23-25/11 09

Hejsan bloggen!

Nu har första halvan av denna vecka gått. Imorgon är det den stora högtiden Thanksgiving här borta. Det ska bli riktigt roligt att uppleva, sägs att det kommer bli mycket mat. Mums! Vi åker imorgon (torsdag) upstate NY ca 5 timmar bort till min värdmammas syster för att fira. Där kommer vi vara kvar tills lördag morgon då vi kommer åka hemåt men på vägen hem ska vi hälsa på andra släktingar i NYC huvudstad Albany. Det ska bli roligt att se !Så kommer troligvis vara hemma på lördag kväll!

Nu till uppdatering av vad som har hänt i veckan så här långt:

Måndag:
Morgonen var bra men jag var trött som bara den. Jag kämpade mig igenom morgonen men gick och la mig efter jag släppt av Logan. Skönt jobb man har! Sov till lunch och sen på eftermiddagen gjorde jag alla saker som behövde göras så som att packa iordning alla sportsaker, plocka iordning, städe också iordning i mitt rum som såg ut som ett bombnedslag efter att jag kom hem i söndags. Efter det var det dags att hämta L, vi gick hem, gjorde läxor lekte lite och sen åkte han och min värdpappa iväg på simning. Jag slappade mest på kvällen och gjorde inte så mycket. Inte vad jag minns i alla fall.

Tisdag:
Denna morgon gick också bra. Dagen ägnades åt att fixa iordning alla julklappar till Sverige, Jag har bara en kvar att köpa till Sverigefolket och sen ska jag köpa en till min värdpappa också. Måste klura ut något bra, några förslag? Ska även köpa en annan sak till mina värdföräldrar från mig och L men det vet jag redan vad det ska vara så ska fixa det nösta vecka tror jag. När jag hämtat L gjorde vi läxorna och sen åkte han och min värdpappa på karate och jag åkte till CVS, skrev ut lite bilder och sen vidare till college med Linnea, Jackie och Sarah. När vi kom fram så visade sig att lektionen var inställd. Andra gången det händer nu och att hon inte har meddelat innan. Verkligen irriterande att köra hela vägen dit i onödan men jag och tjejerna åkte till Subway och åt. De har världens godaste kycklinsallad. MUMS säger jag bara! Vi satt där och prata ett tag så kom hem först vid 21.30. När jag kom hem pratade jag lite med min värdpappa , kollade lite data och sen inte så mycket mer innan jag gick och la mig.

Onsdag:
Imorses var L riktigt trött så det var lite kämpigt att göra iordning honom men det gick tillslut. Fick skjutsa honom för det blev lite sent. När jag släppt av honom så gjorde jag klart julklapparna , pratade med hannah och sen åkte jag och handlade inför Thanksgiving. Var lite klurigt att hitta rätt saker för de är inte svenska grejer men jag hittade det mesta i alla fall. Rörmokaren var hemma så köpta något blekningsgrejs till honom men det var tydligen fel visade sig så fick åka tillbaka igen. Typiskt! Men den här gången hittade jag allt + att jag hyrde några filmer till L inför den långa bilturen imorgon. När jag kom hem så ringde de från L`s skola och sa att han behövdes hämtas för att han hade feber. Så min värdmamma åkte och hämtade honom, när han kom hem så gjorde jag lunch till honom och han fick vila lite. Jag tömde diskmaskinen, plocka, packa L`s saker tills imorgon och lite sånt. När han blvit lite piggare byggde vi med lego och sen tog vi ett bad. Efter badet åkte han+ min värdpappa iväg på scoutmöte och jag tvättade mina kläder och tog en dusch. Packade ner alla mina saker jag ska ha när vi åker och nu sitter jag här. Ska gå ner och hämta min rena tvätt nu, fixa iordning den och sen ska jag nog gå och lägga mig tror jag.

Jag kommer inte ta med mig datan under Thanksgiving utan uppdaterar om allt när jag kommer hem istället. Ska ta mycket kort också som ni kan få se, Kul va?

På Söndag har ni första advent i Sverige. Vad mysigt, se till att njut ordentligt. Mys lite åt mig med och så kan ni gärna ägna mig en tanke när ni tänder första ljuset på första advent.

Till släkten på pappas sida: Ha det så jättekul på julbordet, jag kommer sakna er jättemycket på söndag men nästa julbord kommer jag vara med. Jag kommer tänka på er hela dagen , jag har allt en bra släkt! Kärlek till er!

Ha det så bra alla därute!

Josefin

21-22/11 09

Hejsan!

Nu kommer en uppdatering om min helg med Sverigebsök av Jimmy och Eric. Vi hade det så otroligt kul och jag kommer aldrig glömma den här helgen.

Fredag kväll:

Min värdmamma skjutsade mig till tåget som gick vid 19.30 tiden. Jag var inne i NYC, Grand central en timme senare. Där mötte jag upp Jimmy och Eric. Var verkligen jättekul att se dem igen och man fick allt ett litet lyckorus. Vi började vandra upp mot deras hotell. På vägen dit passerade vi Times Square och andra roligt ställen. Vi åt även lite mat en snabbis. Sen vandrade vi vidare mot hotellet vi skulle bo. Vi kom fram vid 21 tiden och hotellet var jättefint, det hette Ink 48 och var nybyggt. När vi kom upp till rummet så fick jag massor med svenska saker av Jimmy och även mamma hade skickat med lite saker. Av Jimmy fick jag, 2 maraboue chokladkakor, pepparkakor, lösgodis, kaviar, knäckebröd , ahlgrensbilar m.m. Mums, det var verkligen uppskattat. Av mamma fick jag mina höst stövlar, ett par jeans, en scarf och en parfym. Tack mamma! Både Jimmy och Eric var ganska trötta så vi gick och la oss strax efter det.

Lördag:
Vi gick upp vid halv åtta tiden på morgonen . Gjorde iordning oss och gick ner för att äta frukost. Sen visade det sig att Malena, en kompis som skulle möta upp oss hade blivit sjuk. Stackare! Men Jimmy sa att han ville åka ner mot Wall Street, downtown och titta lite. Visst tänkte jag så vi tog en taxi när vi var klara och åkte ner. Det första jag ser när jag sätter mig i blen är att förarens körkort har gått ut. Haha, det är typiskt NYC taxi. Men resan gick bra och när vi ska gå av så är det bara ett litet hus framför oss och inte så mycket mer, Det första jag tänkte var, vad ska vi göra här? Inga affärer eller någonting. Men vi går in i det lilla huset och då frågar Jimmy om jag är reda för en helikoptertur. VA?! Tänke jag. Jag var helt säker på han skojade med mig men det gjorde han inte. Så 10 minuter senare satt jag i en helikopter och skulle åka en helikoptertur över NYC. Den resan går inte att beskriva med ord, SÅ häftigt! Helt otroligt! Utan tvekan en bland de tre häftigaste sakerna jag någonsin har gjort i mitt liv. WOW sägar jag bara! Det roliga var att Jimmy hade hittat min kompis Malena på msn och planerat allt detta med henne. Det var hon som sa att jag skulle ta med mig passet, möta henne osv. De grundlurade mig och fixade världens bästa överasskning. Tack så mycket till er alla , det var helt otroligt och jag kommer aldrig glömma det äventyret. När vi var klara med helikopterresan tog vi oss till 5 th avenue och bestämde oss för att köa till Broadway biljetter, sagt och gjort. Efter ca 1 timmes väntan så hade vi biljetter till Mamma Mia på Broadway, häftigt! Vi gick och kolla i lite affärer medans vi väntade på att showen skulle börja. Jag hittade en jättefin julklapp till Pontus som jag vet att han kommer gilla, nu får du allt ta och göra dig värd den haha. Efter det gick vi mot Broadway och kollade på Mamma Mia. Helt otroligt BRA show och skådespelarna var så duktiga. Det var verkligen en upplevelse att se. Hur kul som helst! Efter den showen så bestämde vi oss för att äta lite mat och resterande av kvällen gick vi runt och tittade på kända saker i NYC. Blan annat isrinken vid Rockefeller center, julgranen, applestore , den stora kyrkan m.m. NYC är verkligen en underbar stad särskilt på kvällen med alla neonskyltar, taxibilar, människor m.m. Vi tänkte gå på bio men vi hittade ingen bra så vi gick tillbaka till hotellet. Var ändå ganska trötta efter den långa men extremt roliga och häftiga dagen.




































Söndag:
Gick upp vid halv nio tiden. Åt lite snabb frukost och sen åkte vi till deras andra hotell och de chekade in. Efter det hoppade vi snabbt in i en taxi bil som tog oss till Grand Central och vi hann precis med tåget som tog oss till Katonah. De skulle nämligen följa med hem till mig, kul! Min värdmamma och L hämtade upp oss på stationen och sen åkte vi hemåt. När vi kom fram så visade jag dem runt och de tyckte det var jättefint och sen åkte vi in till Ridgifield. Tänkte att det kunde vara kul för dem att se. Jag visade dem Ridgifield , vi började med en fika på starbucks , jag visade dem Kohls. De hittade lite smått  och gott där, det gör man alltid. När klockan var runt halv fyra så åkte vi hem igen. Då hade mina värdföräldrar gjort iordning en stor middag, det var jättegott. Till efterätt blev det glasstårta. Vi hade jättetrevligt och det var verkligen kul att ha dem här och att de fick se hur jag bor och lever. Vid åtta tiden så skjutsade jag dem till tåget och de åkte vidare mot nya äventyr i NYC. Hoppas att ni får det roligt nu i veckan och att ni ser allt häfitgt som finns i världens bästa stad. Jag åkte hemåt och var riktigt glad och nöjd. När jag kom hem pratade jag lite med mina värdföräldrar och de hade tyckt det var så trevligt med besök och ser fram emot framtida besök. Jag har verkligen haft tur med min värdfamilj här, de är så gästvänlig, snälla och ställer verkligen alltid upp! La mig ganska tidigt, det tar allt på krafterna att spendera en helg i NYC!

Tack för besöket Jimmy och Eric. Jag hade jättekul och kommer aldrig glömma helgen i NYC med er! Den var UNDERBAR på alla sätt och vis!


19-20/11 09

Hejsan!


Torsdag:

Gjorde iordning L på morgonen, han var på helt okej humör. Gick ganska smärtfritt. När jag kom hem så bestämmde jag mig för att storstäda mitt rum, får ju finbesök i helgen. Jippi! Det gick bra och jag hann precis klart innan det var dags att hämta L som hade halvdag  i skolan idag. Min värdmamma jobbade hemma på förmiddagen så vi åkte och hämta honom tillsammans sen åkte vi till hans kompis och hade playdate. Vi gjorde läxor när vi kom dit och sen lekte L och D runt och jag hjälpte mamman med hennes söta tvillingar på 2 år. De var så söta! Vi åt lite mat och busade runt både ute och inne. Det var riktigt kul både för L och mig. Vi kom inte hem föranns 18 tiden, gjord lite snabb middag och sen kom L andra kompis B och hans lilasyster, jag hde lovat att ta hand om dem medans deras mammor var på utvecklingsamtal. Så vi splade UNO, gitarr, piano, lekte kurra gömma m.m. Det var ganska roligt faktiskt och lillasystern var så himla söt! När de åkte hem så hade min värdmamma kommit hem så jag var off. Var meningen att jag skulle åka till spanskan men det blev krångel med bil och skjuts. Men men har ju inte missat någon lektion tills nu så det borde inte vara någon fara tycker jag. På kvällen tvättade jag lite och städade klart i mitt rum. Det blev ganska sent men ett fint rum hade jag sannerligen när jag gick och la mig.

Fredag:
Började morgonen med att väcka L ch göra honom klar för skolan. Han var lite morgonsur i början  men sen gick det riktigt bra. Han kom iväg igod tid. Jag skyndade mig hem plockade iordning, tvättade, vek tvätt m.m. Jag tog även en snabbdusch, åkte och noppra ögonbrynen och packade ner lite saker inför helgen och han svara på lite mejl väldigt snabbt innan det var dags att gå och hämta L. Han var på bra humör så vi gick hem och busade lite. Efter ett tag kom två av L`s kompisar och hade playdate här. Vi passade på att gå ut för det var så fint väder, ca 15 grader varmt och vindstilla. Det gillar vi! Vi var ute i princip hela dagen jätteskönt! Vi var inne lite och spelade UNO, det var kul! Nu kom nyss min värdpappa hem och L`s kompis åkte hem så nu ska jag bege mig till tågstationen vilken minut som helst. Oh, nu är det nära! Nu måste jag packa ihop mina saker och bege mig.

Ha en underbar helg allihoppa!

Josefin

16-18/11 09

Hej Svejs!

Måndag:
Logan var jättetrött på morgonen så det var en lite kämpig morgon men det gick över tillslut. Och efter en stund var han sitt vanliga glada jag. Skönt! Kom hem, plockade iordning, åt frukost och sen gjorde jag inte så mycket mer på förmiddagen. Skrev i bloggen och svara mejl, det var ungefär det. Efter lunch fixade jag iordning lite i mitt rum och tiden gick ganska fort. Hämtade L vid skolbussen, gick hem och gjorde läxor. När läxorna var klara så åkte han och min värdmamma iväg på simning . Jag åkte iväg till Ridgifield, hyrde en film och hittade två födelsedagspresenter. Det var bra! När jag kom hem åt jag lite middag och sen gjorde jag inte så mycket mer på kvällen, tog det mest lugnt.

Tisdag:
Den hör morgonen var L på extremt dåligt humör men tack och lov klarade vi igenom oss morgon. När vi väl kom till skolbussen så var han på hyfsat humör i alla fall vilket var skönt. Jag lämnade av honom och sen gick jag hem. Plockade iordning det vanliga och sen åkte jag till banken. Jag hade nämligen råkat övertrakassera mitt konto med 1 dollar så åkte in och betalade det. Men vet ni hur mycket pengar de hade lagt på för att jag råkat göra det, 70 dollar. Förstår ni hur hur mycket pengar det är?!? Det är ju löjligt att jag ska behöva betala så mycket för att jag har övertrakasset det med 1 dollar. Men jag har definetivt lärt mig en läxa. Jag får alltid betalt i kontanter så jag ska sluta använda mitt kort. Det finns ingen mening med att använda mitt kort mer. När jag kom hem så var det redan dags att hämta L igen. Han hade halvdag idag så han slutade redan vid 12. Vi gick hem, gjorde läxor och sen gick över tll grannen och hade playdate. Vi var där tills ca 16 tiden och sen åkte vi till en lekpark ch lekte där till 17 tiden då vi åkte till karaten. L var jätteduktigt och han kämpade på bra.  När vi kom hem gjorde jag middag och sen kollade vi på tv. Min värdmamma och min värdpappa åkte på kvartsamtal till skolan så jag fick lägga L, det gick ganska bra. Han hade svårt att somna men annars var han duktig och på bra humör. När mina världförädrar kom hem fick jag reda på att min LCC, Carrie ska inte vara min LCC längre. USCH vad tråkigt, hon som är så bra och bor så nära. Så himla typsikt min otur! Jag skulle få någon ny men hon bor ca 1 timme bort och det blir för långt att åka så vi får se hur vi löser det. Hatar när allt blir så jobbigt och omständigt. Får hoppas att det löser sig.  Men kvartsamtalet hade i alla fall gått jättebra och han var tydligen en bland de bästa i klassen i läsning och matte. Det var kul att höra och hans skrivning hade också utvecklas väldigt bra. Hans läxor var alltid strålande sa läraren. Kul för mig att höra i och med att det är jag som står för L`s skolarbete så jag kan ta åt mig lite av äran i allafall men självklart är det mest L`s förtjänst, Han är så duktigt min lilla pojke.

Onsdag:
L var på bra humör på morgonen så det gick bara bra med honom. När jag lämnade av honom så gick jag hem. Plockade iordning, tvättade, pratade med jimmy  för han kommer ju till NY i helgen. JIPPI! Kan inte förstå att han äntligen kommer. Oh, det kommer bli så roligt. Malena är så himla snäll och ska visa oss runt lite i och med att hon hittar bra mycket bättre än vad jag gör. Jag kommer åka in på fredag kvälll så fort jag slutar,  kan knappt bärga mig. Ringde till Simone, Lovisa och Ulla för att tacka för det fina kortet jag fick av dem häromdagen. Det uppskattades mycket. Efter det tvättde jag, ringde och fixade playdate imrogon, packade L`s saker+ att jag hann prata med mormor och morfar lite. Sen var det dags för lunch, fick bli svenska pannkakor. MUMS! Efter lunchen svarade jag på lite mejl, skrev matlista, kollade lite tågtider hann även med att kolla upp weekendkurs. Kommer nog åkte i Januari någon gång. Hoppas det passar på mågon av de två sista helgerna. Det skulle passa bäst för mig! Gick och hämta L vid 1.30, vi gick hem, gjorde läxor. Efter det gick vi ut  en sväng tills de blev mörkt så gick vi in igen. L fick testa sitt nya bilspel på datorn medans jag gjorde middag, idag blev det kyckling och pasta med sallad. Det var mumsigt! Efter middagen så gjorde jag klar L inför clubscouts och sen åkte han och min värdpappa iväg. Jag slappade en liten stund framför datorn och sen åkte jag till Jackie. Vi åkte in till Ridgefield, Kohls. Jag hittade en tröja och ett par pyjamsbyxor. Billigt och nödvändigt. Åkte till CVS köpte födelsedagskort och tuggummi. Sen skjutsade jag hem Jackie och nu kom jag själv hem precis. Det var en jätterolig kväll så det får vi göra om snart igen. Nu blir det att sova , hoppas L är på bra humör imorgon!




Bara för att jag saknar den här bruden , vi måste träffas snart Rebecka!!

Ha det så bra sverige!

Josefin


14-15/ 11 09

Hejsan bloggen!

Jag tänka skriva ett inlägg i bloggen igår om helgen. Men vi kom hem ganska sent så det kommer upp idag istället.

Lördag:
Sov till ca 10 tiden, gick upp och gjorde iordning mig. Sen frågade min värdmamma mig om jag ville följa med och kolla i lite affärer för de har tydligen mycket reor nu. Självklart ville jag det så vi åkte in till Ridgefield och kollade på Kohls. Jag hittade ett par träningshorts, en skjorta, ett par pjymasbyxor och en julklapp till sverigefolket. Allt gick på ca 350  kronor, tycket jag var ett bra kap.  När vi var klara där åkte jag hem och efter en stund kom Jackie och hömtade mig. Vi åkte hem till Linnea och var där en stund innan vi åkte vidare för att gå på bio, det blev filmen 2012. Jag tror ni har den i Sverige med, kolla på den om ni får chansen, hur bra som helst! Den handlar om jordens undergång, verkligen jätteintressant. Filmen var lång så kom inte hem föranns 02-tiden på natten. Somande så fort jag la huvudet på kudden men en bra och rolig dag hade jag haft. Thats for sure!





Söndag:

Tog en välbehövlig sovmorgon till 11 tiden, gick upp och gjord iorning mig. När min värdfamilj kom hem från kyrkan så åkte vi in till NYC med bilen. Vi skulle nämligen se en julshowen the chritsmas charol på det berömmda stället Radio city. Det var hur häfitgt som helst och lätt något av det bästa jag någonsin har sett. Jag var verkligen imponerad, alla var sååå duktiga .Vilken timing allt var, helt otroligt. Efter showen fick jag en t-shirt som souviner av min värdfamilj, verkligen snällt av dem. Innan vi åkte hem gick vi ut och åt på ett ställe, tog en god sallad. Mums! Älskar verkligen sallad, hur gott som helst! Kom inte hem föranns 21 tiden så jag gjorde inte så mycket mer på kvällen. Gjorde iordning Logans snack och kollade på lite svensk internet tv inna jag gick och la mig. Somnade väldigt snabbt med ett leende på läpparna efter den underbar dagen. Jag har verkligen en underbar värdfamilj, tänk att jag hade sån tur!


Scenen




Tomten var på besök




Julkänsla!





Det var var häftigt att se , gällde för dem att ha bra balans!



Radio City Hall



Skridskoåkning i Centra Park




De var sååå duktiga. De sparkade upp till ansiktshöjd och allt var verkligen timat  WOW!


Mer tomtar




Här svävar tomten+ en liten pojke




Avslutning




En GLAD Josefin efter showen!



12-13/11 09

Hejsan bloggen!

Torsdag:
Idag när jag vaknade sa min värdmamma att L var sjuk så jag var hemma hela dagen med en febrig och hostig pojke , stackaren. Så dagen gick ganska segt men det gick bra ändå. Vi kollade på film, vila, målade och gjorde en läxa. Skönt att han hade ork att göra det i alla fall. Jag gjorde lite lunch som var mycket uppskattat, kul! Min värdmamma kom hem vid 16 tiden men var tvungen att fortsätta jobba så jag och L spelade lite dator. Åt middag , det blev sushi och hummer till middag, det var mycket gott. Kände mig lite trött och hängig så det blev att stanna hemma på kvällen och vila. Men det funkade det med, kollade lite på svensk internet tv. Trevligt Trevligt!

Fredag:
Idag var L mycket bättre så han kunde gå till skolan, skönt för honom. Allt gick helt okej på morgonen och jag släppte av en glad pojke på skolbussen. Jag gick hem, plocka iordning och sen tvättade jag L`s sängkläder. Tänkte att det kunde vara bra att få bort alla bakterier så han inte blir sjuk igen. så jag tvättade, pratade på skype, svarade på lite mejl så tiden gick ganska fort trots allt. Hämtade upp L vid 15 tiden och gick hemåt. Hade inga läxor över helgen, skönt! Så vi lekte lite och sen badade jag L. Det gick bra och efter badet fick han spela lite dator. Nu har min värdpappa kommit hem och jag slutade precis. Ska gå igenom lite skolpapper med  min värdmamma när hon kommer hem och sen åker jag nog till Jackie en sväng. Vi kanske går ut och äter eller någt. Får se vad det blir, det märker vi. Men en trevlig kväll blir det säkert!



The look of today!

Ha en trevlig helg!

Josefin




10-11/11 09

Hejsan bloggen!

Nu är det onsdag kväll och jag sitter här nyduschad och myser.

Tisdag:
Morgonen gick bra med L och jag släppte av honom vid skolbussen i vanlig ordning. När jag kom hem plockade jag iordning och sen började jag skypa med lite folk bla Hannah, pappa, mormor&morfar, Simone&Lovise . Jättekul som vanligt! Skypade totalt ca 4 timmar varav 2 med Hannah. Riktigt kul, har  saknat våra långa pratstunder. Vi är bäst på dem! När jag skypat färdigt åt jag lite lunch och sen hann jag inte så mer innan det var dags att hämta L igen. Vi gick hem, gjorde läxor och sen följde jag honom till grannen och de åkte iväg till karaten. Jag skyndade mig hem och åkte direkt till cross river för att hämta upp Jackie. Första gången jag körde dit själv och jag hittade direkt. Stolt över mig själv! Vi åkte till subway där vi mötte Linnea och Sarah. När vi ätit så åkte vi vidare till spanskan. Tro det eller ej men jag fick faktist beröm idag, helt otroligt! Så det var en riktigt bra spanskalektion. Kom hem vid 22 tiden och då fixade jag iordning L`s snack och sen satt jag lite vid datorn innan det var dags att sova.

Onsdag:
Idag har  jag jobbat från 7.00-19.00, 12 timmars pass. L var ledig från skolan idag för det var veterans day. Då man hyllar alla som kämpar för USA i kriget och alla barn har ledigt från skolan. Vi tog det lugnt och gjorde iordning oss och gick ut vid  9 tiden. Vi gjorde ett projekt till boyscouts och sen kom grannen och hade playdate. Vi var utomhus och vid halv elva tiden kom fyra andra grannnpojkar så helt plötlsigt hade jag hand om 6 pojkar.  Vi passade på att fortsätta vara ute , spelade baseball och det var riktigt kul tyckte alla inklusive jag. Gick in vid ett tiden och gjorde lunch. När vi käkat spelade killarna lite dator och jag plockade iordning efter lunchen. Sen ringde grannens mamma och frågade om vi ville följa med dem till Norwalk och gå på ett akvariummuseum medans de handlade. Självkart gjorde vi det och det var jättekul. L och D hade verkligen roligt och jag bjöd dem på en simulatur tur och det var jättehäftigt tyckte både jag och grabbarna. Kom hem vid 18 tiden , gjorde lite middag och sen gjorde jag iordning L för boyscouts. Min värdpappa kom hem och åkte iväg med L och jag hoppade in i duschen. Nu sitter jag här och känner mig lite slö med all rätt så det ska bli skönt att sova om någon timme.



Väldigt fina med giftiga grodor!



Sälarna får mat


 En superstor skölpadda


Ha det så jättebra alla därhemma så hörs vi snart!

Josefin

5-9/11 09

Hejsan!

Nu är det måndag kväll igen, de senaste dagarna har gått väldigt fort som vanligt. Men det är väl ett bra tecken som tycker på att man har roligt antar jag!

Torsdag:
Morgonen gick bra med L och när jag kom hem efter att jag lämnat av honom så kom städerskorna. Det är alltid lite halvjobbigt när de är här för man vet inte riktigt vad man ska hålla hus så man inte är i vägen. Men det är ju i och för sig ett lyxproblem hihi. När de åkt så tvättade jag alla sängläder+handukar som de hade använt. Skönt att få det gjort. Efter det åt jag en sen luch och sen gick jag och hämtade L. Vi gick hem, gjorde läxor och sen gick vi ut och lekte någon timme, vi var tvungna att gå in för det blev mörkt. Usch nu har höstmörkret verkligen kommit och kallt är det också. När vi kom in lekte vi lite med lego och sen kom min värdpappa hem och jag var off. Gjorde inte så värst mycket på kvällen, slappade mest!

NY baseballslag The Yankees vann World series här idag! Väldigt stort här så GRATTIS till dem!




Den här stod i L`s rum när han vaknade. Kan säga så här att mina värdföräldrar är STORA Yankees fan!




Fredag:

Fredagskänsla när jag vaknade på morgonen, härligt! Jag älskar fredagar, det är alltid lite lättare att gå upp då! Morgonen rullade på som vanligt och när jag släppt av L och fixat iordning här hemma så kom rörmokaren och fixade och sen kom en man som skulle värdera huset så det var full rulle här på förmiddagen. När de gick så tog jag en snabbdusch och lite lunch och sen åkte jag iväg för att handla lite småsaker. Kom hem lagom tills jag skulle gå och hämta L. Vi gick hem och jag kollade posten som vanligt och där var ett paket till mig från min fina vän Hannah. Du gjorde min dag gumman, älskar dig! gjorde en läxa som han hade fått och en spelade vi ett nytt dataspel som han hade fått. Medans L spelade gjorde jag middag , pasta med yckling blev det! Efter middagen kollade vi på tv fram tills L`s systrar kom strax efter 20.00. De sa att de kunde lägga L så jag ringde Jackie och vi bestämmde att vi, linnea och Sarah skulle gå på bio. Så fick det bli och vi såg film the christmas charol, den var sådär men hade en bra mening. Nämligen att det är aldrig försent att ändra sig. Det var det bästa med filmen. Kom hem strax efter midnatt och då blev det sängen, somnade gott.



Mitt sverige paket jag fick av fina Hannah, TACK!

Lördag:

Jobbade på morgonen. Gjorde frukost till L och fixade iordning honom för simning. Han+ hans syster åkte iväg till simningen och jag var off några timmar. Då bestämde jag och tibro Maria att träffas så hon kom hit. Vi kollade på sex and the city filmen och bara slappade. Efter det åkte vi in en snabbis till Ridgifield och sen var det dags för mig att  åka hem och jobba igen. Jobbade tills ca 20 då min värdpappa kom hem. Tog en snabbdusch sen kom tyska Sarah och hämtade mig, vi åkte till Norwalk och bowlade. Det var faktiskt gansa roligt även om jag förlorade båda gångerna. Det var längesedan jag skrattade så mycket på en och samma kväll. Verkligen en rolig tjej och vi kommer jättebra överens . Det bästa är att hon kommer åka hem efter mig så vi kan umgås hela mitt år. Jippi! Kom hem vid 01.00 och då somnade jag väldigt snabbt!















Söndag:
Tog sovmorgon till 9 tiden. Gick upp gjorde  iordning mig och sen åkte jag in till Ridgifield för att möta Linnea och Jackie. Vi bestämmde oss för att åka till mallet och leta present till tyska Sarah , hon fyller nämligen 21 idag. Happy Birtyday Sarah! Vi hittade lite bra saker och så hittade jag lite saker till mig själv såklart hehe. Det blev 2 t-shirtar, en skjorta och ett par mysbyxor. Mötte även Laura på mallet, trevligt. Efter det åkte vi och hämta Sarah och sen åkte vi till Friendlys och åt. Tog hamburgare utan bröd, typ det enda jag unde äta för ALLT annat var friterat. Men den var god och till eferätt Reeses Peanut butter sundae, sååå god ! Självklart firade vi Sarah och vi+personalen sjöng för henne. Kom hem vid 21 efter en galen biltur haha. Gjorde iordning L`s  lunch+snack och efter det gick jag upp till mitt rum. Fastande framför datorn men kvällen blev inte så farligt sen ändå, var ganska trött efter denna farfyllda men mycket roliga helg.



Happy Birthday!

Grattis igen pappa på fars dag. Försökte ringa men du var nog inte hemma men förhoppningsvis kommer det trilla in ett litet kort snart! Stor kram!

Måndag:
Morgonen innefattade det vanliga men med en väldigt trött liten pojke. Men det gick bra trots allt och vi hann i bra tid till bussen. Kom hem , plockade iordning, handlade, tvättade och avslutade med att sitta lite vid datorn. Sen var det dags att hämta L och vi gick hem och gjorde läxorna. Det gick bra och tog runt en halvtimma. Sen gick vi ut och njöt av det enormt fina vädret. 20 grader och strålande sol. UNDERBART! Vi var ute ca en timme och sen åkte L+ min värdmamma iväg på simning. Gick ner och kollade posten och där var ett kort till mig från jimmy och ett brev från Lovise. Det var ett brev+kort, det trillade några tårar när jag läste det. Jag saknar dig min stjärna och din storasyster så jättemycket. Ni är de bästa barnen  någonsin. Jag älskar er mer än ni någonsin kan föreställa er och skulle göra allt för er! Jag passade på att åka till Kohls, hittade två julklappr och en födelsedagspresent. Välbehövligt! Åkte hem, gjorde lite middag och sen gick jag upp till mitt rum. Tog en dusch och sen tittade jag på säsongsavslutningen av ensam mamma söker. Skönt med en lugn kväll!


Mina älsklingar!


8/11 09 Fars Dag

Grattis på fars dag Pappa, du är världens bästa !

Du har alltid stöttat och funnits där för mig. Du har lärt mig att kämpa och inte ge upp!

Älskar dig!

Många kramar din dotter Josefin

2-4/11 09

Hejsan på er allihoppa!

Nu har redan första halvan av denna vecka gått, fort har det gått med.

Måndag:
Morgonen rullade på bra. När jag släppt av L gick jag hem, gjorde iordning. Efter det tvättade jag mina och L`s kläder vilket tog sin lilla  tid. Plocka även iordning på L`s saker till karaten, fotbollen och simningen. Hämtade upp L vid 15.30 och då gick  vi hem och gjorde läxor. Han är så himla duktig med sina läxor min pojk, även fast han enligt mig har mycket. Han är riktigt smart och listar ut det allra mesta själv. Efter läxorna åkte vi direkt till en granne, S och hade playdate. Efter ca en timma där kom min värdpappa och hämtade L, de skulle till simnigen. Jag gick hem, gjorde iordning snack, pratade lite med min värdmamma. På kvällen kollade jag lite på svensk internettv, ensam mamma söker fick det bli. Det var lite roligt att se även om jag inte har föjt det så bra. Fastnade sedan framför datan så det blev ganska sent. Men så blir det ibland

Tisdag:
Även denna morgon gick bra och L var redan uppe när jag kom ner. Kanske för vi har ställt back klockorna en timme, skulle tro det. Morgonen gick väldigt smärtfritt då L redan var pigg och glad när jag kom upp. När jag släppt av honom så gick jag hem, plockade iordning. Passade även på att plocka ner våra Halloween saker, nästa sak som kommer åka upp är ju julsakerna. Oh, det sa bli så mysgt med jul när det kommer, blir nog häftigt att gå runt i NYC under juletid. Längtar! Gjorde inte så mycket mer den dagen tills det var dags att hämta L. Vi gick hem, gjorde läxor. När det var klart gick vi ner till grannarna, lekte lite med dem i B`s hus. Det var kul, både för mig och L. Gick hem vid halv sex och lekte fram tills min värdpappa kom hem vid sex tiden. Då var jag off, gjorde iordning mig lite snabbt och åkte iväg till college med Sarah, Linnea och Jackie. Spanskan gick faktiskt helt okej denna gången  och kändes mycket bättre än förra gången, skönt! Nu är det bara 3 gånger kvar faktiskt ,riktigt gött om jag ska vara ärlig. Efter college åkte vi till Donkin Donouts, köpte en varm choklad. Vi satt där och pratade och hade det trevligt. Helt plötsligt var klockan 22 och vi var tvungna att åka hem, har ju curfew dvs att jag måste vara hemma 22.30 på vardagar . Men det är okej och ganska bra i längden då det inte blir allt för sent man kommer hem när man ska jobba dagen efter.

Onsdag:
Även denna morgon var L uppe när jag kom ner, det är inte dåligt det här. Två dagar i rad. Får se hur det bli imorgon. Morgonen flöt på bra och på vägen till skolbussen hittade jag och L på en historia som handlar om en tjej som ska börja första klass. Det var riktigt roligt och han har verkligen livlig fantasi. Kom hem, plockade iordning och sen tittade jag runt lite på datorn. Väntade på rörmokaren som skulle komma men aldrig kom. Retligt för då jag fick sitta hela dagen och vänta. Men de skulle komma på fredag istället tydligen så det går väl bra det med och imorgon kommer städerskorna så får hålla mig hemma då med. Men det går bra, jag har ju min data  och då kan jag fördriva tiden med den. När jag väl fått reda på att de aldrig skulla komma så tog jag mig en sväng in till Kohls där jag hittade en julklapp och en födelsedagspresent, bra jobbat Josefin. Hittade även två andra julklappar men de får jag köpa för min lön imorgon. Det blir bra det! Kom hem lagom tills jag skulle gå och hämta L. Vi gick hem, gjorde läxorna tog en timme idag men tillslut blev de gjorda iallafall. Efter det bestämde vi oss att åka ut på en cykeltur så vi var ute ca en halvtimme. När vi kom in tog vi ett bad och nu kom min värdpappa just hem. Min värdmamma kommer med kinamat alldeles strax, mums. Oj, nu kommer hon bäst att gå ner och äta och sen blir det duschen. Ska även försöka hinna se ett avsnitt av den där serien om Ullared, kan va kul att se.


Fin bild på Niagarafallen

Ha det så bra alla så hörs vi!

Josefin

29-31/10 + 1/11 09

Hejsan!

Nu har helgen redan försvunnit och det är söndag kväll igen, Men det har varit en rolig helg med Halloween firande, spökhus, lite jobb och umgås med underbara vänner.

Torsdag:
Morgonen gick bra med L . När jag lämnat av honom åkte jag och köpte det sista till L`s Halloween saker som han skulle ta med till skolan. Tvättade lite och pysslade. Dagen gick fort och när L kom hem gjorde vi hans läxor och sen gick vi ner för att leka med alla grannarna. Vi hade jättekul men efter ett tag blev det lite småbråk så vi gick hem. Men L hade kul ändå, så länge det varade. När vi kom hem så gjorde jag lite middag, det blev kycklingsoppa, riktigt gott! Tog det mest lugnt på kvällen framför datorn! 

Fredag:
Även denna morgon gick hyfsat med L, han var lite morgontrött men vi blev klara i tid ändå som tur var. När jag lämnat av honom så gick jag hem och började förbereda för halloween, åkte och handla och förberedde mer. Jag handlade godis för ca 500 svenska kronor till Bus eller godis. Haha, Halloween är verkligen stort här! Helt galet men roligt. När L kom hem från skolan så skärde vi ut vår pumpa och sen gjorde vi lite annat pyssel inför morgondagen. Jag slutade vid sex tiden och då åkte jag och hämtade Jackie och sen åkte vi till Linnea. Vi skulle nämligen åka till Lake Compounce, ett stort nöjesfält och de har även ett superstort spökhus nu runt Halloween. Så jag, Linnea, Jackie, Marianne och en ny tysk tjej, Sarah åkte dit. Det tog ca 1 timma dit men det gick bra, hade trevligt sällskap så tiden gick fort. När vi kom fram började vi att åka karuseller, vi åkte uppskjutet, höjdskräcken, berg och dalbanor m.m. Vi hade även beställt en biljett för det stora spökhuset klockan 23.00. Först stod vi i kö och sen när vi kom fram så var det en läskig man berättade för oss vad som skulle hända och att det fanns nödutgångar och han sa att det skulle ta 45 minuter att gå igenom. 45 MINUTER, FÖRSTÅR NI HUR LÄNGDE DET ÄR ?! Jag kan sammanfatta det så här att det var det läskigaste jag någonsin har gjort, usch och fy men det var ändå väldigt roligt! Det var grymma skådespalare. Några saker som hände var att de smög sig upp på en bakifrånoch viskade i ens öra, de jagade en, de hoppade fram. Det som jag tyckte var helt klart läskigast var när en skrämmade typ startade något som lät som en motorsåg och började jaga mig med den. USCH OCH FY! Det var verkligen superläskigt. Kände en stund att jag borde fått betalt för att gå där. Men efteråt kände jag att det var verkligen häftigt och helt otroligt roligt med skrämmande. Helt klart värt pengarna! Vi lämnade parken vid midnatt och jag var hemma vid två på natten. Då somnade jag gott och inga mardrömar blev det, skönt det!

Lördag:
Idag var det då dags för dagen D, den stora dagen som L har pratat om i flera veckor. HALLOWEEN! Jag började dagen med sovmorgon till 10 . Gick upp och gjorde iordning mig och sen åkte jag in till Kohls och kikade lite. Hittade lite bra julklappar, det var kul. När jag kom hem hjälpte jag min värdmamma med att fixa iordning inför kvällen då det skulle komma 2 andra familjer till oss. Vi fixade hela dagen och vid halv fem kom de andra två familjerna som bestod av sammanlagt 6 barn och två vuxna. Det var våra grannar+ L`s klasskompis och hans tre systrar. Sen var även L`s storasyster här och hennes hund. Så det var fullt hus men vi hade det jätteroligt! Först lekte vi lite här inne och sen gick vi ut på bus eller godis eller trick och treting som det heter här i USA. L var en transformer, hur söt som hälst! Vi var ute bland grannarna ca 1 timma. Det blev lite kämpigt för de mindre barnen så en timma fick räcka. Men det var kul att se hur det gick till och barnen hade super roligt. När vi kom hem åt vi lite och satt och pratade medans barnen lekte runt. Tiden gick fort och helt plötsligt var redan klockan sent och de åkte hem och jag hjälpte min värdmamma att plocka iordning och det tog allt sin lilla stund. När det var klart var jag jättetrött så jag gick upp till mitt rum och somnade så fort jag la huvudet på kudden. Anledningen till att jag var hemma ikväll var att min värdmamma var tvungen att prata med klienter hela tiden, tycket så synd om henne. Men jag tror det gick bra och att hon hade det bra ändå. Men jag hade en jätteroligt Halloween i alla fall och det var mysigt att umgås med min värdfamilj och de andra familjerna.



L`s pumpa



Halloween dekoration 1



Halloween dekoration 2

Söndag:
Inatt ställde vi bak klockan en timma. Så idag sov jag bara till 9 men igentligen var ju klockan 10. Jag gick upp, gjorde iordning mig och åt lite frukost. Efter ett tag så åkte jag till Ridgifield för att möta upp Camilla och Lisen, en svensk tjej som hat varit här i 1 år men valt att förlänga med 9 månader. Vi bestämmde oss för att äta lite lunch på 50 coins, tex mex burgare såklart! Efter det  åkte vi till Kohls och jag hittade yterliggare två julklappar, en till min värdmamma och en till sverigefolket. Nice! Sen bestämmde vi oss för att hyra film, det blev en skräckis. Det är ju trots allt Halloween. Filmen hette the last house on left street. Den var verkligen jättebra men läskig. Kan verkligen rekomenderas till de som gillar skräckisar. Vi åkte hem till mig och såg den nerer i källaren på den stora tv:n med hemmabiosystemet på såklart, så det skulle bli så skrämmande så möjligt. När de åkt hem gjorde jag och L en läxa och sen satt jag pch pratade med min värdmamma lite, trevligt. Nu äf klockan 20.00 och jag har precis kommit upp till mitt rum.Nu ska jag äta Reeses, mitt nya favoritgodis och kolla på filmen the proposal. Har hört att den ska vara bra så det ska bli roligt att se. Ett perfekt avslut på denna vecka    


      


Hoppas att ni har haft en bra helg!

Josefin






  


RSS 2.0