23-24/1 2010

Hejsan!

Jag har haft en helt underbar helg med svenskt sällskap bestående av Maria! Mycket västgötska, skratt och prat!

Lördag:
Gick upp vid 8.30, gjorde mig iordning och pratade lite med min värdmamma och L. Vid halv tio kom Maria och hämtade mig. Vi styrde kosan  mot tågsationen som skulle ta oss till NYC, underbart! Vi kom fram till city vid 11 tiden och då bestämmde vi oss för att ta lite lunch. Efter det bar det av till dagens huvudattraktion. Lejonkungen på Broadway! Broadway var jättefint och kändes högtidligt! Showen var helt UNDERBAR , jag kan inte beskriva det med ord. Det var helt otroligt, tog andan ur mig. Det  var så otroligt bra på alla sätt och vis som sagt svårt att förklara. Men jag kan säga ett det var ett av de häftigaste och roligaste sakerna jag någonsin varit med om och helt klart något av det bäst jag gjort sen jag kom till USA. Ohh, det var så bra!!! Komme leva på det väldigt länge! Efter showen var vi både i extas ungefär haha. Men jag köpte en t-shirt som minne. Vi gick till HM, jag hittade 2 par jeansleggins och ett par skor. Efter det kände vi kände oss lite hungriga så gick och  åt middag och sen tog vi tåget hem vid 19.30, trätta efter en lång med den bästa dagen i den staden, utan tvekan! Vi kom hem till mgi vid 20 tiden. Pratade lite med min värdmamma och sen kolalde vi på en film, love actully hete den. Tror jag har sett den tidigare men den var bra i alla fall. Maria sov över här sp det blev ganska sent men vi hade det så roligt så det gjorde  absolut ingenting



NYC



Broadway










Söndag:
Efter en lång och behövlig sovmorgon till 11 så gick vi upp. Gjorde iordning oss och sen bakade vi en kaka, tro det eller ej! Pratade även lite med Sverige, trevligt!  Efter det var det va mot dagens mål, Yale! Det låg typ 1 timme bort men resan gick bra. När vi kom fram åt vi lite lunch och sen gick vi runt och tittade på universitet. Det var jättefint och väldigt mäktigt. Men Harvard är snäppet bättre, men Yale vr fortfarande väldigt fint. Vi tog lite bilder och fick en del fina, kul! Tyvärr började det regna efter ett tag så då bestämde vi oss för att dra oss hemåt. Så vägen hem passerade vi IKEA så vi passade på att åka in. Jag blev en filt och choklad rikare, inte helt dumt! Sen bar det va hemåt och när vi väl kom hem så åt vi lite av kakan och slappade. Vid 21 tiden åkte Maria hem och jag slappade och fixade med lite papper.



Yale




Yale




Yale



Yale



Yale


Har verkligen haft en grymt bra helg, det här blir svårt att toppa. Eller vad säger du Maria?


Nu laddar vi batterierna inför en ny vecka!

Jag önskar en trevlig vecka! Hörs på fredag igen, då är det helg igen yey !

Josefin

18-22/1 2010

Hejsan!

Hoppas allt är bra med er därhemma i Sverige!

Måndag-fredag:

Jag har haft en bra vecka. I måndags var L ledig så vi lekte mest ute och på eftermiddagen hade vi en playdate med grannen. Sen började skolan igen på tisdagen men det gick bara bra. Den här skolveckan har vart lite extra speciell för L, för att han har varit VIP elev. Det är en elev i veckan som väljs ut till det och den här veckan var det L`s tur till hans stora glädje. Med VIP elev menas det att de får sitta på en speciell stol, vara först i ledet, hjälpa  till och även bjuda in lite gäster om de vill. Logan bestämde sig för att bjuda in sin mamma, pappa och mig. Så på tisdagen kom jag dit och pratade om Sverige. Jag visade dem vart det låg, hur vår flagga såg ut, lärde dem lite svenska och det mest uppskattade. Jag och L bjöd  på chokladbollar som vi hade bakat innan. De blev jättepopulära och alla ville ha receptet, kul! L hade det jätteroligt och ville att jag skulle stanna kvar lite så det gjorde jag. Det var jättemysigt och nu känner jag ännu mer att jag vill bli lärare för småbarn, det verkar så himla mysigt! Var en jättebra dag och L var så glad och nöjd! L hade även en bakauktion med scouterna så det blev att baka mer chokladbollar. Jag tror vi bakade och rullade sammanldag 150 chokladbollar under tisdag och onsdagen, jösses! Men det visade sig att chokladbollarna var de dyraste kakorna som sålde på auktionen, närmare bestämt 50 dollar, det vill säga ca 400 svenska kr! Kan ni förstå det?! Jag och L borde öppna ett cafe här och tjäna storkovan, det vore något det!
Träffade Ruby på torsdag kväll också, vi åkte och åt sushi, mums! På fredag kväll åkte jag, Runy , Sarah och två tyskor till friendlys och åt. Jag och Ruby delade på en sallad och sen till efterätt tog vi en Reeses glass. Oh den var så stor men sååå god! MUMS! Efter det satt vi och pratade en stund och hade det trevligt. Sen skulle Ruby och hämta sin kompis på tågsationen så jag följde med. Efter lite felkörningar på motorvägen så hittade vi fram tillslut och körde hem hennes kompis som kom från Paris. Efter det åkte vi hem till Ruby,  slappade och kolla lite på tv. Kom hem vid 01 , trevlig kväll!




Ruby och den underbart goda glassen

16-17/1 2010

Hejsan!

Nu är helgen förbi igen och det är söndag kväll. Men det känns helt okej har haft en lugn och skön helg!

Fredag kväll:

Efter jag slutat så kom Ruby förbi och vi var här ett litet tag. Efter en liten stund tog vi bilen till Ridgefield. Första stopet blev stop&shop där vi köpte lite gott och sen åkte vi vidare till Sarah där även hennes kompis David var. Vi hade med oss två filmer och vi började med att titta på den kända skräckfilem Panorma Activity. Den var riktigt läskig och väldigt skum. Den var mer psykisk än skrämmande. Den är absolut sevärd så ni som gillar skräckfilmer fick nu ett tips. Den andra filem var någon kärleksfilm men den var inte alls bra, kommer inte ens ihåg vad den heter. Efter det prata vi bara lite och det blev ganska sent. Så skjutsade hem Ruby och sen kom jag hem vid 2 tiden någon gång. Efter en trevlig filmkväll med trevligt folk.

Lördag:
Tog en ordentlig sovmorgon till 10.30, skönt! Gick upp och gjorde iordning mig och sen åkte jag till Sarah. Vi åkte sedan vidare till mallet (köpcentrumet). Det var mycket rea och jag fyndade en del. En skjorta, en tröja, ett par solglasögon och en plånbok, trevligt! Vi åt kinamat där med, det var mums! På  vägen hem så stannnde vi till på Starbucks och fikade och sen bar det av hemåt till Sarah. Jag var tyvärr tvungen att åka hem direkt då jag skulle jobba. Jag började jobba kl.18.00. Men kvällen gick riktigt bra. Jag och L spelade spel, han kollade lite på tv och sen åt vi lite middag. Efter det gick vi upp till sängs och han slockande vid 21 tiden. Mina värdföräldrar skulle komma vid 23 så jag plockade iordning lite och sen kollade jag på en film, Julie and Julia hette den. Den var helt okej, du skulle gillat den filmen mamma. När mina värdföräldrar kom hem pratade jag lite med dem och sen gick jag och kollade klart på filmen. Blev riktigt trött så gick och la mig när den var klar och då somnade jag gott

Söndag:
Gick upp vid 9.30 för jag skulle skypa med mamma.  Pratade med henne ca 1 timme och sen fixade jag med lite tvätt och efter det kom de andra hem får kyrkan. Så jag hjälpte L att göra sig klar inför snowboardåkningen som han har varje söndag. När de hade åkt igen var jag riktigt hungrig och försökte jag göra pannkakor, de blev helt okej faktiskt. Så det var en god söndagsfrukost! Efter det ringde jag pappa, svarade på liute mejl, tvättade och fixade iordning L`s idrottsväskor. Skönt att ha det gjort. När det var klart tog jag en dusch och gjorde iordning mig och sen bar det av till Ridgefield för att lämna tillbaka lite filmer och sen åkte jag hem till Sarah. Hon började laga lite mat, det blev champinjoner fyllda med mjukost och en stor sallad , mums! Det var riktigt trevligt och vi hade det superkul! När jag kom hem kollade jag på en film. Baby Mama hette den och den var riktigt rolig. Härlig avslutning på en mycket lugn och skön söndag. Nu laddar vi batterierna inför en ny arbetsvecka!

Ha en bra vecka alla så hörs vi på fredag igen!

Josefin

11-15/1 2010

Hejsan på er!

Jag har nu bestämt att jag kommer uppdatera varje fredag, det känns så tjatigt att uppdatera om varje dag för sig. Så nu kommer det komma uppdateringar på fredagar om veckan och på söndagar om helgen då det kommer bli mer ingående om vad jag har gjort på lördagen och söndagen. Hoppas att det blir bra för er. Kanske lite mer kvalitetsläsning på det sättet, hoppas på det!

Måndag-Fredag:
Det har varit en vanlig vecka, en typisk au pair veckan kan man säga. Dagarna har bestått av att få iväg L till skolan, tvätta, handla, laga mat. Vi har vart på karate, scoutmöte, spelat x-box, byggt med lego och haft brottningsmtacher. Det har varit en bra och rolig vecka med L. Kvällarna har mest bestått  av att jobba, slappa. Men i torsdags så träffade jag en ny tjej här, eller hon kom i November men första gången jag träffade henne igår. Ruby heter hon och kommer från Australien. Hon var verkligen jättetrevlig och vi hade det jätteroligt. Vi gick ut och och åt på 50 coins, gott var det! Vi ska träffas ikväll med och hitta på något, det ska bli kul!
Under veckan har jag även bokat upp mig för en weekendclass på Long island. På det sättet kommer jag få 3 credits av 6 (36 timmar av 72) som jag måste ha.Har sedan tidigare 20 timmar från spanskan så behöver bara 20 timmar till och för dom ska jag gå en målarklass, tro det eller ej! Jag är jättedålig på att måla men orkade inte ta något seriöst. Så det fick bli något slappt och det var för elever med lite eller ingen erfarenhet, kände att det passade mig. Börjar den i Mars och sen håller den på i två månader så börjar i första veckan i mars och slutar sista veckan i april. Det kommer bli gött när det är klart! Fick ett riktigt planerar ryck idag så tog tag i att boka massor med saker som jag vill göra nu i vår.

- åka skidor med min värdfamilj en dag
- Broadway show, lejokungen som jag fick av mina värdföräldrar
- Besöka universitet Yale
- Film helg med Tibro Maria
- Weekend class Long Island
- Black Eyed Peas konsert på Madison Square
- NHL match på Madison Square
- Drawing class
- MORMOR OCH MORFAR KOMMER 27/2!
JIPPI!



Det är det som är bestämt nu. Men jag vill även hinna åka till Philadelphia, Washington DC , gå på en amerikansk fotbollsmatch, hälsa på Malena och sen att Malena ska hälsa på mig med såklart. Men det ska allt hinnas med, det har jag bestämt! Jag tycker det är jätteviktigt att ha saker planerade här så man har något att se fram emot. Perfekt när man känner sig lite nere, bara att ta en titt på almanackan så blir man glad igen.

Jag har även två födelsedagsbarn att gratulera den här veckan:



Grattis Morfar! Älskar dig! ( Tisdag 12/1)




Grattis Hjärtat! Hoppas du fick världens bästa 7-årsdag! Älskar dig! (Torsdag 14/1)

Önskar er alla som läser det här en trevlig helg!

Josefin

9-10/1 2010

Hejsan Svejsan!

Nu är heölen förbi igen och fort har det gått. Myckte bra helg har det också varit!

Lördag:
Sov ut och tog det lugnt på förmiddagen. Efter att jag gjort iordning mig så åkte jag och mötte Sarah i Ridgefield, vi besökte Starbucks. Efter det åkte vi hem till henne och bara slappade, skönt. Vi planerade även alla roliga saker vi ska  göra i vår. Det blir många roliga saker som kommer hända, jag längtar! Vid 16 tiden åkte vi till Sarahs kompis som ska flytta till en annan stad. Sarah lämnade en present till henne och vi pratade lite. Trevligt! När vi prata klart så åkte vi vidare mot bion. Vi bestämde oss för att se Avatar i 3D. Så vi åkte och köpte lite godis och sen åkte vi tillbaka i bion och vi fick köa in till biosalongen för det var fullsatt. Jag trodde inte filmen skulle vara superbra i och med att jag inte gillar fantasy  och overkliga saker så mycket. Men samtidigt hade jag hört så mycket om den och var nyfiken. Och den var faktiskt riktigt bra och verkligen sevärd. Ni som inte har sett den, se den! Den var verkligen bra, mycket bättre an jag trodde den skulle vara. Filem var nästan 3 timmar så var inte hemma föranns efter midnatt. Men då sov jag gott när jag gick och la mig. Mycket lyckad och rolig kväll!




3D, därav glasögonen


Söndag:

Var meningen att jag skulle gå upp kl.9 men jag försov mig och vaknade inte föranns 10 tiden. Attans, jag som skulle ringa mamma. Men hann ringa henne en snabbis i alla fall och vi bestämde att vi skulle skypa nästa söndag och då ska jag inte försova mig. Saknar ju min lilla mammsing! Efter jag pratat med mamma kom Tibro Maria hit för vi skulle på Au Pair möte i Danburry! Vi slappade lite hemma hos mig och sen var det dags att bege sig av. Vi hyrde skridskor och begav oss ut på isen. Just i det tillfället insåg jag hur dålig jag är på skridskor, ingen isprinsessa alls haha. Men jag lyckades åka runt några varv i alla fall och till slut fick jag hyfsad kläm på det. Jag ramlade faktiskt inte en enda gång, bra där Josefin! Efter några vändor, kort och filminspelningar kände jag dock att det inte var värt att utmana ödet mer så vi begav oss. På hemvägen så spelade vi hög musik som bara den och spelade även in en rolig film. Eller vad säger du Maria?! Haha! När Maria släppt av mig så åkte jag och mötte upp Sarah i Ridgefield. Vi fixade lite banken och sen umgicks vi mest hela kvällen och hade det trevligt, så kul att umgås med henne! Kom hem vid 22.30 , måste nämligen vara hemma vid den tiden när jag jobbar dagen efter men det är helt okej. La mig vid 23, laddade batterierna inför kommande arbetsvecka med 8 timmars sömn, Perfekt, nu är jag redo för veckans utmaningar!




Isprinssesan Josefin, eller inte haha!




Jag och Maria!


7-8/1 2010

Hejsan bloggen!

Hoppas att allt är bra med er därute! Har hört att ni hade det väldigt kallt hemma i Sverige, vi har det ganska kallt här med men inte riktigt lika kallt som ni har det. Skönt det, för oss i alla fall!

Tors-fre:
Dessa dagar bestod i av det vanliga.  Tvättta, göra läxor, busa, ha brottningsmatcher, leka ute i snön, playdates, skypa med Sverige m.m. Vanlig vardag det vill säga. Jobbade kväll i fredags då mina värdöfräldrar skulle på någon jobbfest. Men det gick bra, jag och L hade en mysig kväll tillsammans. Vi kommer verkligen närmare och närmare varandra, vilket är jättekul! Ja, det var inte så mycket mer som hände de här dagarna, allt rullade på som vanligt. Vilket också är skönt, arbetsveckan gick väldigt fort.


4-6/1 2010

Hejsan!

Nu har vardagen rullat igång här borta igen. Om jag ska vara ärlig så kännns det riktigt bra, skönt med rutiner och bra för både L och mig. Tiden går också väldigt fort när rutinerna kommer tillbaka!

Måndag-Onsdag:
Dessa dagar har bestått av storhandling, städning, tvättning, jobba, läxläsning, utomhus lek, x box, skypa med Hannah  som var det bästa och det värsta var att säga hej då till Linnea. Hon åkte hem imorses och nu skulle jag tippa på att hon är framme i CA. Hoppas att du får en jättebra resa gumman och hälsa Sverige från mig! Allt går bara bra med L och han mår bra. Vi blir tajtare och tajtare för varje dag och har väldigt kul tillsammans. Imorgon ska jag nog träffa Sarah och vi ska planera in lite roliga saker nu i vår, så hoppas allt går vägen.




Du är redan saknad här Linnea. Men vi får träffas när jag kommer hem till Sverige!

Nu ska jag gå och ta en dusch och sen kolla på en film som min värdmamma hyrt. I love you, Beth Cooper tror jag den heter. Den skulle tydligen var bra så det får vi hålla tummarna för. Har föresten fått två fina kort i veckan , ett av farfar Kalle som jag blev jätteglad för och sen ett från Erik och Ellinor! Alltid kul att få post så tack så mycket!

Nu väntar duschen! Ha det så bra alla så hörs vi snart igen!

Josefin

1-3/1 2010

Hejsan!

Vad konstigt det kändes att skriva 2010 istället för 09. Men jag vänjer mig nog snart. Tänk att det redan är 2010, kan knappt förstå det. Men jag känner på mig att det här året kommer bli riktigt bra och jag ska verkligen göra allt för att det ska bli ett superår. Hade ett bra 2009 när jag tänker efter. Hann med mycket som att ta studenten med bra betyg, flytta till USA och allt som det har medfört. Ett bra år var det allt! Men nu ska jag uppdatera er lite om helgen som har gått

Fredag:
Vaknade upp hos Jackie, där vi hade firat nyår. När vi hade vaknat till liv så började vi packa hennes väskor. Hon åker nämligen hem snart. Så vi packade hela förmiddagen. Efter det åkte vi hem till Linnea och bara umgicks lite. Vi var ganska sega allihoppa så det blev inte så mycket vettigt gjort. Linnea ville i alla fall åka och äta på Olive Garden för sista gången innan hon åkte hem. Så det gjorde vi. Jag tog brocoli och kyckling den här gången, supergott! Vi tänkte hitta på något kul efter men alla var så himla trötta och sega. Vi bestämmde oss för att åka hem var för sig så jag kom hem redan vid 22 tiden. Men det var helt okej, var ändå trött och slö som bara den. Det var riktigt skönt att komma hem också, hade inte träffat varken min värdmamma eller L på en vecka. När jag kom hem så trodde jag att L hade somnat men helt plötsligt kommer det nerspringandes en mycket glad liten 6-åring och ger mig världens största kram. Oh, vad jag hade saknat honom, min lilla buse. Det kommer vekrligen bli svårt att lämna honom, det känner jag redan nu. Usch, villl inte ens tänka på det!

Lördag:
Gick upp vid 9 tiden och gjorde mig iordning. Vid 10 mötte jag upp Sarah. Vi skulle nämligen fixa en hej då fest som överaskning för Linnea, Jackie och Marianne. Så vi åkte runt och köpte presenter,tårta, ballonger m.m. Sen åkte vi hem till Linnea där Sarah tog med henne och Marianner för att hömta Jackie. Medans de var borta förberede jag allt. Det blev riktigt bra. När de kom tillbaka överasskade vi dem med tårta och presenter, jättekul! Linnea blev jätteglad så det var jättekul att se! De andra raktionerna var de lite delade meningar om men strunt samma. Kul att Linnea blev glad i alla fall! Efter det så slappade lite hemma hos Linnea och sen åkte vi och åt på en jättegod sushirestaurang i Ridgifield. Det var jättegott och hyfsat billigt! Dit ska jag ta Malena någon gång. Hon kanske kommer på lördag föresten, hoppas det! Efter sushin åkte vi och hyrde film, det fick bli My life in ruins. Det var en helt ok film. När filmen var slut så skjutsade Sarah hem mig, snällt! Vi hade en riktigt välbehövlig och bra pratstund i bilen.  Kom hem vid typ 23 tiden, så då blev det sängen. Var hyfsat seg forfarande haha.



Jag, Linnea, Jackie, Marianne och Sarah

Söndag:

Sov ut och sen slappade jag tills typ 13 då jag började jobba. Vi tog ner allt julpynt och jag lekte lite med L. Vi busade runt, spelade x-box och lite vanliga spel. Det var riktigt roligt! När jag slutade vid 17 tiden så åkte jag till Linnea, hämtade upp Sarah på vägen. Hemma hos Linnea umgicks vi bara, får ta vara på tiden i och med att hon åker på onsdag. Det var allt lite sorligt när man satt där. Hon fick jättefina hej då presenter av sina värdföräldrar. Ett stort fotoalbum och ramar som barnen gjort. Sen läste mamman också upp ett jättefint brev, oh det var så himla fint. Men Linnea förtjänar det verkligen! Var meningen att vi skulle säga hej då men hade inte alls lust för det så vi sköt fram det tills på tisdag istället. Åkte hem vid 22 eftersom jag har curfew kl.22.30. Men det var helt okej i och med att jag ändå ska träffa Linnea på Tisdag igen! Var lite sorglig kväll med ändå rolig och jag kommer verkligen sakna Linnea! Men vi får se till att träffas när jag kommer hem till Sverige, vi bor ju trots allt i samma hemland!



31/12 09 Nyår

Nårsafton inledes med en lååång sovmorgon till kl.11.00. Ritigt skönt! Tog det bara lugnt och slappade fram tills två tiden. Gjorde mig iordning till kvällen nyårfirande och sedan kom Jackie och hämtade mig. Vi åkte till stop&shop och handlade lite mat till kvällen och efter det åkte vi för att hömta Linnea. Vi åkte hem till Jackie och började laga mta och efter ett tag anslöt sig även Marianne, trevligt! Vi ville äta något typiskt amerikanskt så det blev hamburgare , pommes och sallad. Det var riktig gott. Efter det åt vi lite efterrätt och satt och pratade ända tills klockan var kvart i tolv. Då var det dags för att slå på tv:n för att se firandet från times square, NYC. Vi såg the ball dropp. Det var jättekul att se något så typsik amerikanskt. Vi skålade i champange och hade det mysigt!  Efter det satt vi och pratade mer och vi kom inte i säng föranns tre tiden. Men det var det värt. Hade en jättebra och mysig nyår med några av mina bästa vänner här borta på andra sidan Atlanten.







Jag, Marianne, Linnea och Jackie

30/ 12 Semester

Onsdag:
Vaknade upp hos Malena och vi hade en väldigt lugn förmiddag. Efter ett tag drog vi oss till Target och tittade runt lite. Hittade lite småsaker och Malena fick några ärenden uträttade. Vid 12 tiden var jag tyävrr tvungena att gå för att hinna med tåget hem. Jag tog rätt spårvagn och kom med tåget så allt gick bra, riktigt stolt äver mig själv faktiskt. Kom dock på att jag inte hade fixat skjuts hem från tågstationen så fick lite panik. Ringde upp i princip alla i min telefon bok och tillslut fick jag napp, efter några nervösa minuter. Jackie kom och hämtade mig, räddare i nöden. Hon skjutsade hem mig, jag packade upp tog en snabbdusch och sne åkte vi till mallet med Linnea och Marianne. Vi tittade tunr lite och Linnea fick några av sina sista ärenden uträttade. Hon åker ju snart, usch vad sorligt! Min fina svenska vän! Kom hemd vid 22 tiden och då slappade jag lite och sen gick jag och la mig, sov riktigt gott i min egna säng!

27-29/12 Boston

Nu kommer min uppdatering om min underbara minsemester i Boston. Verkligen tre roliga dagar och när Malena och Josefin är i samma stad kan det ju inte bli  misslyckat eller vad säger du Malenis?

Söndag:
Vi gick upp hyfsat tidigt för bussen avgick vid 9 och vi var tvungna att vara där vid halv. Men det gick bra och alltid lättare att gå upp när man har något roligt att se fram emot! Vi hade tur och fick jättebra platser på vägen dit, gött för oss med långa ben eller vad säger du Malena!? Efter 5 timmar var vi äntligen framme. Vi började gå mot vandrarhemmet och vi hittade gatan direkt. Snacka om bra skills vi har, i hela stora Boston så hittar vi rätt gata omdelbart. Vi är bäst! När vi kom fram till vandrarhemmet som för övrigt var helt okej. Vi gick bara upp och lämnade våra saker och sen gick vi ner igen. Vi mötte även upp en annan vän från au pair skolan, Maggie. Hon bor strax utanför Boston så hon kom in för att visa oss runt lite, snällt! Vi gick ut på stan för att kolla runt lite . Vi såg många fina ställen bla den kända parken, fina byggnader och Bostons stadskärna. Boston är en sån himla fin stad med fina byggnader och mysiga små gränder. Liknar Stockholm till utseendet, helt underbart! Vi hade en jättemysig stadsrunda och avslutade med den att ta tunnelbanan till Harvard men det var så mörkt så man såg inte så mycket. Vi satte oss för att äta middag på en jättemysig restaurang. Jag  tog lax med potatismos, jättegott! Vi satt och prata en bra stund, så himla mysigt. Vid 10 tiden gav vi oss tillbaka till vandrarhemmet där vi somnade gott efter en lång med mycket rolig och mysig dag 

Måndag:
Gick upp hyfsat tidigt och ner för att äta frukost. Målet för dagen var shopping. Kan det bli annat än bra? Efter frukosten tog vi tunnelbanan till ett stort shoppingcenter. Där gick vi hela dagen och jag handlade mycket fina kläder, likaså Malena. Vo hade en bra teknik och tog en våning i taget. Det var ju rea på allt också, vilket var ännu bättre. Efter ett tag tog vi en matpaus, det  fick bli sushi. Väldigt gott! Efter det tittade vi runt lite till, jag tror att vi var där inne i 8 timmar. Men så blir det lätt med billiga kläder och två shopping galna tjejer. Några av sakerna jag fick hem var två par jeans, träjor, t-shirts m.m. Efter shoppingcentret så åkte vi downtown igen för ytterligare lite shopping. Hittade lite mer, linnen, tunikor, koftor m.m. Vi var inte klara med shoppingen föranns sju tiden så gick tillbaka till vandrarhemmet, tog en snabb dusch och sen gick vi ut och åt.  Vi gick till en restaurang som hette Unos där vi åt trerätters för  17 dollar, ca 150 svenska kr. Billigt, bra och gott! Satt där och pratade en liten stund och sen gick vi tillbaka. Pratade en bra stund och sen tror jag att vi äntligen kom i säng vid midnatt.

Tisdag:

Sista dagen i Boston och det blev en dag full med att kolla på allt som Boston har att erbjuda. Vi började med att åka till Harvard, doowntown, till något känt torn. Harvard vat för övrigt jättefint och mäktigt. Tog mycket fina bilder där, eller vad säger du Malena? Det var dock isande kallt i Boston just den här dagen, har nog   aldrig känt av en sån hemsk kyla . Usch och fy! Men hann även med att köpa en Harvard tröja, lite typsikt turistigt men kul att ha i alla fall! Vi gick runt lite mer men vi klara inte av kylan så länge så vi gick tillbala till vandrarhemmet. Vi satte oss i lobbyn och pratade och helt plötsligt var det dags för att  gå till bussen. På vägen hem fick vi två säten var, väldigt bra. Vi borde alltid ha det Malena, vi behöver det med våra långa ben eller hur ?! Hemresan tog lite längre tid på grund av en olycka på motorvägen men det gick helt okej i alla fall. Kom tillbaka till NY vid 11 tiden och vid midnatt var vi hemma hos Malena. Båda var ganska trötta så vi gick och la oss så fort som möjligt!












Harvard!



Staty på mannen som grundade Harvard!


 Jag och Malena

( Har fler bilder men Malena har dem på sin kamera)

Tack för en underbar semester Malena. Det var jättekul och vi måste åka på mer semestrar ihop under det här året, thats for sure. Jag hade superkul och jag kommer alltid att minnas dagarna i Boston med dig!

26/12 09 Semester

Första semesterdagen:

Lördag:
Vaknade upp på väldigt bra humör, det var ju första dagen på min semester. Härligt!  Morgonen gick åt att packa och sen tog jag 12 tåget till NYC. Efte lite spårvagnsåkande och gående kom jag hem till Malena. Det var jättekul att se henne, hon är jämt så glad så man blir på riktigt bra humör. Hemma hos henne var också två av hennes kompisar, cc och Thomas hette dom. Jättetrevliga! Vi slappade mest och sen beställde vi hem lite kinamat, gott! Efter det tänkte vi gå på bio men det var jättelång kö när vi kom dit så vi hoppade det. Vi vandrade runt lite i Brooklyn och sen gick vi hem. Vi kollade lite på en film och pratade. Jättetrevligt! Efter det gick vi och la oss, vi hade ju trots allt en hyfsat tidig morgon framför oss!

RSS 2.0