25/12 09

Hej Hej!

Idag har det då varit julafton i USA, en mycket mysig sådan! Det började med att L kom in och väckte mig vid klockan åtta. Han var så glad så han nästa hoppade. Han bad mig att öppna min julstrumpa som tomten hade lagt på min säng. I där fick jag godis, tuggummi, kort m.m. Lite småsaker så där, mysig tradition. Den traditionen ska jag också ha med min framtida familj! Efter det var det dags att gå ner och se om tomten hade kommit. Det hade han och det svämmade nästan över av paket vid granen och L kunde inte vara mer nöjd och jag har nog inte sett någon mer nöjd pojke någon gång, han var så söt. Vi började julklappsutdelningen direkt och det tog sin lilla tid men det var jättemysigt. Alla satt där i sina pyjamaser och nyvakna. Jag fick jättefina julklapper av min värdfamilj som bestod av 200 dollar, ett halsband med mitt namn ingraverat, ett inramat kort på mig och logan och sist men inte minst två Broadway biljetter till The Lion King på Broadway. Oh, de är så snälla och jag blev verkligen hur glad som hälst. Hade inte alls förväntatt mig allt det. Jag fick även ett kort av dem där de tackade mig för allt jag gjorde, det var verkligen uppskattat, de är helt underbara. De fick även presenter av mig som var ett halsband till min värdmamma, en tröja till min värdpappa och en fotoram med kort på L. De blev jätteglada så det var kul! Efter julklapps utdelningen städade vi upp allt och satt och pratade lite, mysigt! Föresten, mamma , mormor och morfar. Hela familjen blev jätteglada för julklapparna de fick av er och tackade så jättemycket! Efter det gick jag upp och duschade och sen åkte jag iväg på julfest i Jackies hus. Det var mysigt och verkligen jättemycket mat, gott! Fick även en julklapp av dem, ett presentkort på 15 dollar. Verrkligen jättesnällt och något jag absolut inte hade räknat med! Nu har jag precis kommit hem och känner att jag får börja packa inför min semester för imorgon åker jag in med tåget och möter upp Malena. JIPPI! Det ska bli SÅ kul att träffa henne igen, vi har så himla kul tillsammans! Jag måste säga att efter omständigheterna har jag haft en jättebra jul även om den varken innehöll Kalla Anka, svensk julmat eller mina nära och kära. Det har jag min underbara värdfamilj att tacka för !




Frosty och Tomten hälsar oss God Jul när vi kommer hem!





Svenska presenter från mamma, mormor, morfar och Jimmy. Fick även ett jättefin kort av Marie av
flickorna!



rt
Julklapparna av min fina värdfamilj!




Hjärta på dem!




Framför granen!


Nä , nu måste jag börja packa för imorgon börjar min semester. Jiho! Nu tar vi Boston med storm Malena. Hörs när jag kommer hem på fredag. Ha det så bra så länge!

Många Julkramar

Josefin

24/12 09 Julafton

Hejsan!

Idag är det julafton i Sverige. Började dagen med att skypa med alla på pappas sida. Det var jättemysigt och de var jättekul att få se Simone och Lovise igen, de växer så det knakar. Jag öppnade även mina presenter som bestod av ett kort, pepparkakor och toffife. Tack så jättemycket, det var väldigt uppskattat ska ni veta! Efter jag hade pratat med dem blev jag lite ledsen men det gick snabbt över som tur var. Sakande dem så mycket just då, allt blev så påtagligt och jag önskade för första gången på 6 månader att jag kunde vara hemma, om det så bara vore för en liten stund. Bara kunna krama om alla igen, de som jag älskar och betyder mest för dig. Jag ÄLSKAR min släkt, de är BÄST! Efter att jag pratat med dem gick jag och hjälpte min värdmamma med lite olika saker. Sen var hon tvungen att åka iväg och fixa lite ärenden så jag och L var ensamma hemma. Jag lät han spela lite dator medans jag skypade med mammas sida. Det var jättekul att se alla igen, jag har inte sett dem på 6 månader i och med att jag alltid ringer på hemtelefon. Men de såg ut som de alltid gjort , om inte bättre! Det var jättekul att se men lite jobbigt. Jag insåg även efter det här samtalet att jag saknar dem väldigt mycket, särskilt mamma. Min bästa mamma, älskar dig! Öppnade även mina presenter som bestod av halsband, örhängen, fotoalmenacka, läppbalsam och en guidebok om Boston. Tack så jättemycket!  Efter det samtalet så skulle jag och L göra knäck. Jag tänkte att det kunde vara lite kul. Jag började och allt såg bra ut, gjorde det i micron! Men sen blev allt bränt och helt fel så fick slänga det. Haha, jag som var så duktigt på och baka när jag var liten. Undra vart de färdigheterna tog vägen, försvann på flyget till USA kanske?!. Efter det misslyckade baket så lekte vi och när min värdmamma  kom hem åkte vi iväg till kyrkan för att gå på julgudstjänsten, det var jättemysigt med alla ljus och så. Kul att se det! När vi kom hem så började folket rulla in, för vi hade nämligen en stor julfest på kvällen. Min familj här har tydligen sitt stora firande den 24 på kvällen varje år . Det var trevligt folk och god mat. Jag hade det jättetrevligt hela kvällen. Vid midnatt så gick vi alla och la oss, L var jätte excited inför tomtens ankommande, men tomten kommer inte så länge han är vaken så han gick och sov så att tomten skulle ha någon möjlighet att komma, så gulligt!



Från mig till er alla, en riktig god jul!

21-23/12 09

Hej Bloggen!

Här kommer en uppdatering om de tre första dagarna på julveckan!

Måndag-Ons:
De här dagarna gick mest åt julbestyr+ det vanliga. Vi slog in presenter, pyntade, lagade mat, handlade m.m. Jag och L bakade även pepparkakor, de blev mycket lyckade! Min tyska vän Sarah kom även över en dag och vi planerade allt inför Linneas och Jackies hemgång, nu gäller det bara att göra verklighet av planerna men det ska nog gå bra. Jag och Malena, min fina vän i Brooklyn styrde även upp vår semester. Jag har nämligen semester från och med lördag den 26 december till lördag den 2 januari. Det ska bli skönt. Så nu på lördag kommer jag åka till Malena och vi ska gå runt och titta i NYC och bara njuta av alla fina judekorationer. På söndag morgon ska vi åka vidare till Boston och stanna där tills tisdag kväll. Vi kommer besöka Harvard, shoppa och även möta upp Maggie. En annan vän från au pair skolan. Det ska bli jättetrevligt så ser verkligen fram emot det! Har även hunnit med massa annat som har med julen att göra och vi börja känna oss färdiga nu, skönt! Nu ska vi börja njuta av julen, det här kommer bli bra !



Pepparkakorna!


17-20/12 09

Hejsan bloggen!

Nu kommer en uppdatering om de senaste dagarna. Har inte hänt alls mycket,  på grund av snöoväder i helgen så jag blev fast i huset.

Tors- Sön:
Dagarna har mest bestått av att ta hand om Logan, kolla på film, göra läxor, playdates, slappat, tvättat m.m. Ingen märkvärdigt. En sak som var speciellt dock var att min underbara vän Angelika fyllde 17 år i fredags, GRATTIS igen gumman. Älskar dig och saknar dig som bara den. Även Gun fyllde år samma dag, GRATTIS! I lördags sa de att det skulle bli en jättehemsk storm men den blev inte så farlig som folk trodde vilket var skönt. Men snö har vi nu i alla fall, ca 3 dm. L är överlycklig och förhoppningsvis får vi en vit jul, det lutar åt det! Härligt! I  dag, söndag var jag även med min värdfamilj i kyrkan, det var mysigt. Har haft en lite långtråkig helg men det har gått bra, kanske var välbehövligt att bara ta det lugnt en helg. Ladda inför julveckan, det kan säkerligen behövas. Det ska verkligen bli spännade att fira jul här, undra hur det kommer bli? Mysigt hoppas jag! Kommer säkerligen sakna min egen familj den 24 men jag ska ju skypa med dem i alla fall, alltid något!! Nästa år kommer jag fira med er på riktigt, thats for sure! Älskar er världens bästa!

Nu ska jag gå och äta middag och sen får vi se om jag avslutar denna helg med en film!

Ha det så bra alla!

Kramar

Josefin

14-16/12 09

Hejsan Hoppsan!

Nu tänkte jag klämma in en liten uppdatering så här i mitten av veckan.

Måndag:

Morgonen med L gick bra och när jag kom tillbaka så plockade jag iordning och sen skulle jag bara lägga mig och vila  några minuter men det  blev visst några timmar så gick inte upp föranns halv tolv igen. Hoppsan! Men det var väl säkert välbehövligt, får trösta mig med det.  Resten av dagen svarade jag på mejl, tvättade och skrev lite här i bloggen. Vid halv fyra hämtade jag L, vi gjorde läxor och sen åkte han+ min värdmamma på simning. Fick dock möta henne halvvägs för hon var lite sen men det gick bra. När jag kom hem gjorde jag iordning mig lite snabbt och sen åkte jag på LCC möte. Möte för alla au pairer som vi har en gång i månaden. Det var i Linneas hus i och med att min LCC är hennes värdmamma. Vi åt mat och lekte en sånglek. Det var riktigt roligt och jag träffade en tjej som bor här i suoth salem som heter Ruby och hon verkar jättetrevlig så ska försöka prata lite med henne. Mina tjejer åker ju hem snart så känner att jag måste utöka min kompiskrets lite. Men det var ett trevligt möte och jag kom inte hem föranns tio tiden och då gjorde jag inte så mycket mer på kvällen, la mig i någorlunda tid. Skönt!

Tisdag:
På förmiddagen åkte jag till posten och fixade lite. Vilket tog sin lilla tid, köpte bland annat frimärken till mina julkort. Skönt att få det gjort. När jag kom hem ringde jag och prata med Jannike, var jättekul ! Efter det så fixade jag iordning min värdmammas 200 julkort, visst är jag bra snäll ibland. Vid tre tiden kom min värdmamma hem med mina julkort och jag blev jättenöjd så hoppas att ni som får dem i Sverige blir nöjda. Jag gick och hämtade L, gjorde läxor och sen åkte vi till karaten. Han var jätteduktig och efteråt åkte vi med grannen till Target för att han skulle köpa en julklap till en kompis. Kom hem vid halv åtta, gjorde middag och sedan gick L och la sig. Jag satte mig i mitt rum och började med mina julkort. Det tog sin lilla stund men vid midnatt var nästan alla helt klara, jag ska fortsätta på onsdag morgon. Ska försöka posta dem då också så att de hinner fram innan jul. Det är ju lite det som är meningen. Så det var en mysig kväll med pyssel och julmusik hihi.

Onsdag:
Morgonen gick bra och när jag kom hem och hade fixat iordning med lite saker så åkte jag till postkontoret. Känns som jag är där varje dag nu för tiden haha. Men jag postade mina julkort så jag hoppas ni som får dem blir nöjda och hoppas att jag  inte har glömt någon, det vore ju bra retligt. Åkte även in till Ridigfield för att tanka och sätta in pengar på kontot. När jag kom hem så kollade jag runt lite på vad jag och Malena kan göra på vår semester och det ser ut att bli Boston den 27-29 december. Ska kolla buss imorgon och Malena ska kolla boende. Det skulle vara kul att se den staden. Hann även med att ringa massvis med underbara personer från Sverige idag. Hannah, mormor, pappa, pontus, gammlefarmor, Marie, Simone och Lovise och sist men inte minst Angelika som jag inte har pratat med på telefon sen jag kom hit. Kan ni förstå att jag inte hade pratat med henne på ca 6 månder. Det var SÅ  underbart och höra hennes röst igen. Tack för det samtalet, det gjorde min dag gumman!. JÄTTEKUL att prata med er alla, ni är underbara! Gick och hämtade L, hem gjorde läxor, tog på han sin scout uniform och sen rensade hans leksaker som han har i källaren. Så nu har vi rensat alla leksaker inför jul vilket känns jätteskönt! Vi hann även plocka upp hans lego. Sem åkte han och min värdmamma iväg till kyrkan för att öva på ett julspel han ska ha på söndag och efter det var det avslutning för club scouterna. Jag var där och titta och  hans grupp var jättesöta när de sjöng deras julsång som var Jingle Bell. Kom hem vid halv nio tiden så jag har inte gjort så mycket mer idag. Funderar på att svara på lute mejl men kanske tar det imorgon istället. Blev helt plötsligt så trött. God natt på er alla!




Josefin




Måste medge att jag saknar sommaren när jag ser den här bilden!



12-13/12 09

Hejsan bloggen!

Nu kommer en uppdatering om helgens bravader. Men det var ganska lugnt om jag ska vara ärlig!

Lördag:
Jag och Sarah vaknade upp vid 9 tiden. Vu gjorde iordning oss, åt frukost. När vi var klara åkte vi och hämtade Jackie. Sen åkte vi vidare till mallet. Där spenderade vi i princip hela dagen och jag blev en tjocktröja, halsband och en längre sticka tunika rikare. Allt inhandlades på den bästa affären forever 21. Vi åt också lite och jag fixade mina ögonbryn. Ont som bara de gjorde det men det var värt det i efterhand. När  vi var klara till mallet så åkte vi hem till Sarah och hon och Jackie gjorde appfelstarude, typ tysk äppelkaka till vår au pair julfest som vi skulle ha på söndag. Vid 19 började hon jobba så då åkte vi och titta på Kohls, där hittade jag en till tunika och ett fint linne, efter dte åkte vi hem till mig och kollade på en film. Det blev he`s not that in to you.  Den var riktigt bra och jag rekomenderar den verkligen. En sån där mysig film!

Söndag:
Gick upp vid halv tio tiden. Gjorde lite frukost och sen bakade jag chokladbollar till au pair mötet. Efter det kom min värdmamma hem och jag hjälpte henne att julppynta och vi satte in ljus i granen. Precis när vi var till 90% klara och bara skulle ta i typ 10 ljus till så slocknar allt, alla lampor gick sönder. USCH vad retligt det var! Det var bara att ta ner alla och börja om från början igen. Min värdmamma åkte iväg och köpte fler ljus och när hon kom hem började vi om igen. Undert tiden fick jag även reda på att au pair mötet var insällt men det gjorde inte så mycket. När ljusen äntligen var i så började vi  att pynta den och sen jobbade jag några timmar. Fick även en egen julstrumpa och julgrans prydnad. Två kompisar till L kom över för en playdate och vi bestämmde oss för att göra ett pepparkakshus, det var nog århundradets sämsta ide. Haha, det gick verkligen inte bra någonstanns. Men tillslut när jag trodde att vi hade fått ihop det och jag sa till alla barnen att absolut inte röra det  för då kommer det gå sönder. Men lilltjejen rörde det och hela huset brakade ihop.  Haha, vilken katastrof det var men barnen hade det roligt  i alla fall så det var ju bra!Efter det spelade vi lite spel och sen var det dags för dem att åka hem och jag lekte lite till med L och sen var jag off.  Kollade på sänsongsfinalen av mammas pijkar, rikttigt bra program. Synd att det är slut nu. Efter det slappade jag mest och kollade på en film, just my luck hette den. Var riktigt bra den med!  Hade verkligen en mysig söndag med min värdfamilj trots ett misslyckat pepparkakshus!







Min tomte som hänger på min dörr!




Min julstrumpa!




Vår fina gran !







9-11/12 09

Hejsan svejsan!

Nu skriver jag en liten sammanfattning om slutet på arbetsveckan. Äntligen är det fredag och det betyder helg. Det gillar vi!

Onsdag:
Idag ringde skolan kl fem imorses för att säga att det var en så kallad snowday. Det vill säga att skolorna höll stängt på grund av snön. Så det var bara att inse att det skulle bli 10 timmar arbstesdag, men det är bara att gilla läget. Jag lät L få sovmorgon så han vaknade inte föranns efter 8. Vi gjorde iordning oss och  åt lite frukost. Eftersom det var så mycket snö ute så passade vi på att gå ut. Vi var ute ca 2 timmar och lekte med grannarna och sen gick vi hem och åt lunch. Efter lunchen kom en av grannarna över för en playdate som mestadels bestod av att vara ute och bygga snögubbar, ha snöbollskrig m.m. Playdaten slutade vid fem tiden och då spalde L lite dator och jag fixade middag. Det blev kycklinsoppa, det var omtycket så det var kul. Jag gjorde iordning L för boyscouts och när hans pappa kom hem åkte de iväg och jag var ledig. Pratade lite med min värdmamma när jag kom hem och sen började göra lite julfint på mitt rum. Gick ganska bra, jag är ju inte den mest kreativast männsikan. Men det var bra för att vara mig i alla fall. På kvällen kollade jag ett avsnitt av Ullared, ritkigt roligt program. Kul att höra alla dialekter,  jag hör dem verkligen tydligt nu för tiden. På både gott och ont haha.



Torsdag:
Idag var det skola för L igen så jag hade ledigt på dagen. Men det var fullt upp ändå. Jag städade upp lite och sen pratade jag med Hannah och gammel farmor. Hann med att tvätta med. Vid 11 kom Tibro Maria och frågade om jag kunde följa med henne till den skandinavsika affären så, så fick det bli. Var riktigt trevligt, hade ganska mycket sen IKEA men jag köpte bara en julmust, sirap så jag och L kan göra knäck och en maraboue. Det går alltid åt! Vi åt lunch där och sen kom jag hem vid 13 tiden igen. Åkte direkt till Kohls, hittade näst sista julklappen och sen fixade jag en annan julklapp som tog en bra stund. Men kom hem vid kvart över tre så slängde i mig lite mat och sen gick jag och hämtade L.  Vi gick hem, gjorde läxor supersnabbt och jag satte på han karatekläderna. Men karaten blev inställd visade sig så vi stressade lite i onödan. Men då badade jag L istället och sen gjorde jag kyckling med ris till middag. Det gillade han med,kul! Efter middagen städade jag upp och min värdpappa kom hem. Jag åkte iväg till Ridgifield med Jackie. Vi åkte först till Subway för hon var hungrig och efter det åkte jag och köpte min absolut sista julklapp, (hoppas jag). Efter det mötte vi Linnea på Dunkin Dounuts. Var ritktigt roligt att sitta och prata med dem, mina fina vänner! De båda åker hem snart, Linnea åker hem i början va januari och Jackie en vecka senare. Det kommer nog bli tufft men det är inget att börja oria sig för nu. Vi får se till att ha väldigt roliga veckor som är kvar istället. Kom inte hem föranns halv elva , samtidigt som min värdmamma. Vi pratade  lite och sen gick jag och la mig.

Fredag:
Morgonen gick hyfsat bra med L. Efter han åkte till skolan tog jag en dusch och sen åkte jag och storhandlade. OJ, vad mycket det blev. Tur att jag inte behövde betala hehe. Efter handlingen plockade jag upp allt, sätte på en maskin tvätt och sen svarade jag på mejl och skrev det här inlägget. Min värdmamma åkte och hämtade L på skolan idag så de kom hem vid 16 tiden. Då lekte jag och L med lego och sen åkte han och min värdföräldrar iväg till Philadelphia. De ska spendera helgen där ihop med en va L`s systrar. Så jag har huset för mig själv till lördag kväll. När de åkte så åkte jag och skickade iväg alla julklappar till Sverige. Dyrt blev det men det är det värt. Hoppas att ni alla som får klappar gillar dem! Jag kommer skicka alla julklappr till mamma, hon är så snäll och agerar lite jultomte. Tack Mamma!Efter  det åkte jag in till Ridigifield, sätte in pengar på mitt konto och kollade runt lite på Kohls När jag var klar med så gick jag till stop shop och mötte Linnea och Sarah. Vi köpte ingredienser till kvällens middsag som skulle bli tacos. Har inte ätit det sen jag kom hit så det var verkligen efterlängtat och väldigt gott! Efter handlingen åkte vi hem till mig, jag var ensam hemma som sagt så vi passade på att vara här. Vi fixade middag och Jackie och Marianna kom också, trevligt! Vi hade en jätterolig kväll med god mat och framför allt mycket prat och skratt! Vid midnatt börjae folket dra sig hemåt men Sarah stannade och sov över. Det var skönt att slippa sova själv i det här stora huset.

7-8/12 09

Hej bloggen!

Nu är det tisdag kväll och jag sitter här och njuter av att slippa läsa spanska. Det är så skönt. Men jag väntar fortfarande på mitt certificat som jag ska få. Hoppas det kommer snart, börjar bli lite orolig.

Måndag:
Morgonen med L gick bra och efter att jag släppt av honom gick jag hem. Fixade iordning och sen åkte jag in till Ridigifield och fixade med lite julklappar, nu har jag bara en kvar och den ska jag fixa på onsdag. Sen är det helt klart både för sverige folket och för min värdfamilj. Ska försöka att skicka iväg det på lördag , då kommer det garanterat fram till jul. Hoppas jag i alla fall! Kom hem vid lunchtid, tvättade mina kläder, pratade med Hannah och sen hann jag inte med så mycket mer. Jag gick och hämtade L, vi gick hem, gjorde läxor och sen gick vi till grannen och hade snöbollskrig. Det var riktigt roligt, jag älskar snö! Min värdmamma kom och hämtade upp honom och de åkte iväg på simning. Jag gick hem, gjorde middag och sen åkte jag iväg till Jackie. Jag blev bjuden på middag och sen hjälpte jag dem att pynta deras gran. Vilket projekt säger jag bara, jösses. Jag fattar inte hur amerikaner orkar vara så överambitiösa ibland. Kom hem vid 22 tiden och då plockade jag bara lite iordning i mitt rum innan det var dags för sängen!

Tisdag:
Gick bra med L på morgonen. När jag släppt av honom gick jag hem. Gjorde iordning och började skriva ikapp bloggen+svara mejl. Det tog hela förmiddagen så efter det så hjälpte jag min värdmamma att julpynta, fixa julkort m.m. Det gjorde vi ända tills Logan kom hem, då vi gjorde läxor. Sen eekte vi, pyntade och jag gjorde iordning middag. Blev mest rester men det funkar det med ibland! Nu har jag precis kommit upp till mitt rum och klockan är redan 21.00. Vad ska jag hitta på nu då, hmm. Kanske blir att kolla på svensk internet tv eller läsa boken? Jag får fundera lite men ska nog komma på något!

Ha det så bra alla i Sverige land! 

Josefin


6/12 09

Idag fyller en av mina allra bästa vänner år! Synd att vi är så långt ifrån varandra gumman men nästa år ska vi fira ihop, det lovar jag! Ägnar dig många tankar denna dag och skickar många kramar!

GRATTIS HANNAH!



HOPPPAS ATT DU HADE EN SUPERBRA FÖDELSEDAG MED MYCKET TÅRTA OCH PRESENTER!



Älskar dig!

Kramar  Josefin


2-6/12 09

Hejsan !

Nu var det ett bra tag sen jag uppdaterade. Ursäkta för det. Men jag har varit sjuk i veckan och i helgen var det fullt upp. Men nu är det Tisdag kväll och jag tog min äntligen tid att uppdatera. Bättre sent än aldirg eller hur?!

Onsdag-Fredag:
Jag skriver alla de här dagarna under samma då jag gjorde i princip samma saker. Jag åkte på en ordentlig förkylning under natten till Onsdagen, usch! Så de tre dagarna bestod av att jobba och sova ungefär. Tråkigt med sant. På fredag eftermiddag kännde jag mig bättre så hjälpte till med en pysselkväll på Logans skola. Det var riktigt kul att se pyssla med barnen och L tycket det var jättekul! När jag kom hem så kom Tibro Maria hit och vi kollade på film och pratade, det var jättekul! Jag kommer verkligen bra överens med henne, hon är så snäll och rolig!

Lördag:
Idag styrde jag och Maria kosan mot New Heaven och IKEA. När vi kom dit så började vi med att kolla runt och jag hittade en del saker. 4 fotoramar som ska bli julklappar, papperskorg, en våg, glitter, pepparkaksformar. Efter vi kollat runt där så gick vi och åt en svensk lunch. Det vill säga köttbullar, potatismos,brunsås och lingon. Jag kan utan tvekan  säga att det var det godaste jag ätit sen jag kom till USA. Oh, det var så gott! Åt även Almondy mandeltårta till efterätt, MUMS! Efter lunchen kollade vi runt lite mer och sen gick vi för att betala. När vi hade betalat sakerna kom vi till enligt mig bästa avdelningen på hela varuhuset.. Swedish food market, där hade de mycket GODA svenska saker. Jag köpte med mig paradisask, kaviar,julmust, maraboue, brunsås,glögg, chokladbollar m.m. När vi gick därifrån var vi verkligen nöjda och glada. Jag kommer för evigt vara dig tacksam Ingvar Kamprad! Efter IKEA så åkte vi hem till Maria och på vägen hem började det snöa som bara den. Så vi satt där i bilen med julmusik och våra svenska IKEA påsar och hade riktigt julkänsla. Vi firade hennes 20 års dag. Det blev fin middag med hennes värdfamilj och tårta. Hon fick många fina presenter och vi hade verkligen en jättetrevlig kväll tillsammans och på grund av all snö slutade med att jag fick sova över. Men det var bara roligt!













satt på en våg, bra budksap!






Söndag:
Vi gick upp tidigt för jag var tvungen hem och jobba en timma. Jag kom hem vid 8 tiden, jobbade en timma och sen åkte jag med Sarah, Jackie och Linnea till tåget som tog oss vidare till NYC. Vi skulle gå på en basketmatch på  Madison Square Garden. Det var NY KNICKS vs New Jersey! Det var verkligen jätteroligt att se och det var precis som på film med cherleaders, korvgubbe, maskot, galna fans m.m. Verkligen häftigt att se och det blev ännu bättre när Knicks vann, YEY! När matchen var över så gick vi runt oh tittade på all julskyltning och utsmyckning, det var så fint och så mycket. Helt otroligt häftig. Vi gick även till Macys, de är väldigt kända för sin utsmyckning och det förståd jag när jag såg den. Den var verkligen jättefin! Vi tog tåget hem vid 19.30 och jag var hemma en timma senare. På kvällen gjorde jag inte så mycket mer, packade upp mina saker från IKEA och tog det ganska lugnt!




























29-30/11 + 1/12 09

Hejsan bloggen!

Nu är det tisdag kväll och jag tänkte dra en liten uppdatering om vad som har hänt de senaste tre dagarna. I vanliga fall skulle jag ha spanska ikväll men den kursen är slut nu! JIPPI! Så himla skönt att det är över och nu har jag en och en halv credits av mina sex. Måste kolla upp en weekendkurs som jag kan gå i början av nästa år så det blir gjort!

Söndag:
Tog en lååång sovmorgon så vaknade inte förans 11 tiden. De var himla skönt. Jag åkte till Jackie och vi åkte in till Ridigifield. Kollade lite i affärer och tog en fika på starbucks. Sen åkte vi hem till henne lite och bara slappade. Var verkligen en slö söndag. Jag kom hem vid fem tiden och då åt vi en god middag. Skinka , ris och en stor sallad. Det var inte helt fel. Kul att sitta ner hela familjen och bara umgås, det borde vi verkligen göra oftare! På kvällen så tog jag en adventsfika för det är ju trots allt första advent i Sverige den dagen så jag myste till det med pepparkakor och julmust. Jag har tre julmust kvar så jag ska dricka en varje söndag, perfekt!



Måndag:
Tillbaka till allvaret igen efter en långhelg! Men det gick bra och rullade på hyfsat! Började regna när vi skulle gå till busstoppet men vi klara oss undan ösregnet så alltid något! När jag  kom hem plockade jag iordning och sen gjorde jag inte så mycket mer under dagen. Packade upp L`s saker från resan, tvättade lite och sen satt jag mest vid datorn. Lugnt och skönt! Hämtade L och vi gjorde läxor. Han hade en stor matteläxa så vi hann precis klart innan han och min värdpappa var tvungen att åka iväg till simningen. Efter det pratade jag och min värdmamma lite och hon frågade om det fanns någon möjlighet för mig att ta en av mina semesterveckor efter jul, runt den 25-26 och en vecka framåt. Det som var så bra var att min vän Malena som bor i Brooklyn skulle också vara ledig då så förhoppningsvis kan vi göra något roligt tillsammans. Hoppas på att vi kan åka till något varmare ställe, Florida vore ju inte helt fel! Men vi har inte bestämt något än så vi får se vad som händer. Håller tummarna för att hitta billiga flybiljetter till varmare klimat. Håller tummarna! Tibro Maria ringde också och frågade om jag ville följa med till IKEA på lördag, såklart jag ville. Det ska verkligen bli kul, har inte varit där än trots att jag har varit här borta i över 5 månader! Så det ska bli jättekul att åka dit och ännu bättre med sånt trevligt sällskap!

Tisdag:
Morgonen gick bra men det var kallt som bara den. Endast 2 plusgrader ute. Usch måste verkligen ta tag i och köpa en vinterjacka snart! Det är kallt nu, brr! Idag har jag i alla fall gjort betydligt mer, har rensat bland L`s leksaker, han har verkligen mycket saker den ungen. Jösses, det tar aldrig slut. Har även hunnit med att  prata med gammelfarmor, mamma, Simone och Gun så det var kul! Hann även ta en snabbdusch innan jag gick iväg och hämta L. Vi gick hem, gjorde läxorna och sen fortsatte vi rensa bland alla leksaker. Han hade lite svårt att skiljas från vissa men efter mycket övervägande och ett antal timmar så var det klart och resultatet är nu mycket bättre. Körde med en klassik om tomten ser att du har så mycket leksaker så kommer han ju tänka att han inte behöver ge dig så mycket för du har ju redan massor. Och efter det gick det betydligt snabbare, haha han är för söt! På kvällen åkte jag iväg och lämna tillbaka en film, posta ett paket och sen på kvällen kollade jag på en film, Legally Blond 2 , den var roligt och lättsam! Blev ganska sent trots allt men får vila imorgon förmiddag!

26-28/09 Thanksgiving

Hejsan!

Nu har vi haft Thanksgiving här borta på andra sidan Atlanten. Riktigt rolig och mysig högtid, tycker att vi borde ha den i Sverige! Jag tycker att det kan jämföras med Sveriges jul fast utan paket. Det är väldigt familjärt och mysigt!

Torsdag:
Vi åkte hemifrån vid 9 tiden på morgonen och då hade vi en 5 timmanrs bilresa framför oss. Bilturen gick bra, vi kollade på film, läste och sov. Vi kom fram till min värdmammas syster vid 14 tiden. Hon bor i upstate NY i en stad som heter Plattsburgh. Det var en riktigt mysig liten stad. När vi kom dit började vi laga mat, det var verkligen supermycket mat. Systern hade även två barn, en son som var 21 och en dotter som var 18. De var jättesnälla och jag kom jättebra överens med dottern, vilket var extra kul. Maten som vi åt var potatismos, kalkon, sötpotatis, tranbärssås,  brunsås, skinka m.m. När det var dags för dessert så gick vi över till kompisar till systern. Där var det hur mycket efterätter som hälst. Det tog aldrig slut, haha! Det var pumpapaj, nötpaj, mjuka kakor, hårda kakor, glass, frukt, godis m.m. Folket där var jättetrevliga och L charmade dem som bara den, min lilla pojke! Vi kom hem vid ca 21 tiden och då kollde jag och Elle, som systerns dotter heter på film. Det var riktigt trevligt. Vi gick väl och  la oss runt midnatt och jag var så mätt så jag trodde magen skulle sprängas om jag nuddade den haha.

Fredag:
Gick inte upp föranns halv 10 tiden. Tog det mest lugnt på förmiddagen och gjorde inget särskilt. Njöt av att vi hade semestern. Sen åkte jag och min värdmamma för att handla mat för vi skulle på en till thanksgiving middag på lördagen. Efter handlingen åkte vi hem, lagade mat och sen blev det middagsmat. Vi gjorde någon jättego Thairätt, typ tofu, spenat och ris. Det var jättegott och gött med lite varation från thanksgiving maten. På kvällen så läste jag i min bok och kollade på greys anatomy. De hade alla säsonger och jag är verkligen kär i nytt på det programet! Blev ganska sent pga av det men det gör inget!

Lördag:
Gick upp vid 8 tiden, hjälpte till med det sista med maten som vi skulle ta med oss. Vod 9  tiden begav vi oss allihoppa vidare till Albany, NY  huvudstad för att stanna hos min värdmammas kusin för ytterligare en thanksgivingmåltid som innhöll samma saker som det vi åt på torsdagen. Men det var gott!! Vi sjöng allsång, spelade spel och bara umgicks. Var väldigt mysigt och man fick en riktig familjekänsla. Vi åkte hem vid  20 tiden och Logan stensov vägen hem och jag halvsov så det var inte så mycket action på vägen hem. När vi kom packade jag upp och sen gick jag och la mig, var skönt att somna i sin egen säng!

RSS 2.0