick snabbt och helt plötsligt var hon 13.00. Så jag åkte hem, tvättade lite och sen gick jag och hämtade L. Det var meningen att bi skulle åka på fotbollsträning men han var inte på bra humör alls så vi fick hoppa över det. Vi gick hem och gjorde läxorna och sen kom jag på en bra ide . Nämligen att vi kunde ha vår egna fotbollsträning här hemma. Det gick bra så vi var ute en timma och sprang, passade, försökte skjuta mål m.m. Vi var ute en timme, precis så länge som den andra fotbollsträningen skulle ha vart. När det var slut så sa L att han var så trött så att han kanppt kunde gå. Haha, men det var bra för då fick han sin träning trots allt. När vi kom in lekte vi med lego och sen fick han kolla lite på tv medans jag gjorde middag. Efter middagen kom min värdpappa hem och jag skyndade iväg till college med Linnea, Jackie och en ny tysk tjej, Sarah. När vi väl kom fram så visade det sig att lektionen var inställd så vi fyra+ 2 amerikaner gick till ett ställe och fika istället. Efter det så skulle vi åka till Ridgifield och säga hejdå till en tjej, Sena som har bytt familj och åker till California på onsdag. Hoppas att hon får det bättre där men det tror jag! Kom hem vid 22.30 och då gjorde jag iordniing L`s lunch+snack och sen gick jag och la mig och laddade för en ny dag.

Onsdag:
Denna morgon gick också väldigt bra, himla skönt. När jag kom hem plockade jag iordning det gamla vanliga och sen gjorde jag mig själv iordning lite. Vid 10 tiden kom en svensk tjej , Maria från Tibro(!) hit och hälsade på. Hon var jättetrevlig och vi hade det jättekul. Vi pratade hela tiden och hon stannade här på lunch och var här till två tiden ungefär. Det var så trevligt, mer såna dagar! Vi bestämde att vi ska träffas på lördag igen, då ska vi åka till den skandinaviska shoppen som jag inte visste fanns här. Den ligger typ 15 minuter ifrån mig och där kan man köpa svenska saker så som julmust, svensk ost,  svensk godis m.m. Oh,  det ska bli underbart. Längtar redan. När hon åkte så fixade jag iordning L`s läxor och sen gick jag och hämtade honom vid bussen. Vi skyndade oss hem och gjorde läxorna och då visade sig att L hade fått ett be your best pris i skolan idag. Priset får man för väl utfört skolarbete, bra utförda läxor, bra lyssning och koncentration på lektionerna och att man är en bra vän! Det är rektorn som utser de här eleverna och det är en i veckan. Det är bara en elev på hela skolan som får priset varje gång. Så det är ca 40/ år som får det. Det är väldigt ärofyllt att få det här priset och jag är så stolt över min lilla pojke. Han är så duktig! Ringde direkt och berättade det för mina värdföräldrar och de blev också glada för hans skull. När vi pratat klart med dem så tog vi cykeln till L`s kompis B och hade en playdate där. De spelade Baseball, cyklade, gungade, lekte med lego, spelade Wii och hade det roligt. Vi var tillbaka hemma vid 19 tiden och då tog L en dusch, skönt att få det gjort! Min värdpappa kom hem strax efter det och då var jag off. Jag läste i min bok och gjorde inte så mycket mer. Gick och la mig redan vid 22 så det var bra för att vara mig!

Torsdag:
Idag vaknade L på fel sida, attans! Det som har gått så bra de senaste dagarna. Men men det var bara att bita i det sura äpplet och göra det bästa av situationen. Vi plågade oss igenom morgonen och jag fick honom på bra humör lagom tills skolbussen kom, alltid något. När jag kom hem städade jag upp L`s lego+ alla hans filmer. Sen kom städerskorna. Jag plockade upp det värsta i mitt och L`s rum och sen gick jag ner och satte mig vid datorn och skrev i bloggen. När jag var klar med det så åkte jag och handlade det nödvändigaste, får göra en större handling nästa vecka. Kom hem, plockade upp varorna och sen tvättade jag alla lakan och handdukar efter städerskorna. Efter det var det dags att gå och hämta L. Vi gick hem och gjorde läxorna och sen gick vi ner för att leka med de andra barnen i grannområdet. Vi hade det jättekul och jag tror det var totalt mer än 10 barn som lekte. L skrattade och hade det kul hela tiden, underbart! Kom hem vid halv sju tiden så då gjorde vi lite middag. Det var trevligt att alla satt och åt middag ihop och  pratade. Nu har jag precis hjälpt min värdmamma att plocka undan efter middagen och kommit upp till mitt rum. Ska nog gå och ta ut linserna och sen läsa i min bok! Ja så får det bli!

Ha det så bra alla därute så hörs vi snart igen!



Bild tagen i Canada! Haha!



Josefin




17-18/10 09 Niagarafallen

Hej!

Nu kommer äntligen min uppdatering om Niagarfallen. Men bättre sent än aldrig eller hur? Jag har dessutom fått bilder av Jackie nu så ni kan få njuta av de allra bästa av våra bilder från vår resa till niagarafallen, Canada!

Fredag kväll:
Vid 19 tiden var min värdmamma så snäll att hon skjutsade mig och Jackie tåget. Vi var framme i NYC vid 20.00 och då gick vi direkt och hämtade ut biljetterna vid  greyhound, företaget som vi åkte med. Allt gick bra och vi letade oss fram till rätt hållplats där bussen skulle gå ifrån. Fick dock vänta ett tag men det gick bra. Vid 23.45 rullade vi i alla fall iväg, vi hade då ca 10 timmars bussresa framför oss. Men precis innan vi skulle åka så såg jag att jag hade fått ett röstmeddelande. Så lyssnade på det och det visade sig vara från min L. Meddelandet löd så här:
Hi Josefin, Have a great weekend. Just want to say good bye love you kisses love you! 
Det gjorde min dag!
Jag kunde tyvärr inte sova så min i touch och L`s bärbara DVD spelare räddade mig den natten. Hann kolla på två filmer, läsa ut en bok och lyssna på musik så det var en effektiv natt med ca 2 timmars sömn totalt haha.

Lördag:
Vid 9 tiden var vi framme i Canada, nu började äventyret på riktigt. Vi tog bussen till vårt hotell som låg typ 10 minuter bort. Vi lämnade våra väskor och sen gick vi ut för att äta frukost. Vi hamnade på ett klassiskt diner. Jag tog ägg och bacon till frukost. Det var en stadig och bra frukost. Direkt efter frukosten kunde vi inte bärga oss mer och gav oss av mot Niagarafallen, vi började med att köpa ett aktivitetspass där det ingick en båttur på Made of the mist, walk behind the falls och en 4D film om fallet och dess historia. Vi började med det som verkade mest spännade nämligen båtturen. Vi ställde oss i kö, fick regenponchos och sen bar det av. Det var så oerhört häfitgt och tog riktigt andan ur en. Det går inte att beskriva med ord. Helt otroligt! Det var så mycket krafter samlade på ett och samma ställe och så högt ljud . Ja, helt otroligt!  Efter båtturen gick vi för att gå bakom fallen, det var också jättehäftigt att se, kunde även läsa lite historia om det. Visste ni att Niagarfallet är så starkt så det bedriver större delen av Candas elförsörjning och även en del av USA:s. Efter det var det dags för filmen, först kom vi in i en liten sal där vi fick stå och titta på en tecknad film med histora om Niagfallet, den var väl så där men det var intressant. Men helt plötsligt öppnades två dörrar från ingenstans och vi fick kliva in i ytterligare ett rum. Där började 4D filmen. De berättade historien igen med med massor med effekter. Så som att det blåste från sidorna, det regande och snöade från taket, golvet vibrerade och det kändes som man var med i själva filmen. Riktigt häftigt. När filmen var klar så var vårt aktivitetspass slut så vi bestämde oss för att äta lite lunch som blev kinamat. Vi tog med oss maten till hotellet och åt och sen vilade vi i typ en timma, det var välbehövligt efter min dåliga nattsömn. När vi vaknat bestämmde vi oss för att gå och kolla runt lite. Det var så himla smidigt för att vårt hotell låg precis vid alla andra saker, de hade nämlugen packat ihop allt som hade med niagarfaller+andra roliga saker på en gata som hette fun street. Så vi gick runt där lite, jag köpte lite vykort, en t-shirt+nallebjörn till L, världens godaste fudge och vantar till mig själv. Var nämligen ganska kallt på kvällen så det kom verkligen till användning. Vi kollade runt lite och gick även in i världens läskigaste spökhus. Man kunde välja mellan tre nivåer och vi tog den läskigaste ,hard core. Kan ju säga att jag skakade när jag kom ut därifrån, det var verkligen läskigt men kul. När det blev mörkt gick vi ner för att kolla på niagarafallen igen för på kvällen skiftar det nämligen i olika färger. Helt otroligt vackert så vi stod där en bra stund och tog många kort. Sen gick vi runt och kollade lite mer och avslutade med en middag på Burger king. Billigt och hyfsat gott. Kom tillbaka till hotellet vid 23 tiden och då plockade vi iordning på våra saker och tog en taxi till bussen. Bussen kom efter ca 20 minuter och då var det att sätta sig tillrätta, fick tvä säten i en timme, då sov jag gott. Efter den timmen var det dags för passkontroll så alla gick ur bussen och de gick in för att kolla i våra väskor+ kolla papper+pass. Jag kom igenom smidigt och bra och det var lite roligt när han frågade vad jag hade tagit med mig från Canada. Det lätt ungefär så här:
What have you brought from Canada? (strikt polisröst)
Jag: T-shirt, teddybear and fudge
Haha, det var lite roligt . Till och med säkerhetsvakten drog lite på smilbanden. Men för killen efter mig gick det inte lika bra, inte för hans kompis som var efter han heller. Jag såg att vakterna började söka igenom bådas väskor och kollade misstänksamt på varandra och sen skulle en gå och hämta chefen. Vi andra var tvungna att gå ut till bussen medans två killar som de misstänkte från vår buss +vakter var kvar därinne. Efter några minuter kom polisen och båda killarna ledes ut med handbojor. Det visade sig sedan att en av dem hade försökt smuggla in droger och den andra hade försökt smuggla in knivar. Usch det var lite läskigt men allt gick ju bra tillslut och vi åkte vidare. Det tog ca 20 minuter tills vi stannade i Buffalo där det klev på mer folk och vem bestämmer sig inte att sitta bredvid mig. Jo en väldigt överviktig man som tog upp halva mitt säte och dessutom snarkade högt som attan konstant i 8 timmar. Tror ni det blev någon sömn den här natten, nej jag räddades åter igen va min i toch och DVD spelaren.

Söndag
Var tillbaka i NYC bid 11 tiden på förmiddagen, jag var helt slut. Jackie envisades dock med att vi skulle gå och köpa en vinterjacka till henne så fick vara tapper och följa med. Men till slut vid 15 tiden satt vi på tåget hem och sen kom min värdmamma och hämtade oss. När jag kom hem så mötes jag av en springade pojke som skriker I have miss you so much och världens största kram. Han fick sina presenter som han blev jätteglad över. Jag hoppade in i duschen och packade upp mina saker. Medans min värdmamma lagade middag och lekte jag med L . Till middag blev det blev kyckling, potatis och ungnsrostade grönsaker. Det var väldigt gott. Efter maten var jag jättetrött och mätt. Gick upp till mitt rum , gjorde mig iordning för natten och somnade så fort jag ladde huvudet på kudden.

Nu kommer bilderna, se och njut!



























Den här resan var intensiv men helt klart värt varenda timme i bussen och varenda cent jag betalde. Niagarfallen var helt enkelt för mäktigt och underbart att beskriva med ord. Jag är verkligen glad att jag åkte dit och det är ett minne jag kommer bära med mig resten av livet!

15-16/10 09

Hejsan Hoppsan!

Hoppas allt är bra med er!

Torsdag:
Jobbade som vanligt på morgonen och det gick bra. Medans L var i skolan fixade jag med lite saker här hemma och kollade lite på datorn Inte så mycket alltså men det är skönt det med ibland. Min värdmamma var med och var voluntär i L`s skola idag , de hade äppeldag. Det var tydligen jättelyckat och L hade varit så stolt över att hans mamma var där. Kul! När de kom så gjorde vi läxorna som gick bra det med. Var "bara" matte och läsning idag så det var skönt. När läxorna var klara lekte vi med lego och sen spelade L lite dator medans jag gjorde middag till honom.När vi satt och åt middag då började det snöa, helt otroligt. Det la sig inte med snö var det allt. Min värdmamma sa att så långt hon kunde minnas hade det aldirg snöat före Halloween.Har det snöat något i skövde än? Efter middagen åkte L och min värdpappa iväg på clubscoutsmöte och jag var off. Jag gjorde lite middag till mig själv och sen gick jag upp och tog det lugnt. Började läsa min nya bok som jag tog med från Sverige. Den heter "det räcker inte med kärlek". Jag har inte kommit så långt än men den är väldigt bra hitillls. Det är en sann historia om en mammas kamp för behandling till sin son som visar sig ha autism. Jag fastnade i boken direkt och det ledde till en ganska sen kväll men tillslut så kunde jag lägga ifrån mig boken och gå och sova.

Fredag:
Morgonen gick bra idag med, himla skönt. På förmiddagen tvättade jag mina kläder och passade även på att prata med simone, marie och gammelfarmor. Alltid lika roligt! Simone berättade att hon hade lärt sig massor om rymden, jag var riktigt imponerad. Hon är så smart mitt lilla hjärta! Vid lunch åkte jag iväg och storhandla, jag tycker det är riktigt roligt faktiskt. När jag kom hem åt jag lite snabb lunch, tömde diskmaskinen och gick och hämtade L. Min värdmamma kom också till busshållsplatsen så hon tog L till karaten. Jag gick hem och gjorde lite sallad till middagen och nu sitter jag här. Min värdmamma och L kommer hem om en timme typ och då ska vi äte sushi och kinamat som de skulle ta med sig på väg hem. Efter middagen skjutasar min värdmamma mig och Jackie till tåget som tar oss in till NYC. Därifrån blir det att ta buss till Niagarafallet, Canada. YES! Det ska bli så kul. Jag lovar att ta massor med bilder och lägga upp dem på bloggen. Jag kommer hem på söndag kväll så antingen får ni se dem på måndag eller tisdag. Nä nu måste jag gå upp och packa klart!

Ha en jättebra helg, det ska jag ha!

Josefin




Jag gillar älgen vi har på vår trappa. Påminner mig lite om Sverige!

14/10 09

Hejsan!

Dagen har varit mycket bra. Morgonen gick bra och jag lämnade av L vid bussen. Precis innan han skulle gå på vänder han sig om och ropar
- Adios mi amigo! ( hejdå min vän)
Han är så söt. Han läser också spanska så han brukar berätta för mig vad de lär sig och jag brukar berätta för honom vad jag lär mig.När jag kom hem så plockade jag iordning, tvättade och åkte och postade Jimmys paket. Så  Jimmy, dina saker är på väg nu. Hoppas det blir bra. Till frukost idag gjorde jag svenska pannkakor, de blev riktigt lyckade och så goda, mums! Efter lunch gjorde jag inte så mycket mer tills det var dags att hämta L vid skolbussen. När vi kom hem så gjorde vi läxorna. Han börjar bli riktigt duktig nu, inte alls mycket protester och gnäll när det är dags för läxor. Jag tror det är för att det har blvit en rutin för honom nu. Hoppas det håller i sig! Efter läxorna gick vi över till kompisen B men han hade tyvärr inte tid och leka men vi ska ha playdate om en vecka i stället så det blir kul. Vi lekte lite med de andra grannarna innan vi gick hem igen. L kollade lite på tv medans jag gjorde middag. Efter middagen kollade han lite mer och sen var det dags att gå upp och göra oss iordning för natten. Jag jobbade nämligen på kvällen idag för mina värdföräldrar var på en jobbgrej. När vi hade läst klart sagan så somnade vi båda två i hans säng haha. Blev väckt när min värdpappa kom in genom dörren så sa godnatt till dem och nu gick jag in hit. Är ruskigt trött så ska sova nu men ha det så  bra alla därute så hörs vi snart igen



Min svenska frukost, mums! Mamma, nu är du väl stolt över mig?


9-13/10 09

Hej Hej!

Ursäkta för en extremt dålig uppdatering de senaste dagarna men jag har haft fullt upp hela helgen och igår var jag så trött. Men nu kommer den i alla fall, bättre sent än aldrig

Fredag:
Hade en bra morgon med L. Efter att jag följt honom till skolbussen så fixade jag iordning lite här hemma. Jag passade även på att tvätta , rensa hela L`s byrå, rensa bland hans böcker m.m. Bra jobbet Josefin. Åkte även och handlade lite och gjorde lite ärenden. Kom hem lagom till att jag skulle hämta L. Vi åkte direkt efter skolan på karate, det gick jättebra. Efter karaten åkte vi och hämtade kinamat och sushi, det var supergott. Efter maten åkte jag och hämtade Jackie och vi åkte hem till Linnea och kollade på film och åt glass. En rolig kväll med mina underbara vänner här nere.

Lördag:
Pratade med Hannah på morgonen, det var så kul! Saknar henner verkligen! Efter det så begav jag mig in mot NYC och mötte upp min vän Malena från au pair skolan. Det var så himla kul att se henne igen, nu får det inte gå så lång tid till nästa gång. Vi började dagen med Starbucks för att planera upp vad ville ville göra. Det blev först att gå till museum of modern art, det var jättestort. Riktigt häftiga målningar och kul att se! Hade som sagt mycket trevligt sällskap också så det kunde ju inte gå fel. Efter det begav vi oss ner till chinatown för lite lunch och efter mycket letande hittar vi en liten kinesisk restaurang där vi åt. Det var vi och kineserna haha. Efter lunchen begav vi oss ner till Soho, shoppingdistriktet. Jag inhandlade dock bara en tjocktröja och lite t-shirtar. När vi var klara med shoppingen begav vi oss hemåt till Malena i Brooklyn. De bodde i ett jättesöt litet hus eller vad man ska kalla det. Det var 4 små våningar varav Malena bodde på den översta, mycket branta trappor haha. Men jag överlevde. Vi beställde hem sushi, mums. På kvällen gick vi på bio och sen sov jag över där. Hade verkligen en superbra dag, tack Malena!


Grand Central


Museum of Modern Art + jag



Malena studerar lite konst




Sen var det min tur



Söt tavla



Marilyn Monroe



Soup art!




kolla vad vi hittade på vägen till Chinatown. Stolt svensk!



Cafet där sex and the city gänget alltid fikar!


china town



Söndag:
Gick upp ganska tidigt för jag var tvungen att ta tåget hem vid 9 tiden. Allt gick bra och jag tog rätt spårvagen+ hittade rätt tåg hem. Bra bedrift av mig som annars kan vara lite snurrig haha. På tåget satt jag och läste lite av alla svenska skvaller tidningar jag fick av Malena. Det var lycka! Min värdmamma och L kom och hämtade mig vid tåget. Vi skulle nämlgen på ett möte med min LCC. Det var äppel och pumpa plockning som stod på schemat. Vi hade ett par riktigt trevliga timmar där, vi plockade äpplen, köpte världens största pumpa, åkte hölass och gick runt och njöt av höstsolen. På vägen hem släppte min värdmamma av mig vid Jackie, vi åkte och lämna tillbaka en film och sen åt vi på 50 coins. Mumsigt! När jag kom hem var en av L`s systrar här. Hon pluggar till barnpsykolog så hon var här för att testa någon metod på  L. Så hon ser hur det funkar. Pratade lite med henne och sen hjälpte jag till lite med middagen. Åt dock inget för jag var så mätt sen middagen på 50 coins. Resten av kvällen var jag så trött så jag läste lite av de svenska tidningarna jag fick och sen somande jag.



Sann lycka på väg hem med tåget!



Äppelfälten



Äpplena var mycket goda



Vår stora pumpa som vi ska karva ett ansikte på snart


Måndag:
Idag var det columbus day, det är en röd dag här i USA. L var ledig från skolan. På morgonen lekte vi med lego och sen gjorde vi lite skolarbete. Vid 11 tiden gick vi ner till  grannen och där stannade vi några timmar. Sen lekte vi med alla de andra grannarna ute några timmar. Gick sedan hem och gjorde lite lunch till L, det blev soppa. På eftermiddagen lekte vi med lego och gjorde chokladbollar. L tycker att jag och han ska öppna en chokladbollsbutik, för vi skulle bli rika. Sen kunde vi börja sälja i Paris på Disneyland , han är för rolig med sina ideer. På kvällen åkte han iväg på simning och jag var jättetrött igen. Blev nog lite för lite sömn i helgen men det var det värt, så roligt som jag hade.  Lagade ihop lite middag och sen gick jag och läste lite för att sedan somna med tidningen på näsan haha.

Tisdag:

Morgonen gick utomordentligt idag, det gillar vi. Förmiddagen ägnades åt att skriva detta inlägget och lägga in bilder från helgen på datorn. Pratade även med mormor och morfar. De åker till Oman på Torsdag så passade på att önska trevlig resa. Hann även med att prata med mamma och pappa innan det var dags att hämta upp L. Vi begav oss hemåt för att göra läxor. Efter läxorna så gick vi ut och lekte tills min värdpappa kom hem. Då var det dags att åka till veckans spanskalektion. Spanskan gick hyfsat men det är ett ganska klurigt språk måste jag säga. Men nu har jag avklarat halva kursen så nu är det 5 gånger till, det ska jag nog klara. Efteråt så åkte vi och åt på planetpizza och sen bar det av hemåt. Jag fixade iordning L`s skolsaker tills imorgon och sen gick jag och la mig.

7/10 09

Hejsan!

Torsdag:
Idag har det varit en riktigt bra dag och jag har fått mycket gjort. Började med att fixa iordning L och släppa av honom vid skolbussen. När jag kom hem så plockade jag iordning och sen kom städerskorna. Jag städade min garderob och gjorde ett litet projekt med mina vykort som skickas till mig. Jag uppskattar vartena ett ska ni veta och blir alltid lika glad när jag ser  dem. sen började jag tvätta alla lakan och handdukar. Det tog sin lilla tid. Passade även på att ringa till mormor och morfar. Alltid lika kul att prata med dem. Vid tre tiden hämtade jag upp L  vid skolbussen och vi gick hemåt. Gjorde läxorna som gick väldans bra idag och efter det var det dags för ett bad. Efter badet gjorde jag lite middag och sen åkte L och min värdpappa iväg på ett club scoutsmöte, han  ska nämligen gå med i boys scouts nu. Han är jätte förväntansfull så jag hoppas det blir kul för honom men det tror jag säkert. Var off vid 8 och då åt jag lite middag, väldigt oglamouröst. Kyckling med toast , maträtt a la Josefin. Nu sitter jag här och ska se om jag hittar något skoj på tv annars blir det nog att läsa i min braiga bok. Lugn kväll men det kan vara skönt det med ibland.



Ni sitter de här, på insidan va min garderobsdörr. Blir glad varje gång jag öppnar det!

Ha det så bra alla därute!

Josefin

5/10-6/10 09

Hej Hopp!

Tisdag:
Morgonen rullade på hyfsat bra, L blev lite upprörd att han inte fick bygga klart med sitt lego. Men det löste sig tillslut och vi hann med skolbussen. När jag kom hem så plockade jag iordning och sen kom Jackie. Vi bokade resan till Niagarfallen, JIPPI! Vi kommer åka på kvällen fredagen den 16 oktober och vara hemma på eftermiddagen söndagen den 18 oktober. Är nu 88 dollar fattigare men oj så roligt och häftigt det kommer vara att se. Vi ska se det från den canadensiska sidan då det sägs vara mycket finare. Oh, det ska bli så roligt! Himla kul att ha något att se fram emot. När Jackie åkte så tog jag en sväng till postkontoret och postade ett pappar till cultures care kontor i Boston angående att jag ska resa utanför USA:s gränser och sen åkte jag och gjorde lite ärenden och min värdmamma. När jag kom hem så fixade jag med L`s skolpapper och pluggade spanska. Hann även med att sitta lite vid datorn innan det var dags att hämta L. Han var på jättebrahumör när han kom hem , underbart! Vi gjorde läxorna hyfsat snabbt och utan tjat, det gillar vi. När läxorna var klara gick vi ut och njöt av det soliga höstvädret. Vi lekte och plockade ekollon, det var riktigt roligt att spendera sån tid med L. Han är en riktigt söt liten pojke.  Vid 17.30 gick vi in igen och jag började göra middag , det blev  kyckling, pasta och sallad. Han gillade det så det var kul. När middagen var uppäten kom min värdmamma hem och jag åkte iväg till college på min spanskakurs. Det gick bra och jag fattar lite mer för  varje gång. Kom hem vid 22 tiden , kollade lite på datorn och sen gick och la mig.



Våran uppfart till huset



på väg till bussen. Underbart höstväder!



Höst!



Jag och min påse med ekollon


Onsdag:
Bra morgon idag. Idag fick vi ta bilen till busstoppet för första gången, det öste nämligen ner ute. Jag gillar inte riktigt att ta bilen för det känns så onödigt. Men idag hade vi inget val på grund av regnet. När jag kom hem så plockade jag iordning och tvättade mina kläder. Lagade lite lunch som bestod av fisk och sallad. Efter det kände jag mig lite trött så jag kollade på tv lite och sen somande jag i en halvtimme, det var skönt. Slappade lite vid datorn och sen var det dags att gå oc hämta L igen. Var för övrigt världens blåsigaste väder idag så både jag och L ramlade nästan omkull på vägen hem, haha. Vi kom hem och gjorde hans läxor som idag var matte och skrivning. det gick väldigt bra det med. Jag har kommit på hur jag ska lösa det med läxläsningen nu och det är att han måste ha något kul att se fram emot efter läxorna, då går det både snabbare och det  blir enklare för honom. Så det ska jag börja med. Hoppas det funkar. När läxorna var klara kom L`s kompis B över och de hade playdate fram tills 19.30. Lagade lite middag till pojkarna annars roade de sig mest själva. Nä jag slutat så åkte jag och mötte Camilla, en ny svensk tjej på Starbucks. Det var jättekul och hon bor inte så jättelångt ifrån mig heller. Yey på det! Nu har jag precis kommit hem och ska krypa till kojs. Ha det så jättebra alla!

Josefin


2-4/10 09

Hejsan Svejsan!

Fredag:
Hade en bra morgon med L . När jag släppt av honom vid bussen så gick jag hem. Plockade iordning och sen åkte jag och storhandlade. När jag kom hem så tvättade jag L`s tvätt och sen var det slappade tills jag och min värdmamma åkte och hämtade L vid busstoppet för vi skulle nämligen åka direkt till karaten. Idag var det en 45 minuters lektion, han var riktigt duktig. På hemvägen hämtade vi pizza och sallad. De har verkligen en jättegod kycklingsallad på den pizzerian som jag tar varje gång. Vi åkte hem, jag och L började titta på hans nya film Monsters VS Aliens, riktigt rolig. Efter ca en halvtimma kom Jackie och hämtade mig, vi drog till mallet. Jag hittade lite saker. Det blev två linnen och ett par vinterskor från Forever 21, allt för 15 dollar det vill säga 130 svenska kronor. Bra kap va? Efter mallet bestämde vi oss för att gå på bio, det blev filmen FAME! Jag hade kanske lite för höga förväntningar men den var helt okej. Efter bion så drog vi oss hemåt, var hemma ca01.00 efter en mycket rolig kväll!

Lördag:
Vaknade inte förenns 10.30, välbehövlig sovmorgon. Gick upp, fixade mig iordning och sen åkte jag till Jackie. Vi åkte in till Ridgifield för att sätta in lite pengar på banken och sen tog vi en glass. Mjukglass doppad i choklad, min nya favorit. När vi var klara i Ridgifield åkte vi hem till Linnea och slappade lite. Hon började och jobba vid sju så då åkte vi hem till Jackie och planerade resan till Niagarfallen vi får dock vänta med att boka den lite då hon måste dubbelkolla med sina värdföräldara så hon inte måste jobba. Men blir det som jag hoppas kommer vi åka helgen den 16-18 oktober, hoppas hoppas! På kvällen åkte vi tillbaka till Linnea med glass och en ny film, obsessed hette den. Den var riktigt bra, en bland de bästa filmerna jag har sett. Jag rekomenderar den verkligen! Kom hem vid midnatt och då somande jag så skönt så.

Söndag:
Vaknade vid 9-tiden. Idag var L`s storasytrar här. Var första gången jag träffade dem, de var verkligen jättetrevliga. Hoppas på att få träffa dem snart igen. Umgick med familjen fram tills tre då åkte jag till Jackie och det var meningen att vi skulle boka resan men hon hade inte fått ett tillfälle att prata med sin värdmamma än så vi får göra det imorn istället. Det går lika bra det. Vi gjorde inte så mycket, åkte in till Ridgefield och strosade runt lite. Åt på planet pizza, blev sallad för min del.  På kvällen åkte vi hem till Jackie och kollade på alla Halloween kostymer som hennes familj ägde, helt sjukt många. Halloween är verkligen stort här, massor med hus är utsmyckade med spindlar, spindelnät, häxor, pumpor m.m. Jag ska ta kort på det någon dag så ni får se. Vi har inte utsmyckat vårat hus än i alla fall, kanske gör det om ett tag. Vi får se! Jag fick i alla fall låna en halllowen kostym av dem, en kineskvinna haha. Jag får se om jag väljer att använda den eller inte. Kom hem vid halv nio och då fixade jag L`s snack till skolan och sen slappade jag framför datorn.

Måndag:
Morgonen gick helt okej. Han var lite sur i början men sen gick det bra. Släppte av honom vid bussstoppet och  gick hem och tvättade och plockade iordning lite här och var. Bestämmde mig även för att plugga lite spanska, det gick helt okej men jag har fortfarande lite kvar. Vi ska vara klara med 3 kapitel i läroboken och 2 kapitel i uppgiftsboken+ skriva om oss själva och lärarens släkt som hon rabblade upp förra lektionen. Hon hade typ 100 kusiner och 10 syskon och allt vad det var så det kommer bli en utmaning. Åt lite lunch, pluggade lite mer och sen var det dags att hämta upp L . Vi gick hem och startade med läxorna och sen kom hans kompis B förbi med sin mamma och lillasyster. De kunde tyvärr bara leka ett litet tag men han skulle komma tillbaka på onsdag och ha playdate här , kul! Vi gjorde sen klart läxorna lite snabbt och sne åkte min värdmamma+L iväg på simning. Under tiden de var borta plockade jag iordning här och gjorde sallad, pasta och dukade bordet. När de kom hem så åt vi lite middag och nu har jag precis kommit upp till mitt rum. Ska nog olugga lite spanska och sen kanske se på svenska Hollywood fruar eller sova, får se vad det blir!

Ha det så bra alla därhemma!

Josefin

PS, jag ska bli bättre på att ta kort, sorry för bildtorka!


29/9-1/10-09

Tjollahoppsan!


Tisdag:
Idag var L svårväckt, kan nog bero på att han var ledig igår och fick sova ut tre dagar i rad. Men tillslut kom han upp och vi gjorde alla våra morgonrutiner. Om någon undrar hur en morgon för mig och L ser ut här så kommer det nu. Jag går upp vid 7.20 och packar i L`s snack i hans ryggsäck och även lunch om han inte väljer att äta i skolan. Sen vid 7.30 går jag upp och väcker honom om han inte redan är uppe. Han får morna sig fram tills 7.45 då det är dags för frukost. Han brukar vilja ha mycket varierad frukost men det kan vara Special K, pannkakor med frukt, ägg och toast, våfflor med frukt osv. Under frukosten så brukar vi sitta och prata eller så ställer jag lite frågor till honom, går igenom läxorna osv. Han brukar äta klart vid 8.00 och du klär han på sig, jag ger honom hans medicin för astma och poolen som består av näsdroppar och ögondroppar. Den här proceduren är den jobigaste på morgonen då han inte gillar att ta sin medicin men med påklädning det brukar ta en kvart så vid 8.15 går vi upp och borstar tänderna och 8.25 lämnar vi huset för att gå till bussen som går 8.40. Så ser en typsik morgon ut för mig och L. När jag kom hem idag plockade jag iordning lite och sen kom Jackie, vi åkte till Starbucks och fika. Det var riktigt trevligt men kaffe dricker jag inte än och har inte planerat att börja med det heller. När jag kom hem fixade jag iordning lute och sen läste jag i min bok fram tills att det var dags att hämta L vid skolbussen. När vi kom hem så gjorde vi läxorna lite snabbt och sen åkte L+min värdmama iväg på hans karate så jag slutade runt 17.00. Jag fixade till mig lite och sen kom Jackie och hämtade mig, det var dags för college igen. Vi åkte till Subway och köpte middag, kycklingsallad för min del. Sen åkte vi hem till Linnea och därifrån fick vi skjuts av en tysk tjej, jättetrevlig så henne hoppas jag få träffa snart igen. Spanskan gick ganska bra och det blir roligare för varje gång vilket är skönt. Läraren är också jättebra! Blev avsläppta vid Linneas hus och sen skjutsade Jackie hem mig. Vi hade jättekul på hemvägen, skrattade så jag fick ont i magen. Kom hem vid 22, fixade L`s snack och sen gick jag och la mig.

Idag har jag även varit här i USA i 3 månader, en fjärdeldel av mitt år. Det har de mest intressanta och lärorika månaderna jag har varit med om. Jag har mognat otroligt mycket och lärt mig att stå på egna ben. De här tre månaderna har gått väldigt fort men jag tror att det bara är ett bra tecken för det betyder att man har det roligt och det har jag verkligen!


Onsdag:
Idag var det en bra morgon och allt rullade på ganska bra , skönt! När jag kom hem så plockade jag iordning, skrev ut lite av L`s skolpapper, fixade en hylla i köket m.m. Det var en effektiv förmiddag dock inte lika effektiv eftermiddag då den bestod i att slappa och kolla på Svenska Hollywood fruar, det är riktigt roligt. Hämtade upp L vid skolbussen och gick hem och gjorde läxor. Tog 2 timmar idag innan han lyckades med att göra färdigt dem. Han var inte alls på något läxhumör men tillslut gjorde han dem och rätt också. Det var lite kämpigt men skönt när det var gjort. Vi lekte lite med lego och sen var det dags att göra middag till mig och L. Jag jobbade nämligen kvällen också för mina värdföräldrar skulle iväg på ett möte på L`s skola. Efter middagen kollade han lite på tv och sen gick vi upp för att borsta tänderna och läsa bok. Det var riktigt mysigt att natta L, jag gör ju inte det så ofta. Han somnade men vaknade till när hans föräldarar kom hem vid halv nio tiden. De nattade honom då och jag var off. Pratade lite med min värdmamma om mötet sen satt jag lite vid datan innan det var dags att sova.

Torsdag:
Idag var jag L helt ensamma i huset på morgonen då både min värdmamma och värdpappa var tvungna att vara på jobbet tidigt. Men tror det eller ej men det gick riktigt bra och vi hann med skolbussen, han fick cykla dit idag. Det är liskom en win win situation för L älskar att cykla och jag gillar när det går fort till busstoppet för att inte behöva stressa honom. När jag hade släppt av honom gick jag hem och plockade iordning och sen gjorde jag ingenting i princip. Riktigt slödag men skönt var det. Gick och hämta L vid skolbussen och sen gick vi hem och gjorde läxorna, det gick riktigt bra idag. Han gjorde klart alla tre läxor på en timma, yey! Efter läxorna gick vi på playdate hos grannen och sen lekte vi ute med alla grannbarnen fram till 19.00. Då gick vi hem, jag lagade middag till L och gjorde iordning honom för natten och sen kom min värdmamma hem och jag var off. En ny tjej som jag har träffat , Camilla ringde. Det var jättekul att prata med henne och vi ska träffas någon kväll nästa vecka, trevligt trevligt! Nu har jag precis satt mig ner här och ska nog strax gå och borsta tänderna. Ha det så bra alla därute!

 

Josefin


RSS 2.0